Vollen (Asker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Koordinater: 59°48′27″N 10°29′7″Ø

Vollen
59°48'27"N, 10°29'7"E
LandNorge Norge
FylkeAkershus
KommuneAsker
Postnummer1390
(1917-1922)

Vollen er et tettsted som ligger sør i Asker kommune i Akershus. Stedet har bussforbindelse til Oslo og Hurum, og hurtigbåtforbindelse til Oslo.

Vollen er et tidligere senter for blant annet båtbygging, jaktfart, handel, fiske, isskjæring, hagebruk og gartnerivirksomhet. På slutten av 1800-tallet lå det tre store skipsverft her, og Johan Anker og Christian Jensen var kjent for konstruksjon og bygging av båter, blant annet Roald Amundsens polarskip «Maud» og daværende Kronprins Olavs «Norna VI» og «Sira».

Vollen kystkultursenter er et museum for Vollens lokalhistorie. Oslofjordmuseet i Vollen tar for seg de sidene ved kystkulturen i Indre Oslofjord som har med friluftslivet og bruken av fritidsbåter å gjøre.

I 2007 ble fylkesvei 165 gjennom Vollen opparbeidet som miljøgate, med gang- og sykkelvei og kyststi. Samtidig ble det opparbeidet et nytt torg. Anlegget ble tegnet av landskapsarkitektene Østengen og Bergo AS på oppdrag fra Statens vegvesen.

Kjente personligheter[rediger | rediger kilde]

akershusstubbDenne akershusrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.