South Park (sesong 15)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
South Park (sesong 15)
NasjonalitetUSA USA
Antall episoder14
Sending
KanalUSA Comedy Central
Bildeformat1080i (16:9 HDTV)
Periode27. april16. november 2011
Utgivelse
DVD-utgivelse
Region 127. mars 2012
Blu-ray-utgivelse
Region A27. mars 2012
Sesongkronologi
Forgående sesongSesong 14
Etterfølgende sesongSesong 16

Den femtende sesongen av South Park ble vist første gang mellom 27. april 2011 og den 16. november 2011. Sesongen ble gitt ut på DVD og Blu-ray den 27. mars 2012. Dette er den fjerde sesongen hvor Kenny McCormick kun dør én gang.

Spekulasjon om seriens fremtid[rediger | rediger kilde]

I etterkant av episoden «You're Getting Old» oppstod det spekulasjoner om at skaperne Trey Parker og Matt Stone var ved å avslutte serien. Episoden ble ansett av noen kritikere som en metafor for den frustrasjonen som skaperne opplever ved seriens fortsatte produksjon og en som en uoffisiell avslutning på serien.

Dette benektet Parker og Stone derimot, og under et interview The Daily Show with Jon Stewart den 15. juni 2011 nektet de for å være misfornøyd med serien og uttalte at de fortsatt nøt å produsere episoder. Parker kommenterte at selv om at episoden omhandlet noen av de frustrasjonen de hadde med serien så likte de å produsere episoden, og at de ville gjenoppta produksjonen i august 2011.[1]

Som svar på spekulasjonene proklamerte Comedy Central gjennom media at South Park skulle fortsettes i minst to sesonger til og at duoen hadde skrevet under en kontrakt som varte til og med 2013.[2] Kort før sesongfinalen «The Poor Kid» ble det offentliggjort at serien hadde forlenget kontrakten til 2016, hvilket bringer den opp på tyve sesonger.[3]

Liste over episoder[rediger | rediger kilde]

Serie # Sesong # Tittel Instruktør Forfatter(e) Første gang vist Seere i USA
210 1 "HumancentiPad" Trey Parker Trey Parker 27. april 2011 3,11 millioner[4]
Flere av barna på South Park Elementary har fått iPad med unntak av Cartman, som anklages for kun å late som han har en. Kyle blir jaget gjennom byen og til slutt kidnappet av Apple-ansatte som hevder de på lovlig vis kan bruke ham til deres nyeste Apple-produkt etter at han godkjente vilkårene i Apples lisensavtale.
211 2 "Funnybot" Trey Parker Trey Parker 4. mai 2011 2,59 millioner[5]
Jimmy og de andre funksjonshemmede elevene arrangerer South Park Elementarys første komedie-prisutdeling som kulminerer i at han proklamerer at Tyskland er det minst morsomme landet i verden. Den tyske regjeringen svarer ved å skape «Funnybot», som ender med å bli en stor kjendis og forårsaker at de fleste komikere mister sitt levebrød. Når barna prøver og avspore «Funnybots» karriere får de ham ved et uhell til å bestemme seg for å ødelegge verden som «den ultimate spøk».
212 3 "Royal Pudding" Trey Parker Trey Parker 11. mai 2011 2,43 millioner[6]
Under det kongelige bryllupet i Canada blir den kommende prinsessen bortført av en ukjent kraft. Canadas statsminister ber alle canadiere (inkludert Ike Broflovski) om å hjelpe med å redde henne. Imens forsøker Mr. Mackey desperat å arrangere et skuespill om viktigheten av god tannhygiene med førskolebarna.
213 4 "T.M.I." Trey Parker Trey Parker 18. mai 2011 2,42 millioner[7]
Cartman er rasende over offentliggjørelsen av South Park Elementarys årlige helseundersøkelse på grunn av det han tror er en liste over alle guttenes penisstørrelser. I troen om at listen er unøyaktig (især fordi han er på bunnen av listen) måler han selv alle guttenes peniser og henger opp sin liste i gangen på skolen. Han blir så sendt opp til rektor Victorias kontor hvor han blir informert om at den første listen egentlig viste hvor mye hver elev hadde vokst i høyden siden siste helseundersøkelse. For å gjøre saken verre fant Cartman ut at hans penis faktisk er den minste av alle guttene på skolen. Etter konsultasjon med en psykiater sendes Cartman til sinneterapi.
214 5 "Crack Baby Athletic Association" Trey Parker Trey Parker 25. mai 2011 2,53 millioner[8]
Etter å ha sett den «sørgeligste reklamen noensinne» presentert av Sarah McLachlan om babyer avhengige av crack-kokain beslutter Kyle å hjelpe som frivillig på sykehuset, men møter her Cartman som også vil hjelpe til på sykehuset. Kyle er mistenksom til Cartmans motiv og finner ut at han sammen med Craig, Clyde og Butters har startet bedriften «Crack Baby Basketball», hvor de filmer crack-avhengige babyer slåss med hverandre om et stykke crack i en ball og legger ut videoene på internett. Kyle er sjokkert og forferdet over det Cartman har gjort, men Cartman overbeviser ham at det er en vinn-vinn situasjon for alle og overtaler ham til å arbeide for virksomheten som deres revisor. Kyle plages av samvittigheten sin og forsøker gjentatte ganger å rettferdiggjøre sine handlinger overfor Stan.
215 6 "City Sushi" Trey Parker Trey Parker 1. juni 2011 2,56 millioner[9]
En japansk restaurant med navnet City Sushi åpner ved siden av byens kinesiske reastuarant City Wok, hvilket fører til at City Woks eier Tuong Lu Kim erklærer krig mot City Sushis eier Junichi Takiyama. Butters får skylden for dette og sendes i terapi hvor han ender opp med å bli feildiagnostisert med dissosiativ identitetslidelse av psykiateren Dr. Janus. Imidlertid viser det seg at Janus selv har dissosiativ identitetslidelse og uvitende setter Butters i situasjoner som får ham til å virke mer mentalt ustabil.
216 7 "You're Getting Old" Trey Parker Trey Parker 8. juni 2011 2,30 millioner[10]
På sin tiårsdag får Stan en «tween wave»-CD i bursdagsgave. Alle foreldrene (med unntak av Randy) er imot sjangeren som de mener «høres ut som dritt». Alle barna (og Randy) liker «tween wave»-musikk, men når Stan i hemmelighet lytter til den konfiskerte CD-en oppdager han til sin forvirring at det nå «høres ut som dritt». Han går til legen som diagnoser ham som en «kynisk drittsekk» som bare kan se det dårlige i ting. Hans negative syn på livet ødelegger forholdet til Kyle, Kenny og Cartman som begynner å unngå ham. Samtidig blir Randy beskyldt av Sharon for å late som han liker «tween wave»-musikk for å benekte at han blir eldre.
217 8 "Ass Burgers" Trey Parker Trey Parker 5. oktober 2011[11] 2,94 millioner
Fortsettelse på "You’re getting old". Etter et sinneutbrudd i klassen blir Stan diagnostisert med Aspergers syndrom og sendt i terapi. Etter å ha misforstått betydningen av Asperger begynner Cartman å selge «Ass burgers», hvilket leder til at representanter for USAs mest populære fast food-kjeder ansetter Stan til å avsløre Cartmans hemmelige ingrediens.
218 9 "The Last of the Meheecans" Trey Parker Trey Parker 12. oktober 2011 2,90 millioner[12]
Barna leker «immigranter og grensepoliti», hvor «meksikanerne» (ledet av Kyle) skal forsøke å unnvike «grensepolitiet» (ledet av Cartman) og krysse grensen til Texas. Alle «meksikanerne» klarer dette og vinner leken (til Cartmans irritasjon). Imidlertid viser det seg at Butters gikk seg vill i skogen, og når Cartman oppdager dette innser han at leken er ikke over. Mens Butters forårsaker en motsatt immigrasjon av meksikanere tilbake til Mexico, utvikler den uskyldige leken seg fra spøk til alvor når Cartman melder seg til tjeneste i U.S. Border Patrol for å forhindre at meksikanerne krysser grensen.
219 10 "Bass to Mouth" Trey Parker Trey Parker 19. oktober 2011 2,43 millioner[13]
Elevene på South Park Elementary er ofre for det nyt sladder-nettstedet «Eavesdropper», hvor en unnvikende hacker på en eller annen måte får tilgang til alle elevenes konfidensielle tekstmeldinger og e-post og publiserer pinlige historier og hemmeligheter. Guttene blir sjokkert når de oppdager identiteten til hackeren. Samtidig har skolen problemer med mobbing, hvilket leder rektor Victoria, Mr. Mackey og Mr. Adler til å be Cartman (som selv stod i spissen for mobbekampanjen mot en elev som til sist begikk selvmord) om å forhindre at flere elever utsettes for mobbing på grunn av «Eavesdroppers» avsløringer.
220 11 "Broadway Bro Down" Trey Parker Trey Parker 26. oktober 2011 2,92 millioner[14]
Randy tar med konen Sharon for å se hit-musikalen Wicked. Men når han oppdager at alle Broadway-musicals inneholder undertoner som oppfordrer kvinner til å utføre fellatio på deres menn blir han en stor Broadway-tilhenger og tar med Sharon for å se alle Broadway-musikalene i New York. Frustrert over at South Park ligger for langt vekk fra en større teaterscene som oppfører Broadway-musikaler beslutter Randy seg for å bringe Broadway til South Park ved å lage sin egen musikal.
221 12 "1%" Trey Parker Trey Parker 2. november 2011 2,85 millioner[15]
South Park Elementary blir straffet når Cartman alene forårsaker at skolen oppnår en lav score på en nasjonal fitnessprøve. Samtidig med at noen begynner å straffe Cartman ved å lemleste hans tøydyr, begynner enkelte elever som representerer de resterende «99%» å demonstrere imot at «1%» (Cartman) skal ødelegge skolens gjennomsnitt på prøven.
222 13 "A History Channel Thanksgiving" Trey Parker Trey Parker 9. november 2011 2,85 millioner[16]
Guttene skal skrive en skoleoppgave om Thanksgiving og beslutter å bruke en TV-dokumentar på History Channel som kilde, noe som medfører uante konsekvenser.
223 14 "The Poor Kid" Trey Parker Trey Parker 16. november 2011 2,41 millioner[17]
Etter at Kennys foreldre fengsles blir han og hans søskende sendt til et fosterhjem. Cartman blir opprørt over dette da han nå ikke kan gjøre narr av Kennys fattigdom, hvilket forverres når det viser seg at etter Kenny er han den fattigste gutten på skolen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ «June 15, 2011 – Trey Parker & Matt Stone» (engelsk). The Daily Show with Jon Stewart. 15. juni 2011. Besøkt 17. januar 2012. 
 2. ^ Aly Semigran (20. juli 2011). «'South Park' to return on Oct. 5, and all the way through 2013. Kick-ass.» (engelsk). PopWatch. Entertainment Weekly. Besøkt 17. januar 2012. 
 3. ^ Bill Gorman (16. november 2011). «'South Park' Renewed Through 2016 By Comedy Central» (engelsk). TV By the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 4. ^ Gorman, Bill (28. april 2011). «"Wednesday Cable Ratings: 'South Park' Premiere, NBA Playoffs Lead Night + 'Justified,' 'Mythbusters,' 'Real World' & More"» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 5. ^ Seidman, Robert (5. mai 2011). «Wednesday Cable Ratings: NBA Playoffs, 'Southpark,' 'Real World' Top Cable + 'Justified' Season 2 Finale & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 6. ^ Gorman, Bill (12. mai 2011). «Wednesday Cable Ratings: NBA Playoffs, 'South Park,' 'Real World' Top Cable + 'Mythbusters,' 'Top Chef' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 7. ^ Seidman, Robert (19. mai 2011). «Wednesday Cable Ratings: NBA Playoffs Lead Night + 'South Park,' 'Real World,' 'Mythbusters,' 'Top Chef' & Much More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 8. ^ Gorman, Bill (26. mai 2011). «Wednesday Cable Ratings: Mavericks/Thunder Leads Night + 'South Park,' 'Real World,' 'Storage Wars,' 'Workaholics' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 9. ^ Gorman, Bill (2. juni 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'Pawn Stars' Back On Top; Plus 'South Park,' 'Real World,' 'Franklin & Bash,' 'Workaholics' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 10. ^ Gorman, Bill (9. juni 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'South Park' On Top + 'Stanley Cup Game 4,' 'CMT Music Awards,' 'Franklin & Bash' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 11. ^ Seidman, Robert (6. oktober 2011). «Wednesday Cable: 'American Horror Story' Premiere, 'South Park' Return Top MLB Playoffs + 'Ghost Hunters,' 'Nick Swardson' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 12. ^ Gorman, Bill (13. oktober 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'South Park' Rises; 'American Horror Story' Falls; + Brewers/Cards NLCS, 'Psych' Premiere, 'Ghost Hunters' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 13. ^ Seidman, Robert (20. oktober 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'Storage Wars' Tops Night, 'American Horror Story' Rises; 'South Park' Falls + 'Psych,' 'Pretty Little Liars' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 14. ^ Gorman, Bill (27. oktober 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'American Horror Story,' 'South Park' Lead; 'Psych' Lower + 'Real World,' 'Mythbusters' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 15. ^ Seidman, Robert (3. november 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'American Horror Story,' 'South Park' Lead; 'Psych' Lower + 'Real World,' 'Mythbusters' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 16. ^ Seidman, Robert (10. november 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'American Horror Story,' 'South Park' Lead; 'Psych' Lower + 'Real World,' 'Mythbusters' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 
 17. ^ Gorman, Bill (17. november 2011). «Wednesday Cable Ratings: 'American Horror Story,' 'South Park' Lead; 'Psych' Lower + 'Real World,' 'Mythbusters' & More» (engelsk). TV by the Numbers. Besøkt 17. januar 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]