Hopp til innhold

Brukerdiskusjon:Pål Jensen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei, Pål Jensen, og velkommen til Wikipediabokmål og riksmål. Her er noen lenker du kan få bruk for:

Velkommen
Velkommen

Vi håper du vil like ditt opphold på Wikipedia. Ikke vær redd for å gjøre noe feil, det blir sannsynligvis rettet opp raskt.


English: If you do not understand or you cannot write in Norwegian, and you want to tell us something, please, visit the Embassy.
Deutsch: Wenn Sie Norwegisch nicht verstehen oder nicht schreiben können und Sie bei uns mitreden möchten, dann besuchen Sie bitte die Botschaft.
Español: Si no comprende o no sabe escribir en noruego y desea comunicarse con nosotros, por favor, acuda a la Embajada.

Candyman777 14. jul 2009 kl. 18:04 (CEST)

Signering av innlegg[rediger kilde]

Hei! For å signere et innlegg holder det å skrive fire tilder eller trykke på etter innlegget. Du kan altså skrive:

  • Hei, dette er en melding. Hilsen ~~~~

… og meldingen vil da automatisk få brukernavn og dato, slik som dette:

  • Hei, dette er en melding. Hilsen Pål Jensen 14. jul 2009 kl. 18:04 (CEST)

Mvh Candyman777 14. jul 2009 kl. 18:04 (CEST)

Konspirasjonsteori[rediger kilde]

Hei. Det passer dårlig med et vilkårlig eksempel på en konspirasjonsteori midt i ingressen. Det fungerer bedre med en generell forklaring av begrepsbruken. - Soulkeeper 17. nov 2009 kl. 12:22 (CET)

Det at GM m.fl. bl.a. kjøpte opp sporveisselskaper for så å nedlegge dem, er ikke en konspirasjonsteori, da slike vanligvis regnes som usanne pr. definisjon. Disse oppkjøpene fant jo virkelig sted, og GM ble også dømt for det. Pål Jensen

Acela Express[rediger kilde]

Takk for denne artikkelen! Jeg har fjernet referansene til engelsk Wikipedia, da vi ikke kan benytte andre språkversjoner som referanse. Dersom den engelske versjonen har refereranser til uavhengige kilder, bør de legges inn i den norske artikkelen. - mvh 4ing 19. feb 2010 kl. 11:41 (CET)

Undergrunnsbaner[rediger kilde]

Hei, jeg ser av bidragsloggen din at du også er interresert i skinnegående kollektivtransport. Derfor tenkte jeg å tipse deg om Wikipedia:Underprosjekter/Undergrunnsbane og Portal:Undergrunnsbane som kanskje kan være av interresse. Vi tenkte også å stable på bena et prosjekt rundt sporvei etterhvert. mvh Profoss 30. jun 2010 kl. 09:23 (CEST)

Venstrepopulisme[rediger kilde]

Vet du noe mer om emnet Venstrepopulisme? Kansje du kan bidra. SommerSang 5. sep 2011 kl. 01:57 (CEST)

I den danske og svenske artikkelen, da:Populisme, sv:Populism, tales det om flere former for populisme, det nevnes både høyrepopulisme, venstrepopulisme og senterpopulisme. Ellers står det litt om venstrepopulisme i disse artiklene på internett: [1] [2] [3] I den danske artikkelen står det dessuten at begrepet populisme kan brukes innen vitenskap og journalistikk. SommerSang 15. sep 2011 kl. 00:40 (CEST)

For øvrig, kan noen komme med flere opplysninger om International Union of Socialist Youth? SommerSang 15. sep 2011 kl. 00:49 (CEST)

Original forskning[rediger kilde]

Hei. Jeg lurer på om denne endringen kan være problematisk i forhold til WP:OR. Vi refererer vanligvis til sekundærkilder, helst ikke til primærkilder, og det kan se ut som du i denne endringen refererer til rådata som du presenterer en tolkning av. - Soulkeeper 29. okt 2011 kl. 14:29 (CEST)

Jeg har brukt Googles søkeapparat og søkt på "klimahysterikere" og "2011", og "klimahysterikere" og "2008". Det første gav langt færre treff. For øvrig spørs det om dette kan kalles forskning. "Forskning er en aktiv, grundig og systematisk granskning for å finne ny viten og øke kunnskapen". Jeg mener to Google-søk ikke kan kalles grundig granskning - og påstår heller ikke skråsikkert at "klimahystikere" brukes mindre enn før.Pål Jensen 31. okt 2011 kl. 08:40 (CET)

Rånere[rediger kilde]

Hei. I denne redigeringen satte du inn en henvisning til en kronikk av Willy Dahl i 2009, som du skriver at heter «De rikeste er verst». Jeg har sett gjennom Aftenpostens redaksjonsarkiv, uten å finne noen kronikk med det navnet, og heller ingen tekster av Willy Dahl i den avisen eller andre aviser, som ser ut til å handle om rånere. Kan du være snill og sjekke på ny om denne kilden stemmer!? Mvh --M Haugen 10. des 2011 kl. 16:52 (CET)

Hei Pål! Jeg har gjort en omfattende redigering på artikkelen om Råner. Jeg ser at du har bidratt en del her, og jeg tenkte jeg skulle opplyse kort om at jeg har gjort noen endringer. Se gjerne over det og la meg høre det så øra flagrer hvis jeg har fjernet noe som er av leksikalsk verdi eller du mener burde stå av andre grunner. God kveld. – Kristian Vangen (d) 22. mai 2012 kl. 01:14 (CEST)[svar]

Innrykk[rediger kilde]

Hei! Fin jobb med de siste artiklene, men en kommentar: På Wikipedia bruker vi ikke innrykk, slik som de jeg fjerna i denne endringa. Vi benytter heller ikke html-tagger i teksten, slik som <br />. Bruk heller dobbelt linjeskift. Haakon K (diskusjon) 28. apr 2012 kl. 10:41 (CEST)

Kompatibel[rediger kilde]

Jeg ser du har forsøkt å legge inn uttrykket kompatibel. Det er en grei omdirigering til kompatibilitet, selv om noen har beslaglagt det ganske så snevert til databruk. Den skal jeg fjerne.
IMØ er ønsket og nødvendig kompabilitet en underliggende årsak til at vi i dag har industrielle og andre standarder for utrolig mange felter. Manglende eller uviss komp. er noe flere vitenskaper sliter med.
Jeg vet ikke om dette er noe du kan ta på deg å rydde i, men hvis så: Lykke til! --Bjørn som tegner (diskusjon) 29. sep 2012 kl. 11:48 (CEST)
Ja, jeg kan prøve å rydde opp når jeg får tid. Kompatibilitet er og har vært, som du antyder, avgjørende for hele den industrielle utvikling - ikke bare innen IKT. Pål Jensen (diskusjon) 1. okt 2012 kl. 08:40 (CEST)

Semimetro og premetro[rediger kilde]

Hei! Jeg ser du fikser paa samferdselsartikelene og saa den nye artikkelen om Semimetro, konseptet ligner mye paa Premetro artikkelen vi allerede har. Hadde det vert hensiktsmessig aa kombinere disse i en og samme artikkel, eller er de saapass forskjellige at de boer holdes paa en armlengdes avstand? mvh Profoss (kontakt) 6. okt 2012 kl. 10:35 (CEST)

Usikker. I navnet premetro ligger vel et ønske eller intensjon om at det senere skal oppgraderes til full T-bane- eller metrostandard. Det var riktignok også meningen med de første tyske bybanene i 1960-årene, selv om betegnelsen Stadtbahn vel ikke antyder noe slikt. Men jeg er enig i at premetro og semimetro i praksis er omtrent det samme. Jeg mener poenget er at det av praktiske hensyn finnes alle slags overgangsformer mellom 1) gatesporvognen som går i selskap med biltrafikken og derfor havner i bilkaoset - og 2) T-banen eller metroen, som er 100 % skilt fra all annen trafikk. Saklig sett bør vel både semimetro og premetro kalles nesten-metro eller nesten-T-bane, men kanskje alt dette egentlig er former for bybaner. Pål Jensen (diskusjon) 24. nov. 2013 kl. 09:20 (CET)[svar]

Wikipedia Academy 2013[rediger kilde]

Hei ! Jeg håper å se deg på årets wikipedia Academy som arrangeres lørdag 14. desember på Arkitekturmuseet i Oslo. Styret har forespurt mange enkeltpersoner om programønsker, og forespurt hele nettsamfunnet gjennom innlegg på ting og torg. Vi har utfra dette lagt opp til et variert program med mange tema som forhåpentlig treffer wikipedianere. Vi skal se nærmere på, og diskutere, Wikidata, Visual Editor, botproduksjon, bruk av frie kartdata, kultursamarbeidet, wikipedianere som er utplassert i institusjoner, og vi skal få en presentasjon av den mye omtalte artikkelen om The decline of Wikipedia. Blant mange spennende foredragsholdere har vi hentet flere fra interne Wikipedia-rekker, men også eksterne foredragsholdere som vil rette sine blikk på Wikipedia utenfra. Det blir premiering av Årets wikipedianer og av vinnerne i Wiki Loves Monuments 2013. Etter akademiet går vi rett videre til årets Julebord, på Gamle Rådhus. Se det varierte programmet her. Lørdag 14. desember kan du treffe dine kolleger på Norges største kunnskapsdugnad! Vennlig hilsen, Bjoertvedt (diskusjon) 16. nov. 2013 kl. 01:34 (CET)[svar]

Beklager meningsløs tilbakestilling[rediger kilde]

På grunn av PC+fingertrøbbel har jeg uforvarende tilbakestilt en endring du har gjort. Bruker:Migrant har heldigvis ryddet opp etter meg. Se min (bort-)forklaring på min brukerside der Migrant har gitt meg en mild pekefingeradvarsel. TorSch (diskusjon) 30. mai 2015 kl. 15:58 (CEST)[svar]

Redigeringskrig nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Pål Jensen! Jeg har nominert Redigeringskrig, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Redigeringskrig. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. TorbjørnS (ʦ) 17. sep. 2015 kl. 00:07 (CEST)[svar]

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel Oktobass har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på våre løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 24. sep. 2016 kl. 10:57 (CEST)[svar]

Adolf Hittler nominert for sletting[rediger kilde]

Hei Pål Jensen! Jeg har nominert Adolf Hittler, en artikkel du opprettet, for sletting. Jeg ser ikke av artikkelen at det fremgår at den passer inn i Wikipedia, og ønsker derfor en diskusjon rundt artikkelen (se for øvrig Wikipedia:Relevanskriterier). Jeg har gitt min forklaring på Wikipedia:Sletting: Adolf Hittler. På den siden er du velkommen til å ytre din mening, og husk at dette ikke er en avstemning, men en diskusjon. For å vise at du ønsker at artikkelen skal beholdes, lim inn: *{{sb}} – Sett inn dine argumenter her ~~~~ på slettesiden og erstatt «Sett inn dine argumenter her» med hvorfor du mener den bør beholdes. Om du mener den kan slettes, bytt ut {{sb}} med {{ss}}. For mer informasjon, kontakt meg på min brukerdiskusjon eller les Wikipedia:Sletting. Vennlig hilsen Erik d.y. 12. okt. 2017 kl. 13:10 (CEST)[svar]

Skogbrann[rediger kilde]

Hei. Jeg tittet tilfeldigvis på artikkelen skogbrann idag. Den virker både gjennomarbeidet og solid. Tror du den kan være aktuell som Anbefalt artikkel@? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 1. jan. 2018 kl. 13:14 (CET)[svar]

Som bidragsyter er jeg kanskje inhabil, men ja, med det forbeholdet mener jeg den kan være aktuell som Anbefalt artikkel. Pål Jensen (diskusjon) 1. jan. 2018 kl. 17:40 (CET)[svar]
Jeg tenker aldri på det utfra habilitet. Jeg tenker mer på at den som har jobbet mest med artikkelen også er den som kjenner eventuelle mangler ved den best, og samtidig er mest ærekjær for at den skal være presentabel og ordentlig før den gjennomgår en større vurdering. Er det da ok for deg at den utsettes for en ukes kollektiv vurdering på WP:Kandidatsider!? Mvh --M O Haugen (diskusjon) 1. jan. 2018 kl. 22:57 (CET)[svar]
Ja. Med vennlig hilsen, Pål Jensen (diskusjon) 2. jan. 2018 kl. 07:15 (CET)[svar]
Hei igjen. Jeg regner med at du har sett på Wikipedia:Kandidatsider/Skogbrann, hvor tBjornstad hadde noen innspill om referansene. De 2-3 siste dagene har jeg gått gjennom artikkelen og formatert referansene, i tillegg til at jeg har flyttet rundt på noen avsnitt. Jeg håper du synes det ble greit?
I tillegg har jeg oppdaget noen setninger som burde ha hatt referanser. Det er ikke direkte kontroversielle ting, med når det gjelder helt konkrete utsagn, som at Flatangerbrannen kostet 150 mill., eller at en finsk satelitt overvåker norske skoger, er det fint med en referanse. Jeg håper at du, som kjenner stoffet best, kan ta en gjennomgang av disse etterlysningene etter kilder. Mvh --M O Haugen (diskusjon) 6. jan. 2018 kl. 17:08 (CET)[svar]
Fint du har formatert feilformaterte referanser. Helt enig i at det mangler en del referanser. I tillegg er teksten til kartet over Peshtigo-brannen litt tvilsom. Nå ser det ut som om US Census, Ruhrfisch, er kilde til teksten; det er ikke tilfelle. Jeg skal se på dette. Jeg vet ikke hvor den finske satellittbrannovervåkingen kommer fra, men er enig i at den trenger en pålitelige referanse hvis den skal stå. Med vennlig hilsen, Pål Jensen (diskusjon) 6. jan. 2018 kl. 17:52 (CET)[svar]

Artikkelen Skogbrann er anbefalt[rediger kilde]

Artikkelen om Skogbrann, som du har bidratt aktivt til, har nå gått gjennom kandidatvurderingsprosessen vår, og er nå ansett som en anbefalt artikkel. På vegne av alle oss som liker en god leksikalsk behandling av interessant stoff: Takk for innsatsen. Du kan med god rett motta denne stjerna som et synlig tegn på godt arbeid. Vi håper at vi kan vente oss flere gode bidrag fra deg!? Mvh M O Haugen (diskusjon) 10. jan. 2018 kl. 19:43 (CET)[svar]

Gleden er på min side.Pål Jensen (diskusjon) 10. jan. 2018 kl. 20:27 (CET)[svar]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 29. mar. 2018 kl. 20:40 (CEST)[svar]

Din redigering av Kråke[rediger kilde]

Hei Pål! Med referanse til dine redigeringer av artikkelen om kråke ønsker jeg å gi deg et par tips om referanser. Nettadresser er i seg selv dårlige (ofte verdiløse) referanser, dersom de ikke fylles dem ut med all nødvendig informasjon (skribent, år, netteadresse med tittel (overskrift), nettsted eller organisasjon med dato, og din besøksdato). Nettadresser har nemlig en tendens til å enten forsvinne helt eller bli flyttet. Å lenke til en blogg er derfor vanskelig, siden sidene "ruller" og forsvinner fra den opprinnelige nettadressen når en ny side blir nødvendig. I Fuglevennen finnes det imidlertid fastlenker, ytterst til høyre i kommentarfeltet for hvert innlegg i bloggen. Det er disse du må bruke, ellers blir referansen verdiløs og må fjernes. Også disse referansene bør imidlertid fylles ut med all nødvendig informasjon (som forklart). Jeg har ryddet opp i de referansene du ga i dine redigeringer, men en av dem var det ikke mulig å finne tilbake til. Den ble derfor slettet. Ta en titt på hva jeg gjorde med de andre referansen du ga, så forstår du hva jeg mener. Lykke til videre! tB (diskusjon) 31. mar. 2018 kl. 10:09 (CEST)[svar]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 13. apr. 2018 kl. 03:38 (CEST)[svar]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[rediger kilde]

WMF Surveys, 20. apr. 2018 kl. 02:47 (CEST)[svar]

The Stanley Brothers i Mal:Nye[rediger kilde]

Hei. Jeg ville bare fortelle deg at «din» artikkel The Stanley Brothers har blitt nevnt i Mal:Nye, hvor vi viser fram eksempler på vår løpende produksjon av nye artikler. Denne seksjonen på vår forside er et utstillingsvindu for nye artikler; noen ganger om kuriøse emner, men oftest med vekt på å vise fram gode eksempler på hva no:wp er opptatt av å skrive om for tiden. Du gjør en fin jobb med artikkelproduksjon! Fortsett sånn! Med vennlig hilsen M O Haugen (diskusjon) 2. sep. 2018 kl. 21:49 (CEST)[svar]

Takk for det. Det kommer nok mer.Pål Jensen (diskusjon) 7. sep. 2018 kl. 20:53 (CEST)[svar]

10-årsklubben[rediger kilde]

Hei Pål Jensen,

Det hadde vært kjempestas hvis du ville bli medlem i Wikipedia:10-årsklubben, en klubb for brukere som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

10-årsklubben er en uformell gruppe av brukere som har vært aktive på Wikipedia på bokmål og riksmål i ti år eller mer.

Klubben er en norskspråklig del av Ten Year Society.

Medlemskapet er frivillig og åpent for alle som har bidratt på Wikipedia i minst ti år.

Den som ønsker å markere sitt medlemskap på brukersiden sin kan gjøre det med malen:

{{Medlem i 10-årsklubben}}

Medlemmer med denne malen på brukersiden vises også i Kategori:Wikipedia:Medlemmer i 10-årsklubben

Velkommen!

--2A02:587:C44C:6EA9:804C:2920:4658:E315 29. nov. 2019 kl. 21:31 (CET)[svar]

We sent you an e-mail[rediger kilde]

Hello Pål Jensen,

Really sorry for the inconvenience. This is a gentle note to request that you check your email. We sent you a message titled "The Community Insights survey is coming!". If you have questions, email surveys@wikimedia.org.

You can see my explanation here.

MediaWiki message delivery (diskusjon) 25. sep. 2020 kl. 20:53 (CEST)[svar]

Bluegrass[rediger kilde]

Jeg antar det der du som er hovedforfatter til Bluegrass. Jeg har nå formatert referansene der hvor jeg kom til slik at de er leselig uten å klikke på URL'en. Det er en som er merket fra før av med "mangler referanser" (den om oldtime som pauseklover), kanskje du kan titte på den? Jeg kjørte et Google-søk, men fant ikke noe relevant om det. Finn Bjørklid (diskusjon) 25. jul. 2023 kl. 14:01 (CEST)[svar]

Hei,
takk skal du ha, og beklager at jeg kan ha slurvet med referansene. Det stemmer at jeg har skrevet mesteparten, men er usikker på hvor pauseklovnene kommer fra. Jeg syns godt de kan strykes, selv om innholdet i avsnittet (at country med fele og banjo gikk av mote) står fjellstøtt. Skal se på dette.
Med vennlig hilsen,
Pål Jensen 193.75.84.238 5. aug. 2023 kl. 13:10 (CEST)[svar]