Åssiden kirke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Åssiden kirkested»)
Åssiden kirke
OmrådeDrammen
BispedømmeTunsberg bispedømme
Byggeår1967
KirkegårdÅssiden kirkegård
Arkitektur
ArkitektHarald Hille og Odd Østbye
TeknikkMur
ByggematerialeTeglstein
TårnFrittstående, firesidet klokketårn, nord- og sydmuren bærer et tønnehvelv som er tekket med kobber. Øst- og vestmurene er trukket noe tilbake i forhold til de to andre murene og avsluttes i høyde med tønnehvelvets vederlag, slik at klokkestuen åpner seg mot øst og vest. Tårnet er plassert syd for inngangen til kirkerommet.
Beliggenhet
Kart
Åssiden kirke
59°45′16″N 10°08′35″Ø
Åssiden kirke på Commons

Åssiden kirke er en arbeidskirke fra 1967 i Drammen kommune i Buskerud. Den er en del av Den norske kirke og hører til Drammen prosti i Tunsberg bispedømme.

Byggverket er i rød murstein og har 350 plasser. Kirken er inndelt i kirkesal, ungdomsrom, menighetssal, 2 kjøkken, kontorer, barnehage og seniorsenter med servering. Ved inngangspartiet til kirken står det et frittstående klokketårn med tre klokker levert av Olsen Nauen klokkestøperi med innskriftene: «Av Guds nåde», «Til Guds ære» og «Evig glade skal vi være». I 1987 ble kirken utvidet for å bygge et eldresenter i forbindelse med kirken.

Det er ikke kirkegård ved kirken, men Åssiden gravlund er 1700 meter unna. I 1997 fikk Drammen kirkelige fellesråd den gamle tømmerkirken som den gang sto i Rømers vei av den katolske kirke i Drammen, St. Laurentius som skulle bygge nytt på tomten.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om Åssiden kirke». Åssiden menighet. Besøkt 5. november 2021. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]