Brukerdiskusjon:Ohedland

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, Ohedland, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

Mvh Snoddy 16. aug 2007 kl. 19:56 (CEST)

Takk. --Ohedland 17. aug 2007 kl. 16:46 (CEST)

Helseforvaltningen[rediger kilde]

Hei, ser du har laget en kategori for helseforbvaltningen. Liste over hvilke inst. det er finnes på hjemmeisden til Statens helsetilsyn: 1 Hilsen Helge Høifødt 16. aug 2007 kl. 23:46 (CEST)
Takk. Det tok en stund før jeg oppdaget pekeren 1, Kun tallet 1 uten eksternflagg. --Ohedland 17. aug 2007 kl. 16:46 (CEST)

Henrettelsesmetoder[rediger kilde]

Hei, henvender meg her fordi jeg ser du bidrar på artiklene om henrettelsesmetoder (takker for termen "sekundærmetode" for å beskrive situasjonen i f.eks. New Hampshire - det blir mer korrekt som det står nå). Jeg syns vi bør føye til "kaste ned fra en høyde/utfor et stup" på lista, men hva skal man kalle det? Kan man lage et godt norsk verb, eller må det gå over flere ord? Forslag?

Uansett, det ser ut som Iran dessverre er i ferd med gjenoppta tradisjonen fra det gamle Rom der man kastet mordere ol. ut fra den Tarpeeiske klippe (se denne artikkelen: http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/article2182006.ece), så metoden bør (tragisk nok) ikke uten videre plasseres blant tidligere metoder. /Bjartewe 8. jan 2008 kl. 00:23 (CET)

Jeg kopierer henvendelsen din til Diskusjon:Liste over henrettelsesmetoder s.a. flere lett kan delta.
--Ohedland 9. jan 2008 kl. 16:54 (CET)
Jeg slettet Diskusjon:Steining fordi det ikke er nødvendig å spre diskusjoner. --MHaugen 9. jan 2008 kl. 19:44 (CET)
Det var nettopp derfor jeg lagde en henvisning. Begge artiklene var innblandet, men diskusjonen gikk kun ett sted.
--Ohedland 9. jan 2008 kl. 20:02 (CET)
OK. --MHaugen 9. jan 2008 kl. 21:08 (CET)

Re-dirigeringer[rediger kilde]

Jeg tror at du med Spesial:Lenker_hit/Foreningen_for_Transpersoner_Norge har overskredet grensen for hvor mange redirigeringer som er naturlig og nødvendig for at en bruker skal finne igjen en artikkel. Mvh --MHaugen 21. apr 2008 kl. 18:38 (CEST)

Grunn: Lange rare navn gir mange forkortelser, og navneskifter gjør det ikke bedre. Finnes det retningslinjer for dette (høflig ment spørsmål)? --Ohedland 21. apr 2008 kl. 18:42 (CEST)
Saklig sett finnes det ingen retningslinje, nei. Og dette følgende er en forklaring, det er ingen anklage mot deg. Min erfaring forteller meg (dessverre) at de fleste saker hvor det opprettes mange slike lenker kommer fra bidragsytere som skal ri én enkelt kjepphest på bekostning av wikipediahelheten. Derfor blinker varsellampene mine. Derfor oppfordret jeg til en viss moderasjon. OK? Ta dette i beste mening. Mvh --MHaugen 21. apr 2008 kl. 20:48 (CEST)
Det ble ikke oppfattet fiendtlig. Bidragslisten min viser vel uansett en ganske stor allsidighet(?) Så hvis jeg har kjepphester er det visst ganske mange av dem. ;-) Mvh --Ohedland 21. apr 2008 kl. 20:58 (CEST)

Arkiverte diskusjoner[rediger kilde]

Det gir som oftest liten respons å skrive spørsmål på arkiverte sider… [1]Jeblad 25. apr 2008 kl. 10:30 (CEST)

Jeg har vel misforstått. Jeg antok at man skulle finne korrekt tema og plassere innlegget der istedenfor å starte samme tema på nytt. Bør jeg skrive noe på din aktive brukerside i tillegg? Mvh. --Ohedland 25. apr 2008 kl. 10:34 (CEST)
Neida, det er ikke nødvendig. Bare husk at om du ser en brøkstrek (/) i tittelen så er du på en underside. De fleste bruker slike til å arkivere tidligere diskusjoner. — Jeblad 25. apr 2008 kl. 11:28 (CEST)

Wikipedianer[rediger kilde]

Denne diskusjonen er kopiert til Diskusjon:Wikipedia og videre diskusjon foregår der.

Hei. Jeg var så frekk å «rasere» artikkelen Wikipedianer. Men kanskje du kan opprette Wikipedia:Wikipedianer i stedet, a la en:Wikipedia:Wikipedian? - Soulkeeper 3. jun 2008 kl. 09:36 (CEST)

Jeg var overrasket over at et så sentralt begrep som wikipedianer ikke var definert i no:Wikipedia. Før jeg opprettet artikkelen tittet jeg på de andre skandinaviske, engelsk og tysk Wikipedia. Noen hadde som no:Wikipedia intet, men ordet er brukt i artikler som f.eks. Tron Øgrim. Andre , f.eks. en:Wikipedia, hadde redigering til Wikipedia (ikke en:Wikipedia:Wikipedian), men da var begrepet wikipedianer forklart i denne artikkelen. Vi bør finne en løsning slik at man kan søke på "wikipedianer" og komme til en relevant artikkel med forklaring av begrepet. Er det noe i veien for at vi kan ha en kort begrepsforklaringsartikkel som peker videre til Wikipedia? Ordet bidragsyter i min første versjon kan uansett med fordel utdypes, og man kan si noe om hvem, hva og hvorfor.
--Ohedland 3. jun 2008 kl. 10:05 (CEST)
Jeg har da ved en eller annen anledning lest en (humoristisk?) sak om wikifanter og andre typer - men som vanlig her, er saken druknet, og minnesporet ender i et svart hull. Enig med siste taler - søkebegreper med «wiki» i bør kunne finnes i brukbar form, uansett - men jeg aner at programmeringene vil kunne gå i krøll hvis det ikke gjøres pinlig nøyaktig. --Bjørn som tegner 3. jun 2008 kl. 10:21 (CEST)
Uttrykket «wikipedianer» er veldig internt for prosjektet, og personlig syns jeg det blir litt «meta» å gi det for mye spalteplass i artikkelnavnerommet. En omdirigering fra Wikipedianer til Wikipedia:Wikipedianer kunne vært fint, men jeg tror det er mot reglene å omdirigere leserne ut av artikkelnavnerommet, og jeg antar at dette er grunnen til at det er løst slik det er løst på f.eks. engelsk. Trolig har vi ikke så mange eksterne kilder som vi kan støtte oss på i definisjonen av Wikipedianer (leksikonartikkel). Mens vi i Wikipedia:Wikipedianer er mye friere til å synse om fenomenet. Hvis det ikke eksisterer en artikkel eller omdirigering i artikkelnavnerommet som heter Wikipedianer, vil Wikipedia:Wikipedianer komme opp som et søkeresultat for de som skriver «wikipedianer» inn i søkeboksen og trykker Enter. Men så lenge denne siden eksisterer i hovednavnerommet, vil den hindre dette i å skje. Ja, dette er en nøtt. Hva med å forklare begrepet wikipedianer i artikkelen om Wikipedia? - Soulkeeper 3. jun 2008 kl. 10:43 (CEST)
"Hva med å forklare begrepet wikipedianer i artikkelen om Wikipedia?" Helt fint. Hordan skal det gjøres? Skal det ha en egen seksjon og hvor skal den i så fall plasseres? Seksjonen kan evt. også peke videre til Wikipedia:Wikipedianer hvis det er tillatt. Wikipedianer vil deretter etableres som redirigering til Wikipedia.
"Hvis det ikke eksisterer en artikkel eller omdirigering i artikkelnavnerommet som heter Wikipedianer, vil Wikipedia:Wikipedianer komme opp som et søkeresultat for de som skriver «wikipedianer» inn i søkeboksen og trykker Enter." En rask test nå nettopp gav meg en "ingen treff"-side. Tidligere i dag fikk jeg som nevnt ovenfor, treff mot bl.a. Tron Øgrim, men jeg la ikke merke til Wikipedia:Wikipedianer. Den må, hvis den var med, ha stått et stykke ned på trefflisten.
--Ohedland 3. jun 2008 kl. 10:53 (CEST)
Det er sant; inntil Wikipedia:Wikipedianer blir opprettet, vil den heller ikke vises i søkeresultatene. - Soulkeeper 3. jun 2008 kl. 10:57 (CEST)
Oops, jeg overså det poenget. Hvorfor fikk jeg treff tidligere i dag på bl.a. Tron Øgrim, men ingen treff senere samme dag?
--Ohedland 3. jun 2008 kl. 11:14 (CEST)
"Trolig har vi ikke så mange eksterne kilder som vi kan støtte oss på i definisjonen av Wikipedianer (leksikonartikkel)." Et Google-søk på "wikipedianer" i dokumenter på norsk gir oss en del kilder. Ordet har formodentlig/selvsagt sitt opphav i prosjektet, men det er jfr. søket akseptert og brukes langt utenfor prosjektet.
--Ohedland 3. jun 2008 kl. 11:10 (CEST)
Før noen går hen og oppretter Wikipedia:Wikipedianer bør de ta en titt på Wikipedia:Wikipedianus Norvegicus var. no og Wikipedia:Wikipedianere. Førstnevnte kan muligens omdirigeres til nr. 2 (som jeg tror er den artikkelen Bjørn som tegner siktet til). Kjidel (d) 3. jun 2008 kl. 11:22 (CEST)
Det var flere treff på Google enn jeg ventet, også etter at jeg hadde fjernet treff fra wikipedia og wapedia. - Soulkeeper 3. jun 2008 kl. 11:43 (CEST)

Hei, jeg har slettet lista og de tilhørende kategoriene. jeg har forhørt meg med helsepersonell, og denne typen registrering gjelder «helseopplysninger som i utgangspunktet ligger i sperret journal», og derfor er det verken tillatt eller ønskelig at wp samler stoffet på denne måten. Mvh --MHaugen 13. jun 2008 kl. 15:51 (CEST)

Den inneholdt kun personer som selv hadde gått offentlig ut med at de er transpersoner. Informasjonen må i disse tilfellene også anses som godt og bredt publisert. Esben Esther Pirelli Benestad har egen artikkel i no:Wikipedia og Christine Jorgensen hadde før den norske ble opprettet allerede artikler i en rekke andre wikipediautgaver. Monica Voilås Myklebust er hovedpersonen i filmen "100 % menneske" (2005) regissert av Jan Dalchow og Kaja Therese Mostad/Per Halvor Mostad "har vært gjest i NRK hos Anne Caths Bla bla bla og hos Hilde Hummelvold i Åpent hus. I tillegg har hun vært med i reportasjer i Nationen, DT/BB, ØP, og Det Nye." jfr. FTP-N. Vi finner også denne artikkelen fra Dagbladet Magasinet 25. desember 2006: "Alle tror det er så vanskelig å leve åpent på bygda". Jeg stiller meg dermed undrende til slettingen.
--Ohedland 16. jun 2008 kl. 12:16 (CEST)
Tilsvarende artikkel/liste finnes i en:Wikipedia:List of transgender people. Personvernlovgivningen er rimelig felles i EU-/EØS-området slik at f.eks. helseopplysninger kan utveksles mellom Norge og Storbritannia etter samme regler som internt i Norge ref. "Engelschiøn, Sverre, Ulrichsen, Christine Lie, Nilsen, Bjørn: Helseregisterloven. Universitetsforlaget, Oslo, 2002. ISBN 978-82-15-00193-7" kapittel 7.
Ohedland 16. jun 2008 kl. 12:43 (CEST)
Disse menneskene har bevisst vært åpne som transkjønnede for å bygge ned fordommer. Er det da riktig av Wikipedia å skjule dette? Forøvrig er det ikke en sykdom å være transkjønnet eller en annen type transperson.
Tilsvarende har Kjell Magne Bondevik valgt å være åpen om sin psykiske sykdom og Jan Henry T. Olsen har valgt å være åpen om at han har fått Alzheimers sykdom. Er det da riktig av Wikipedia å skjule dette?
Det finnes en rekke wikipediapersonartikler som inneholder helseopplysninger, f.eks. Gerd-Liv Valla, Julie Ege, Grethe Kausland, Kjell Kristian Rike og Wenche Foss.
Ohedland 17. jun 2008 kl. 17:16 (CEST)

Det er godt at noen er påpasselige og retter opp feil jeg gjør. Noen ganger blir ordvalget mitt lett litt for komplekst vanskelig. Jf. «undergå», som kan skrives som «ha». Takk for hjelpen! —V85 12. aug 2008 kl. 13:52 (CEST)

En: Norris[rediger kilde]

"Companies: Added T. Norris & Son" - Why? 114.30.100.5 21. aug 2008 kl. 13:28 (CEST) (En: User:pdfpdf)

I answered the question on en:Talk:Norris#T._Norris_&_Son Ohedland 21. aug 2008 kl. 14:57 (CEST)
I see. Looks interesting. Thanks for the reply. I look forward to reading the en:T. Norris & Son page. Cheers, 114.30.100.5 21. aug 2008 kl. 15:08 (CEST) en:User talk:pdfpdf

Transpersoner[rediger kilde]

Hei, OH (har lært.. :-)). Hvis du ser på historikken til denne artikkelen, så vil du se at vi er svært varsomme med å knytte enkeltpersoner til seksualidentitetsspørsmål. Jeg håper du forstår hvorfor, og at du kan vurdere å droppe kategorien. Mvh MHaugen 3. nov 2008 kl. 22:52 (CET)

Jeg husker det fra diskusjonen om Brukerdiskusjon:Ohedland#Liste_over_transpersoner. For det første er det å være transperson ikke et spørsmål om seksuell identitet, men om kjønnsidentitet (se artiklene på no og andre språk). For det andre er det i forbindelse med dragartister ikke et spørsmål om legning, men yrke(svalg). For det tredje er drag en del av transpersonbegrepet (se f.eks. Transperson).
Ohedland 3. nov 2008 kl. 23:01 (CET)
Jeg lanserte et forslag til løsning i 2. avsnitt i Diskusjon:Lisa_Tønne#Kategori:Transpersonemner, men foreløbig uten respons: Hvis noen har store kvaler ang. dette, kan vi evt. lage f.eks. Kategori:Dragshow og la denne være underkategori til Kategori:Transpersonemner og f.eks. Kategori:Underholdning og/eller Kategori:Teater Ohedland 3. nov 2008 kl. 23:59 (CET)
Da får du heller lage Kategori:Dragshow, så får vi se hvilke kategorier den hører hjemme i. Som du kan se på Tinget er det bred enighet om å unngå slik bruk av kategorier, hvorvidt du kaller det «kjønnsidentitet» eller noe annet er mindre viktig. Og én ting til: Kan du være snill å ikke legge kategorier på omdirigeringer, og dertil fjerne de du allerede har laget. Mvh MHaugen 4. nov 2008 kl. 09:43 (CET)
"Som du kan se på Tinget er det bred enighet om å unngå slik bruk av kategorier" Jeg forstod det av Brukerdiskusjon:Ohedland#Liste_over_transpersoner. Jeg forstår grunnene til den forsiktige linjen og er langt på vei enig. Jeg tror dog jeg er uenig i noen tilfeller, bl.a.: Aktivister (det er i noen tilfeller (nærmest) et yrke) som Kim Friele (bl.a. hedret med Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for nettopp dette), Esben Esther Pirelli Benestad og Jamison Green; personer som på annen måte klart er offentlig åpne om det som evt. skal kategoriseres, f.eks. Christine Koht. Derimot er Billy Tipton et godt eksempel på vanskelig balansegang og grenseoppgang. Hans biologiske kjønn ble først kjent (kall det gjerne "outet" i dette tilfellet) etter hans død, men han er på den annen side et meget velpublisert eksempel inkl. i norsk ukepresse (da jeg formodentlig var i tenårene). Har diskusjonene på Tinget resultert i noen retningslinjer? I så fall, hvor finner jeg dem?
"Kan du være snill å ikke legge kategorier på omdirigeringer, og dertil fjerne de du allerede har laget." Her trenger jeg visst rekapitulasjonshjelp. Jeg vet dessverre foreløbig ikke helt hva du refererer til. Jeg husker dog at det var noe att og fram ang. transpersonkategorier (Kategori:Transperson, Kategori:Transpersoner og til slutt Kategori:Transpersonemner). Det kan fremdeles ligge igjen rester etter dette. Jeg fant og endret en i går. Dessverre var jeg inntil for få dager siden ikke klar over Spesial:Lenker_hit. På forhånd takk.
Ohedland 4. nov 2008 kl. 10:29 (CET)
Oppslagsordet FPE-NE RN er et eksempel på en omdirigering. Slike omdirigeringer skal ikke ha noen kategori. MHaugen 4. nov 2008 kl. 13:22 (CET)
Takk for oppklaringen. Jfr. Hjelp:Omdirigeringsside (som jeg har lest flere ganger ;-) ) er dette en vurderingssak: "Vurdér om en omdirigeringsside også bør ha oppføring for kategori. Eksempel: omdirigeringssiden SDH er kategorisert med Telekommunikasjon. Derved vil det mer kjente SDH finnes som oppslag under denne kategorien, men peke på den mer generelle artikkelen: Synkront optisk nettverk." Jeg forsøker etter beste evne i hvert enkelt tilfelle å avveie dette.
Tilfellet Foreningen for Transpersoner Norge gav mange omdirigeringer fordi lange, "rare" navn gir mange forkortelser, og flere navneskifter gjør det ikke bedre. Dette er tidligere begrunnet i Brukerdiskusjon:Ohedland#Re-dirigeringer. I dette tilfellet er forkortelsene inkludert i kategorien Kategori:Transpersonemner fordi forkortelsene er mye brukt og blant en del, bedre kjent enn de egentlige navnene.
Ohedland 4. nov 2008 kl. 13:48 (CET)
Jeg ser at administratorene Bruker:Guaca og MHaugen har fjernet kategori fra så godt som alle omdirigeringer til Kategori:Transpersonemner. Hjelp:Omdirigeringsside ber oss vurdere om en omdirigering skal kategoriseres (se ovenfor). Dere ser ut til å hevde at kategorisering er (nærmest) forbudt. Finnes det retningslinjer utover Hjelp:Omdirigeringsside som dessverre åpenbart kan tolkes forskjellig? Har dere en begrunnelse/retningslinjer/mal dere selv arbeider etter? På forhånd takk.
Ohedland 4. nov 2008 kl. 18:34 (CET)
Da har jeg opprettet Kategori:Dragshow og flyttet over relevante sider fra Kategori:Transpersonemner. Jeg har plassert Kategori:Dragshow under Kategori:Transpersonemner, Kategori:Underholdning og Kategori:Teater. Av en eller annen grunn fant jeg ikke Kategori:Teater som en underkategori av Kategori:Underholdning. Eddie Izzard forblir i Kategori:Transpersonemner fordi han jfr. en:Eddie_Izzard#Transvestism beskriver seg selv som transvestitt og "makes it clear that cross-dressing is, for him, neither a part of his performance, nor a sexual thing".
Ohedland 4. nov 2008 kl. 19:04 (CET)
Dette ser greit ut for meg. Ørlite usikker på Kategori:Teater, men det henger igjen sammen med hvorvidt teater er Kunst eller Underholdning, og hvordan Kunst og Underholdning forholder seg til hverandre, og det finnes nok et sant virvar av klare og halvklare meninger om det? Det er kanskje et tema vi bør la ligge... ? :-)
Det kan se ut som om vi mangler artikkelen dragshow, men det er kanskje bare et tidsspørsmål? Mvh MHaugen 4. nov 2008 kl. 19:27 (CET)
Fint. Ang. Teater, Underholdning m.m. endte jeg i de samme tankebaner og konklusjoner. Det er mulig at det bør ryddes, men det er en ganske stor jobb og krever antagelig en del innsikt hvis det skal bli skikkelig. Jeg tror imidlertid at jeg så at flere av dem finnes under Kategori:Kultur, men jeg tror også at det er noe spaghettilinking.
Ja, artikkelen dragshow mangler. Jeg begynte med Drag (andre betydninger) og fortsatte med Dragracing med omdirigeringer. Det kommer vel etter hvert enten fra meg eller en annen som får ånden over seg.
Forøvrig kan du se at jeg ikke kategoriserte omdirigeringene til Dragracing fordi de neppe ville tilført noe utover Dragracing. Jeg mener derfor at jeg har fulgt bestemmelsene om vurdering i Hjelp:Omdirigeringsside. Jeg ønsker fremdeles et svar fra deg og/eller Bruker:Guaca som respons på mitt svar 4. nov 2008 kl. 18:34 (CET) og den forutgående diskusjonsrekken.
Ohedland 5. nov 2008 kl. 08:03 (CET)
Angående de fjernede omdirigeringene: Jeg tror jeg fjernet 3-4 på impuls, og ville overlatt resten til deg. Jeg kan ikke svare for mer enn det.
Men generelt: Vi vet nok ikke så mye som vi skulle ønske om hvordan leserne våre navigerer, og derfor er det heller ikke lett å si noe helt eksakt om kategoriens betydning for å finne igjen artikler. Det er mulig at du overvurderer det, eller at jeg og Guaca undervurderer det. Mvh MHaugen 5. nov 2008 kl. 08:27 (CET)

Fint at du fant bildet som viser tauing av Brøyt F.bendik 12. aug 2009 kl. 22:32 (CEST)

Jeg fikk det fra produsenten Sandvik Tamrock etter forespørsel.
Ohedland 12. aug 2009 kl. 22:35 (CEST)

Endring av andres innlegg[rediger kilde]

Det er ikke akseptabelt å endre på andres innlegg i diskusjoner. Det inkluderer plassering der en endrer plassering slik at innlegg kommer ut av kontekst. Det er akseptabelt å endre innrykk der slikt mangler. Det er også akseptabelt å skyte inn nye overskrifter det det er tydelig at det er snakk om et nytt tema. Hvis en mener at en har en kommentar av stor viktighet så kan en også skyte inn en kommentar med større innrykk som legger til tilleggsmomenter. [2]Jeblad 17. aug 2009 kl. 13:47 (CEST)

Jeg vet at man skal være (meget) forsiktig med dette. Det er nettopp derfor at jeg legger inn kommentarer om flytting/kopiering både på fra og til når jeg en sjelden gang gjør det. Grunnen til omorganiseringen er at jeg ønsker at diskusjonssiden skal fremstå rimelig godt tematisk organisert. I mitt hode er dette et spørsmål om avveining mellom gode formål.
Du utvidet innllegget ditt mens jeg skrev ovenstående svar. Det kan se ut som om vi tenker noenlunde likt allikevel(?)
Ohedland 17. aug 2009 kl. 13:56 (CEST)

Tilbakestilling av flere redigeringer[rediger kilde]

Kopiert fra Brukerdiskusjon:KEN#Tilbakestilling av flere redigeringer for eget arkivformål.
Ohedland 25. aug 2009 kl. 09:02 (CEST)

Hvordan tilbakestiller man flere redigeringer i 1 operasjon? Kan dette kun utføres av administratorer og patruljetjenesten?

I Brukerdiskusjon:Alexis#Revisjonsfjerning skriver (daværende administrator(?)) Bruker:EivindJ: «Som du kan se greier du ikke på disse to artiklene å fjerne all vandalismen, men kun vandalismen fra aller siste bidrag. For å greie det neste gang må du gå inn i historikken og slå sammen alle vandalismen til en endring, som du deretter fjerner. --Eivind (d) 8. mai 2008 kl. 13:25 (CEST)».[svar]

Hvordan slår man sammen flere endringer til 1 i historikken? Diff flere endringer i 1 blokk + «(Fjern denne endringen)» til høyre på linjen under «Nåværende revisjon [...]»?
Ohedland 24. aug 2009 kl. 17:57 (CEST)

Jepp. Enten radioknappene + «Sammenlign valgte versjoner» eller «(nå)»-lenken. Deretter «(Fjern denne endringen)». — the Sidhekin (d) 24. aug 2009 kl. 18:05 (CEST) Enklere med en «[tilbakestill]»-lenke, naturligvis. For enkelt til tider.

Flytting av kategorier..[rediger kilde]

..er ikke mulig. Du må opprette en ny kategori og omkategorisere eventuelle artikler. Bare så du vet det. Jeg slettet Kategori:Mottagere av Homofrydprisen som du ba om. Mvh Ooo86 28. jun 2010 kl. 14:58 (CEST)

Takk. Hvis jeg forstår deg rett, har jeg dermed gjort det helt rett: Ny kategori, rekategoriser artikler, hurtigslettmerk gammel kategori.
Ohedland 28. jun 2010 kl. 15:01 (CEST)
Ja, det er bra. Greit å få slettet kategorier som ikke skal brukes. Mvh Ooo86 28. jun 2010 kl. 15:07 (CEST)

Kategoriseringen du holder på med[rediger kilde]

Vi har tidligere hatt en del diskusjoner om slik kategorisering, let i slettediskusjonene og se om de er aktuelle. Jeg mener vi har slettet en tilsvarende kategori tidligere. — Jeblad 28. jun 2010 kl. 15:36 (CEST)

Du mener altså at (de fleste) priser ikke skal ha en kategori som vinnere kan bindes til? Forstår jeg deg rett? Hvis ja: Er det fordi man er redd for kategorinflasjon for personer og institusjoner som ofte tildeles slike priser og utmerkelser?
Ohedland 28. jun 2010 kl. 15:44 (CEST)
Jeg mener å huske at det har vært enighet om at man ikke skal kategorisere personer i forhold til at de støtter de og de sakene. Er det noe slikt vi snakker om? Hvis for eksempel en slik støtte eller engasjement for noe har materialisert seg i at man er tildelt og har tatt i mot en pris - og denne prisen er funnet verdig omtale på Wp - så kan det kanskje stille seg anderledes? Eller snakker jeg om noe annet nå? Mvh Ooo86 28. jun 2010 kl. 18:24 (CEST)

Denne artikkelen har ligget med merknader siden 2009 ser det ut til. Kan ikke ta en avgjørelse på merknadene og ferdigstille den? --Finn Bjørklid 11. aug 2011 kl. 09:57 (CEST)

Jeg har bidratt lite på Wikipedia i ganske lang tid fordi jeg har vært opptatt med andre gjøremål. Jeg fant ganske tilfeldig denne i dag da jeg logget inn for å rette en feil jeg fant ved et oppslag.
Det er to merknader. Den ene gjelder språket i en seksjon. Jeg la den inn den gang av flere grunner. Språket er som nevnt ikke godt, men jeg fant ikke selv en god (nok) formulering dengang. Dette har jeg dokumentert på artikkelens diskusjonsside under "Språk og skrivemåte". Dessuten oppstod det noe som kunne bli en redigeringsdisputt. Det hadde jeg ikke hverken noe ønske om eller ønske om å delta i. Språkmerknaden fungerte dermed som en slags olje på vannet.
Merknaden ang. seksjonen vektstangklasser gjelder fremdeles og er dokumentert på artikkelens diskusjonsside. Noen med nødvendig fagkunnskap bør konsulteres.
--Ohedland 12. aug 2011 kl. 12:42 (CEST)

Helseregister nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Ohedland! Jeg har nominert Helseregister, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Helseregister. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – dine argumenter ~~~~ på slettesiden og erstatt «dine argumenter» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. J. P. Fagerback (diskusjon) 4. sep 2012 kl. 21:35 (CEST)

Juleavslutning - håper å se deg der![rediger kilde]

Velkommen til juleavslutning med Wikimedia Norge, på Gamle rådhus i Oslo.

Hei! Wikimedia Norge arrangerer juleavslutning med julemiddag fredag 14.desember klokken 1700, sammen med Norsk Kulturråd. Arrangementet vil finne sted i andre etasje på Gamle rådhus i Oslo, og foruten juletallerken og hyggelig samvær vil vi også få høre korte faglige innlegg. Dessuten vil vi premiere vinner/e av den norske delen av fotokonkurransen Wiki Loves Monuments.
Arrangementet er åpent for Norsk Kulturråd, medlemmer av Wikimedia Norge, og wikipedianere med registrert brukerkonto. Medlemmer av Wikimedia Norge får arrangementet og julemiddag gratis, mens ikke-medlemmer betaler en egenandel på kroner 200. Man betaler for egen drikke. Alle deltakere må være påmeldt.
Påmelding skjer innen utgangen av 10.desember ved å sende meg ditt fulle navn på mail til erlend@wikimedia.no. Skriv om du ønsker pinnekjøtt eller lutefisk.
Velkommen!
Med vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 3. des 2012 kl. 20:58 (CET)

Hei. Det er foreslått at stoffet i Locus (Universitetet i Bergen) flettes inn i artikkelen Det medisinske fakultet (UiB). Hva sier du til det? --Wikijens (diskusjon) 1. aug. 2017 kl. 12:51 (CEST)[svar]