Liste over høyeste veier i Norge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Norges høyeste veier[rediger | rediger kilde]

Sognefjellet - høyeste skiltet vei.
Tindevegen ved Turtagrø.
Geirangervegen langs vannet og veien til Dalsnibba til høyre
Rv 7 Hardangervidda - Norges høyeste riksvei
Nr Vei Fylke Høyde
1 Veien til Juvasshytta Oppland 1841 moh
2 Veien til Tronfjellet Hedmark 1666 moh
3 Veien til Blåhø Oppland 1615 moh
4 Veien til Hummelfjell Hedmark 1543 moh
5 Veien til Dalsnibba (Nibbevegen) Møre og Romsdal 1476 moh
6 Fylkesvei 55 (Sognefjellet) Oppland 1434 moh - høyeste nummererte vei
7 Veien til Leirvassbu Oppland 1410 moh
8 Fylkesvei 51 Oppland 1390 moh (Valdresflya)
9 Tindevegen privat bomvei Øvre Årdal-Turtagrø Sogn og Fjordane 1315 moh
10 Fylkesvei 243 (Sogn og Fjordane) Aurlandsvangen-Lærdalsøyri Sogn og Fjordane 1306 moh
Veien Rjukan-Tuddal (Fv 651) Telemark 1255 moh
Riksvei 7 Hordaland 1250 moh (Hardangervidda)
Veien Bygdin-Espedalen (Jotunheimvegen) Oppland 1230 moh
Veien til Rondvassbu Oppland 1200 moh (Rondane)
Fylkesvei 50 Sogn og Fjordane 1160 moh (Geiteryggen)
Veien Dagali-Austbygde (Fv 124/Fv 755) Telemark 1160 moh (Imingfjellet)
Europavei 134 Hordaland 1148 moh (Haukelifjell)
Fylkesvei 258 Sogn og Fjordane 1139 moh (gamle Strynefjellet)
Riksvei 52 Sogn og Fjordane 1137 moh
Fylkesvei 252 Oppland 1130 moh
Fylkesvei 53 Oppland 1117 moh
Fylkesvei 40 Buskerud 1100 moh
Fylkesvei 27 Hedmark 1060 moh (Rondane)
Fylkesvei 337 (Aust-Agder) Aust-Agder 1050 moh (Suleskardveien, Valle-Sirdal)
Fylkesvei 63 Møre og Romsdal 1038 moh (Geirangervegen)
Europavei 6 Oppland 1026 moh (Dovrefjell)
Europavei 16 Oppland 1004 moh (Fillefjell)
Fylkesvei 204 (Oppland) Oppland 1000 moh

Høyeste veier i hvert fylke[rediger | rediger kilde]

Fylke Vei Høyde Merknader
Oppland Veien til Juvasshytta 1841 moh
Hedmark Veien til Tronfjellet 1666 moh
Møre og Romsdal Nibbevegen 1476 moh Veien til Dalsnibba
Sogn og Fjordane Tindevegen 1315 moh privat bomvei Øvre Årdal-Turtagrø
Telemark Veien Rjukan-Tuddal (Fv 651) 1255 moh
Hordaland Riksvei 7 1250 moh Hardangervidda
Buskerud Fylkesvei 40 1100 moh
Aust-Agder Suleskarveien (Fv337) 1050 moh
Nordland Veien til Guovdelisjavri 990 moh
Sør-Trøndelag Grensen mot OpplandE6 980 moh omtrentlig høyde avlest på kart, høyeste punkt på offentlig vei
Vest-Agder Suleskardveien (Fv987) 955 moh omtrentlig høyde avlest på kart
Rogaland Veien til Lysebotn (Fv500) 932 moh høyde angitt i artikkel om veien
Troms Veien til Guolasjavri 820 moh
Nord-Trøndelag Steinfjelltunnelen (Fylkesvei 773) 765 moh
Finnmark Veien til Bidjovagge 730 moh
Akershus Grensen mot Opplandfylkesvei 180 580 moh omtrentlig høyde avlest på kart, høyeste punkt på offentlig vei
Vestfold Skiensveien i Lardal (Fylkesvei 32) 293 moh omtrentlig høyde avlest på kart, høyeste punkt på offentlig vei
Østfold Veien til Østre Risenhøgda 291 moh Privat bomvei i Marker, omtrentlig høyde avlest på kart

Kilder[rediger | rediger kilde]

  • Cappelens kart, Kartverkets Norgeskart og veiartikler på Wikipedia

Se også[rediger | rediger kilde]