Butters Stotch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Leopold «Butters» Stotch, oftest bare omtalt som Butters, er en fiktiv animert rollefigur fra den amerikanske TV-serien South Park. Butters betegnes som klumsete, rolig og generelt bekymret over å skape uro rundt seg.[trenger referanse] Han er en fjerdeklasselev som vanligvis har ekstraordinære opplevelser.

Butters debuterte som bakgrunnskarakter når South Park først ble sendt 13. august 1997,[klargjør] og hans rolle har gradvis blitt viktigere etterhvert som serien har utviklet seg. Han begynte med seriens sjette sesong (2002).[klargjør]

Butters er student i fjerde klasse ved South Park Elementary, under lærer Herbert Garrison. Bursdagen hans var 11. september. Han var det eneste barnet til Stephen og Linda Stotch. Butters tok i bruk et alter ego under kallenavnet «professor Chaos», som skal være en slags super-skurk. Som Chaos hår han med en grønn kappe, og en hjelm og hansker laget av papp og aluminiumsfolie - en parodiMarvel Comics sin karakter Doctor Doom. Etter hvert fikk han en yngre venn Dougie som sin assistent, under kallenavnet General Disarray. Men de mislyktes hele tiden med deres mange dårlig forberedte eksperiment for å skape verdensomspennende kaos.