Indiana Jones og de fordømtes tempel

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Indiana Jones og de fordømtes tempel
orig. Indiana Jones and the Temple of Doom
Generell informasjon
SjangerAction
Utgivelsesår25. mai 1984
Prod.landUSA
Lengde112 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteven Spielberg
ProdusentRobert Watts
ManusforfatterWillard Huyck
Gloria Katz
George Lucas
Steven Spielberg
MusikkJohn Williams
SjeffotografDouglas Slocombe
Foran kamera
Hovedrolle(r)Harrison Ford
Kate Capshaw
Ke Huy Quan m.fl.
Annen informasjon
FilmformatCinemascope
Prod.selskapParamount
Eksterne lenker
Offisielt nettsted (en)

Indiana Jones og de fordømtes tempel er den andre filmen om den fryktløse arkeologen Indiana Jones, spilt av Harrison Ford. Til tross for at den er laget etter Jakten på den forsvunne skatten, foregår den før forløperen. Den berømte arkeologen og ekspert på det okkulte, Dr. Indiana Jones, allierer seg med en nattklubbsangerinne og en rastløs 12-åring med navnet Short Round i denne andre av Indiana Jones-filmene

Handling[rediger | rediger kilde]

Filmen begynner med at Indiana Jones forsøker å gjennomføre en byttehandel mellom seg og den kinesiske mafiaen på en bar i Shanghai. Indy blir forgiftet, men han klarer å få tak i motgiften og flykter fra baren sammen med en amerikansk sangerinne Willie Scott (spilt av Kate Capshaw) ved hjelp av en kinesisk gategutt kalt Short Round (spilt av Ke Huy Quan).

Trioen forsøker deretter å komme seg unna med et fly, men flyet styrter over Himalaya, og de havner snart i indisk landsby som har fått frastjålet deres hellig stein. I tillegg er alle barna i landsbyen blitt kidnappet på mystisk vis, og de andre innbyggerne ber derfor Indiana Jones om hjelp til å finne ut hva som egentlig kan ha skjedd, og få alle barna deres hjem.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Harrison Ford.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]