Terminalen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Terminalen
orig. The Terminal
Nasjonalitet USA
Språk Engelsk
Sjanger Drama
Komedie
Regissør Steven Spielberg
Manus Sacha Gervasi
Jeff Nathanson
Produsent Steven Spielberg
Laurie MacDonald
Walter F. Parkes
Medvirkende Tom Hanks,
Catherine Zeta-Jones
Musikk John Williams
Filmselskap DreamWorks SKG
Utgitt 2004
Lengde 128 min
IMDb

Terminalen er en amerikansk spillefilm fra 2004 regissert av Steven Spielberg.

Historie[rediger | rediger kilde]

Terminalen er en film om en mann som strander på John F. Kennedy flyplassen og som hverken får innreisetillatelse til USA og heller ikke kan reise hjem pga. en pågående revolusjon.

Filmen er regissert av Steven Spielberg og medvirkende er Tom Hanks, Catherine Zeta-Jones, Stanley Tucci og Chi McBride.

Noen har påpekt at filmen virker basert på historien om Merhan Karimi Nasseri, en mann fra Iran som bodde på terminalen på Charles de Gaulleflyplassen i Paris fra 1988 til 2006, etter at hans innreisepapirer ble stjålet. Dog blir aldri Nasseri kreditert noe sted i filmen. En film med lignende plot ble laget i 1993; med navn Lost in Transit (Tombés du ciel).

Plot[rediger | rediger kilde]

Viktor Navorski (Tom Hanks) er en mann fra det fiktive landet Krakozhia som kommer til New York for så å finne ut at mens han var ombord i flyet har revlusjonære overtatt landet han kommer fra og dernest at hans pass er ugyldig. I og med at han er statsløs i det han kommer til New York blir han tvunget til å være på på flyplassen i hele ni måneder, uten mulighet til å komme inn i USA eller dra tilbake. Han skaper mange vennskap blant de ansatte i Terminalen, deriblant flyvertinnen Amelia Warren (Catherine Zeta-Jones).


Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]