South Park (sesong 1)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er en oversikt over South Park-episoder i sesong 1:

Cartman Gets an Anal Probe[rediger | rediger kilde]

Dette var den første offisielle South Park-episoden, den ble animert for hånd av South Park-skaperne Trey Parker og Matt Stone. I episoden blir vi introdusert for mange av seriens hovedpersoner, først og fremst Eric Cartman, Kyle Broflovski, Kenny McCormick og Stan Marsh. I de første minuttene blir vi i tillegg introdusert for Kyles lillebror Ike Broflovski og Chef.

Handling[rediger | rediger kilde]

Episoden handler om at romvesner kommer til South Park. De gir Cartman en analundersøkelse, kidnapper Ike og vrenger kuer. Med Chefs hjelp prøver Kyle å få tilbake lillebroren sin fra romvesnene. Uten å røpe for mye kan det også sies at denne episoden ga opphav til uttrykket "Oh my God! They killed Kenny!"

Weight Gain 4000[rediger | rediger kilde]

Dette er episode 2 av tv-serien South Park. I denne episoden blir Eric Cartman bodybuilder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Cartman vinner en konkurranse med en skoleoppgave. Han skal motta en pris fra Kathie Lee Gifford. Man får vite at Kathie Lee vant over Mr. Garrison i et talentshow da de var unge. Mens Cartman blir tykkere og tykkere av å spise Weight Gain 4000, planlegger Mr. Garrison sin hevn mot Kathie Lee.

Volcano[rediger | rediger kilde]

Dette er episode 3 av tv-serien South Park. I denne episoden blir guttene med Stan Marshs onkel Jimbo og Jimbos venn Ned på jakt.

Handling[rediger | rediger kilde]

Stan, Kyle, Cartman og Kenny blir med Stans onkel Jimbo på jakt. Jimbo skyter hensynsløst alle slags dyr, og selv om dyrene ikke angriper i hele tatt, gjentar han : «Look up, it's coming right for us!». Han forklarer guttene at på grunn av demokratenes lover om jakt, må man alltid si det før man skyter. Men Stan har ikke lyst til å skyte uskyldige dyr, så Jimbo blir sint, mens Cartman later som han er i Vietnam. Midt oppi det hele våkner en vulkan, og Jimbo og guttene får et stort problem.

Big Gay Al's Big Gay Boatride[rediger | rediger kilde]

An Elephant Makes Love to a Pig[rediger | rediger kilde]

Dette er den 5. episoden av tv-serien South Park. I denne episoden prøver guttene å få elefanten til Kyle og grisen til Cartman til å lage barn.

Handling[rediger | rediger kilde]

Guttene prøver å få Kyles nye elefant og Cartmans gris til å lage et dyr som ingen har sett før, så de kan vinne skolens naturforskningskonkurranse.

Stan har imidlertid et problem med at søsteren hans, Shelly, slår ham hele tiden, og foreldrene tror ikke på ham.

Death[rediger | rediger kilde]

Pinkeye[rediger | rediger kilde]

Pinkeye er en halloween-episode. Kenny blir truffet av en satellitt, dør og blir brakt til Hell Past Hospital. Han får saus i blodet og blir til en zombie. Kenny smitter alle unntatt Stan, Cartman og Kyle. Dermed er det opp til dem å redde South Park.

Damien[rediger | rediger kilde]

Starvin' Marvin[rediger | rediger kilde]

Dette er episode 9 av tv-serien South Park. I denne episoden adopterer guttene en etiopisk gutt de kaller Starvin' Marvin.

Handling[rediger | rediger kilde]

Guttene ser en reklame på tv og bestiller en klokke, men adopterer i stedet en utsultet etiopisk gutt de døper Starvin' Marvin. Samtidig har genforskeren Dr. Alphonse Mephisto ved et uhell sluppet løs en flokk mutantkalkuner som ødelegger høsttakkefesten i byen. Secret Service dukker imidlertid opp, men sender Cartman tilbake til Etiopia istedenfor Marvin.

Starvin' Marvin dukker også opp i episoden Starvin' Marvin in Space.

Mr. Hankey the Christmas Poo[rediger | rediger kilde]

Dette er episode 10 av tv-serien South Park. Denne episoden introduserer Mr. Hankey. Dette er den første av sju juleepisoder.

Handling[rediger | rediger kilde]

Det er jul i South Park, men Kyle Broflovski er lei seg fordi jøder ikke feirer jul. Så får han besøk av Mr. Hankey the Christmas Poo, som hopper rundt på badet hans og griser det til. Når foreldrene til Kyle kommer er Mr. Hankey imidlertid bare en bæsj igjen, og alle tror Kyle er gal. Imens driver de andre og organiserer et julespill på skolen.

Tom's Rhinoplasty[rediger | rediger kilde]

Dette er episode 11 av tv-serien South Park. I denne episoden får Mr. Garrison en plastisk operasjon. Natasha Henstridge spiller Mr. Garrisons vikar.

Handling[rediger | rediger kilde]

Mr. Garrison har fått en ny nese som får ham til å se ut som David Hasselhoff. Med sitt nye dametekke slutter han som lærer. Med Mr. Garrison borte får elevene en vikar som alle guttene blir forelsket i, og det gjør Stan Marshs kjæreste Wendy Testaburger sjalu. Mens Mr. Garrison prøver å venne seg til den nye nesa, prøver Wendy å kvitte seg med vikaren.

Mecha Streisand[rediger | rediger kilde]

Dette er episode 12 av tv-serien South Park. Den gjør narr av Barbra Streisand. Andre kjente personer i episoden var Leonard Maltin, Sidney Poitier og Robert Smith, som spilte seg selv.

Handling[rediger | rediger kilde]

Under en arkeologisk utgraving finner Cartman en mystisk trekant som han kaster fra seg, men når Kyle plukker den opp i stedet vil Cartman plutselig ha den igjen. Dagen etter kommer Barbra Streisand, som har fått høre om trekanten og vil ha den, men får den ikke. Derfor kidnapper hun guttene og torturerer dem til å gi den til henne. Med en annen trekant hun har fra før, forvandles hun nå til Mecha Streisand og drar for å ødelegge South Park.

Cartman's Mom is a Dirty Slut[rediger | rediger kilde]