Kyle Broflovski

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kyle Broflovski er en fiktiv person fra den animerte tv-serien South Park. Han er en av de fire hovedpersonene som bor i byen South Park. Kyle er oppvokst i en jødisk familie med noen jødiske tradisjoner, i lag med faren hans Gerald Broflovski, moren Sheila Broflovski og hans adopterte lillebror Ike Broflovski fra Canada. Hans beste venn er Stan Marsh og de to har ganske like personligheter, og er stort sett enige og har oftest samme meninger om det som skjer i byen. Kyle blir ofte diskriminert av Eric Cartman fordi han er jøde, og de to fremstår paradoksalt som både som venner og som bitre fiender, da de hele tiden kommer i uenigheter og krangler, men på et eller annet merkelig vis fortsatt er venner.

Kyle sin stemme er dubbet av en av seriens to skapere, Matt Stone. Kyle er også basert på Matt Stone, og har dermed samme fødselsdato og samme foreldrenavn i Gerald og Sheila(Ike er derimot ikke basert på en ekte lillebror, da Matt kun har en lillesøster). Kyle sine meninger om det som skjer i serien sies å vanligvis være identisk med Matt Stone sine.

Utseende og personlighet

Kyle kjennetegnes med grønn ushanka på hodet, grønne votter, en orange ytterjakke og mørkegrønne bukse. Han har en svær orange jewfro-frisyre, men vanligvis har han på seg hatten fordi han skjemmes av håret. Vanligvis blir Kyle ansett som den mest intelligente av guttene, og gjør det veldig bra på skolen. Dette kommer også frem fordi resten av befolkningen i South Park oftest er så absurd dum, da Kyle og Stan ofte er de eneste i serien som noenganger virker å ha et snev av fornuft. Kyle er også den som kan virke å ha høyest moral av guttene, og er den som oftest reagerer på Eric Cartman sine ofte umoralske og ville påfunn og ellers urettferdighet(i motsetning til Stan som oftere lar ting bare være). Kyle i lag med Stan virker også å være opptatt av i slutten av mange episoder å trekken moralsk slutning ut fra det de har opplevd, og da starter han ofte nøkkelsetningen "You know, I've learned something today.." Kyle virker også å være sympatisk og glad i lillebroren sin Ike.