Dark Shadows

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dark Shadows
Generell informasjon
SjangerSkrekk
Komedie
Fantasy
Utgivelsesår2012
Prod.landUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiTim Burton
ProdusentChristi Dembrowski
Johnny Depp
David Kennedy
Graham King
Richard D. Zanuck
ManusforfatterSeth Grahame-Smith
basert på TV-serien fra 1966
MusikkDanny Elfman
SjeffotografBruno Delbonnel
KlippChris Lebenzon
Foran kamera
MedvirkendeJohnny Depp
Michelle Pfeiffer
Helena Bonham Carter
Eva Green
Jackie Earle Haley
Jonny Lee Miller
Bella Heathcote
Chloë Grace Moretz
Gulliver McGrath
Annen informasjon
Filmformat1,85:1
Prod.selskapWarner Bros. Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Dark Shadows er en amerikansk skrekk-/komedie-/fantasyfilm fra 2012.

Om filmen[rediger | rediger kilde]

Filmen er en versjon av TV-serien, som gikk fra 1966 til 1971. Tim Burton har regissert filmen etter et manus fra Seth Grahame-Smith, og Johnny Depp spiller hovedrollen som vampyren Barnabas Collins. Michelle Pfeiffer, Helena Bonham Carter, Eva Green, Bella Heathcote, Chloë Grace Moretz, Jackie Earle Haley, Jonny Lee Miller og Gulliver McGrath er å se i andre viktige roller. Depp var også med på å produsere filmen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Året er 1972. Vampyren Barnabas Collins (Johnny Depp) slipper ut av kisten han har ligget i for de siste to århundrene, og alt han en gang kjente er nå borte – mest sårende av alt er det at stoltheten over familienavnet har forsvunnet. Han oppsøker sin gamle herregård, og blir tatt inn av Elizabeth (Michelle Pfeiffer), som synes det kan være en god idé å gjenopprette den statusen familien en gang hadde, og det til tross for at hun vet at han er vampyr og kan skade de andre familiemedlemmene. Inne i huset møter han også Victoria Winters (Bella Heathcote), en av etterkommerne til hans tidligere forelskelse.

Men en som ikke vil at Collins-familien skal klore til seg ære er heksa Angelique (Eva Green), som elsker Barnabas og var både den som gjorde ham til vampyr og som stengte ham inne i kista på 1700-tallet – alt fordi han ikke elsket henne tilbake. Nå eier hun den lille landsbyen som Barnabas' familie en gang var enerådende i, og hun har bestemt seg for at Collins-familien skal få betale for all smerten Barnabas påførte henne for alle de årene tilbake.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]