Figurene i South Park

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Token Black»)

Hovedfigurene

 • Stanley Marsh: Stan er gutten med den blå luen og den brune jakken. Han kan ved visse sammenhenger være guttenes anfører. Han var forelsket i Wendy Testaburger, jenten med den lilla jakken og den gule buksen, men spydde hver gang hun snakket til ham. Stan er den mest normale i gjengen, og blir beskrevet av produsentene som en normal, gjennomsnittlig gutt. Han har høy moral og er den eneste i gjengen med astma.
 • Kyle Broflovski: Kyle har en grønn lue og en oransje jakke og har en jødisk bakgrunn. På grunn av dette blir han ofte mobbet av Eric Cartman. Han er Stans aller beste venn, og han pleier å krangle svært heftig med Eric Cartman. Kyle regnes som den smarteste i gjengen. Han tar sjelden av seg lua, men i en episode der de skal ta klassebilder tar han den av, og alle ser at han har høye krøller.
 • Eric Theodore Cartman: Han er kanskje det feteste barnet i South Park, rasistisk, vulgær og barnslig. Han kaller ikke seg selv fet, bare «big boned». I senere episoder finner han på geniale planer for rikdom eller hevn, for eksempel får han en fiendes foreldre drept ved en ulykke, lager chili con carne med foreldrenes lik som ingrediens og fôrer uvennen med maten. Han blir fort sint og bruker et svært stygt språk. Attpåtil kan han godt ønske å forbedre seg. Han kan la være å gjøre slemme saker eller støtte den gode meningen, men riktignok må man ikke ta det altfor høytidelig. Faktisk er han en republikaner og rasist som misliker jøder. Dette gjelder først og fremst «vennen» hans, Kyle. Cartman skal også være tilhenger av Adolf Hitler, selv om han ironisk nok også hater østerrikere. Han hater også hippier og demokrater. Eric kan regnes som svært lat og bortskjemt. Når han ønsker seg noe går han bare bort til moren sin, får han ikke viljen sin blir han grinete og får likevel det han ønsker seg. Til tross for sin lathet kan han svært fort bli engasjert i ting.
 • Kenneth «Kenny» McCormick: Han kommer fra en svært fattig familie med en alkoholiker som far. På grunn av fattigdommen blir han svært ofte mobbet av vennen Eric Cartman. Han går stadig med en orange jakke med en hette som gjemmer nesten hele hodet hans. Kenny er den mest «perverse» i gjengen og har mest kunnskap om sex. En av South Parks mest kjente vitser er at han ble drept i hver episode, men dukket opp igjen i den neste episoden, som om ikke noe har skjedd. I slutten av femte sesong var det en episode som Kenny skulle dø permanent i, og dette var første gang noen tok bortgangen hans alvorlig. På grunn av hans «permanente» død måtte en ny fjerde gutt ta plassen hans, noe som Butters gjorde. Kenny dukket opp i den siste episoden i sjette sesong igjen og tok over plassen sin, men vitsen med å dø i hver episode var vekk, og nå dør han svært sjelden - eller aldri, i løpet av en sesong.
Kenny holder seg som regel i bakgrunnen, og sier ikke så mye, men når han snakker er det uforståelig mumling, som merkelig nok alle i South Park forstår. Mumlingen skyldes at hetten hans dekker hele munnen. Når Kenny banner blir det ikke sensurert, siden du nesten ikke kan høre hva han sier. I South Park the Movie viser han fjeset sitt for alle andre da han egentlig skal gå til helvete, men kommer til puppe-himmelen for sin gode gjerning.
 • Leopold «Butters» Stotch: Butters går med lysegrønn genser og har kort gult hår. Han har vært med siden første episode, men man blir ikke introdusert for ham før i episoden «Two guys naked in a hot tub». Butters ble mer vanlig i episodene etter sesong 5. I sesong 6 tar han Kennys plass siden han døde, men når Kenny kommer tilbake blir Butters kastet ut av gjengen fordi han er «too lame». Etter dette prøver Butters å ta hevn over verden som Professor Chaos.
Han er katolikk og har bursdag 11. september, som han røper i episoden «AWESOM-O».
Butters er redd for faren sin, Stephen Stotch, som ofte gir ham husarrest for ting som ikke er hans skyld. For eksempel at foreldrene gav ham husarrest for at han så «u-tiltrekkende» ut på skolebildet sitt i episoden «How to eat with your butt». Moren hans, Linda Stotch, er mer kjærlig mot Butters og kysser og klemmer ham ofte. Foreldrene hans solgte ham til Paris Hilton for 250 millioner dollar i episoden «Stupid spoiled whore video playset». Trey Parker og Matt Stone, som er skaperne av South Park, har flere ganger sagt at Butters er en av de tre yndlingsfigurene deres.
 • Randy Marsh: Randy Marsh er faren til Stan Marsh og jobber som geolog for USGS. Han er den forelderen som har spilt mest rolle for serien, særlig i de nyeste sesongene etter at Chef døde. Han spilte en viktig rolle i episodene «Volcano», «Make love, not warcraft», «More crap», «Over logging», «Fantastic Easter Special» og «With Apologies to Jesse Jackson], og «Margeritaville». I de nyeste sesongene har man blitt mer kjent med Randy, blant annet har man fått vite at han er med i en hemmelig kristen påskeklubb som bevarer påskens hemmelighet, og at han er svært interessert i litt merkelig porno. I episoden «More Crap» bæsjet han verdens største bæsj, og slo Bonos tidligere rekord som egentlig var juks. Den største og siste bæsjen til Randy ble det ikke målt hvor stor var, men man regnet med at den veide over 100 kg. I episoden «Make love, not warcraft», som har blitt en av de mest kjente South Park-episodene og senere vant en Emmy, blir Randy sammen med de fire gutta svært hekta på videospillet World of Warcraft. Randy fremstilles som en nybegynner i spillet, men ender opp med å redde hele warcraft-verdenen.
Chef skulle egentlig bare dukke opp i piloten «Cartman Gets an Anal Probe,» men seerne likte ham så godt at han ble en fast figur i serien. Stan, Kyle, Cartman og Kenny har ofte spurt Chef om råd. Chef svarer som regel med sang og ofte sporer sangen (delvis) av til å handle om sex. Chef har også reddet South Parks befolkning med advarsler mot ideer og han holder noen ganger taler på slutten av episoder. Chef er også den eneste voksne personen i South Park som oppfører seg noenlunde normalt.
Isaac Hayes var stemmeskuespiller for denne rollefiguren, men han forlot South Park-besetningen i 2005 etter at serie-forfatterne Trey Parker og Matt Stone gjorde narr av religioner og livssyn, spesielt scientologien og to av dens mest kjente tilhengere, John Travolta og Tom Cruise. Hayes ga stemmen sin til sin siste episode litt senere i siste episode av sesong 9. Trey Parker og Matt Stone hadde imidlertid skrevet ham inn igjen i første episode av sesong 10, kalt «Return of Chef». I denne episoden brukte Parker og Stone tidligere innspilte lydklipp av Chef for å få ham til å prate. Episoden var en parodi på scientologien for å gjøre en siste spøk om saken. Chef hadde blitt hjernevasket av en pedofil kult som deler mange likhetstrekk med scientologien. På slutten av episoden blir Chef drept, men han blir gjenopplivet som «Darth Chef,» på samme måte som Anakin Skywalker i Star Wars Episode III: Sithene tar hevn. Trey Parker og Matt Stone har selv uttalt i et intervju at episoden ikke var personlig rettet mot Isaac Hayes. Sønnen til Isaac Hayes har tilbudt seg å ta over stemmen til «Chef».
 • Timmy er funksjonshemmet, lider av CP og sitter i rullestol. Hans faste frase er å rope «Timmeh!». De eneste ordene han kan si er «TIMMEH!», «Gobbles!», «Shit!», «Jimmy» og «Gobbles». Fra episoden Timmy 2000 får man vite at hans foreldre – Helen og Richard – også har de samme plagene som Timmy, de sitter begge i rullestol og er bare istand til å si sitt eget navn.
 • Herbert Garrison er en lærer. I de første åtte sesongene ble han kalt Mr. Garrison, men gjennomgikk i sesong 9 en kjønnsbekreftende operasjon og ble fra da av kalt Mrs. Garrison, til tross for å være ugift. Etter operasjonen skiftet han navn til Janet Garrison. I episoden «Eek, a Penis» i sesong 12, skifter Garrison igjen kjønn, og fremstod igjen som mann i serien.

Andre figurer

 • Dr. Alphonse Mephisto er en smårar vitenskapsmann som lever på en ås i utkanten av South Park. Han var første gang med i episoden «An Elephant Makes Love To A Pig». Det var ved Mephistos hjelp den sjokkerende sannheten om Cartmans far ble oppdaget, til tross for litt forsinkelse. Mephistos eksperimenter har i flere episoder satt byen i stor fare blant annet i «An Elephant Makes Love To A Pig» og «Starvin' Marvin».
 • Bebe Stevens:
 • Big Gay Al dukket først opp i episoden «Big Gay Al's Big Gay Boat Ride» hvor han drev et tilfluktssted for homofile dyr. Big Gay Al hadde også en mindre rolle i «South Park: Bigger, Longer & Uncut». I episoden «Follow That Egg» giftet Big Gay Al seg med Mr. Slave.
 • Dr. Mephisto blir alltid fulgt av sitt lille eksperiment Kevin. Dr. Mephisto er en Marlon Brando lookalike som man får vite i «Cartman joins NAMBLA». Dr. Mephisto har ikke vært med i noen nyligere episoder.
 • Ike Broflovski er jøde og dessuten adoptert fra Canada. Hans bror Kyle pleier å leke «spark babyen» med Ike. Da sier Kyle «Kick the baby» hvorpå Ike svarer med en belærende barnestemme «don't kick the baby» men Kyle sparker ham da ut av vinduet og Ike får skylden for at vinduet ble knust.
 • Jack Tenorman er faren til Scott Tenorman og Eric Cartman. Han opptrer først i episode 4 sesong 5 «Scott Tenorman Must Die».
 • Jim «Jimmy» Vulmer er en bifigur som er handikappet og stammer.
 • Liane Cartman: Liane Cartman er Eric Cartmans mor. Hun er alenemor, og i episoden «Cartman's Mom is Still a Dirty Slut» får man vite at hun egentlig er Cartmans far. Liane Cartman er en hermafroditt, altså tvekjønnet. Dette viser seg å være en løgn, og det har ikke hindret henne i å ha sex med alle mennene og en del kvinner i South Park, Denver Broncos fra 1989 og tidligere president i USA, Bill Clinton.
 • Mr. Hankey dukket første gang opp i episoden «Mr. Hankey The Christmas Poo». Mr. Hankey bor i kloakken under South Park, og i episoden «Chef's Chocolate Salty Balls» blir han svært syk på grunn av all tofuen som ødelegger økosystemet hans. Mr. Hankey har gitt ut CD-en Mr. Hankey's Christmas Classics (CD). Han var sist med i episoden «Red Sleigh Down» i sesong 6. Mr. Hankey har tre barn med kona Autumn, barna heter Cornwallis, Amber og Simon.
 • Mr. Mackey er skolerådgiver på barnas skole. Rollefiguren er basert på Trey Parkers skolerådgiver Mr. Lackey. Han er mest kjent for sitt store hode og at han ofte sier «m'kay». Han har også dukket opp i «South Park, større, lengre og usensurert» hvor han lærer barna at banning er stygt ved å synge en sang med mye banning. Han har også vært lærervikar og undervist klasser, spesielt fjerde klasse. Mr. Mackey hadde et seksuelt forhold til frøken Choksondik helt til hun døde.
 • Mr. Slave ble første gang introdusert i episoden «The Death Camp Of Tolerance» som Mr. Garrisons kjæreste. Han var med i diverse episoder fram til sesong 9, blant annet «Stupid Spoiled Whore Video Playset» hvor han hadde en «whore-off» med Paris Hilton. I den første episoden i sesong 9 «Mr. Garrison's Fancy New Vagina», går Mr. Slave fra Mr. Garrison etter at Mr. Garrison har gjennomgått en kjønnsskifteoperasjon. Mr. Garrison prøver å få Slave tilbake senere i sesongen i «Follow That Egg», men Mr. Slave er nå sammen med Big Gay Al og de gifter seg senere i sesongen. Etter det har ikke Mr. Slave hatt noen betydning i serien.
 • Pip:
 • Scott Tenorman ble først introdusert i første episode av sesong 5, «Scott Tenorman Must Die». Episoden starter med at Scott Tenorman har solgt kjønnshår til Cartman. Etter at Cartman skjønner at han ikke er kommet i puberteten bare fordi han har kjøpt kjønnshår, prøver han å få igjen pengene sine fra Tenorman.
I episode 201 (sesong 14) avsløres det at Scott Tenorman og Eric Cartman faktisk er halvbrødre, da begge er sønn av (den fiktive) Denver Broncos-spilleren Jack Tenorman.
 • Terrance og Phillip er to kanadiske komikere. De har en grisete humor som for det meste består av banning og fising. De spiller også i en spinoff-episode som heter «Not without my anus».
 • Tolkien Black er en gutt i den eneste mørkhudede familien i South Park. Han er også del av den rikeste familien i South Park. På grunn av dette blir han derfor mobbet i en av episodene, og føler seg tvunget til å handle klær på billig-butikker istedenfor de butikkene han før har handlet klær i. Han er oppkalt etter J. R. R. Tolkien.
 • Towelie er et levende håndkle fra verdensrommet. han sier ofte: «So, you wanna get high?».
 • Tuong Lu Kim eier City Wok og City Airlines. Dukket første gang opp i episoden «Jared Has Aides».
 • Tweek er 9 år, utrolig redd for pressen og elsker kaffe. Han er også redd underbuksegnomene som kommer og stjeler underbuksene hans om natten. Alle sier at han bare mister dem inntil slutten av episode 217 da alle ser dem. Tweeks far driver kaffeselskapet «Tweek coffee». Under et prosjektarbeid som skal redde Mr. Garrison, deres lærer, fra å bli sagt opp, plasseres Tweek i samme gruppe som Eric Cartman, Kyle Broflovski, Kenny McCormick og Stan Marsh. Først vil Tweek at de skal skrive om underbuksegnomene, men når de drar hjem til Tweek velger faren hans å gjøre oppgaven for dem slik at han ikke blir utkonkurrert av Starbacks. Det virker og Mr. Garrison beholder sin stilling.
 • Wendy Testaburger (Noen ganger stavet Testaberger) er den smarteste av jentene i klassen, og hennes bestevenn er Bebe Stevens. Hun er den mest fremtredende av de kvinnelige klassekameratene til Stan, Kyle, Cartman og Kenny, samt Stans av-og-på-kjæreste. Wendy er en kvinnelig student i fjerde klasse ved South Park Elementary.

Utseende og personlighet

Wendy har på seg en rosa-magenta beret, en lys lilla jakke med en marineblå kant, marineblå hansker og gule bukser. Hun har også ferskenskinn som mange av karakterene, samt langt svart hår med hakkete, ujevn pannelugg.

Som hennes transseksuelle alter-ego "Wendyl" i "The Cissy", beholdt Wendy bareten, men festet håret hennes og hadde også på seg en hvit t-skjorte, dongerivest og lyse lilla bukser. Wendy beskrives best som en moden og intelligent person hvis stahet og sjalusi noen ganger får frem det beste i henne. Wendy blir typisk fremstilt som hyggelig, feminin, smart og liberal av natur. I mange episoder bidrar hun med en fornuftsstemme, vanligvis mot Eric Cartman, spesielt i tidligere sesonger. Wendy er generelt vennlig mot andre og virker godt likt på skolen. Hun er iblant kjæresten til Stan Marsh. April Stewart har stemmen til Wendy. Hun slo først opp med Stan i episoden «Raisins», i episoden «Super fun time ble de sammen igjen». Wendy er ganske overbeskyttende.