Always (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Always
Generell informasjon
Prod.landAmerikansk
Lengde123 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiSteven Spielberg
Produsent
Manusforfatter
MusikkJohn Williams
SjeffotografMikael Salomon
KlippMichael Kahn
Foran kamera
Medvirkende
Annen informasjon
Totalomsetning74, 1 millioner dollar[2]
DistributørUniversal Pictures[1]
Premiere
  • 22. desember 1989 (1989-12-22) (USA)
Eksterne lenker

Always er en amerikansk romantisk dramakomedie fra 1989, regissert av Steven Spielberg. Richard Dreyfuss, Holly Hunter, John Goodman og Brad Johnson spiller hovedrollene, mens Audrey Hepburn medvirker også i sin siste filmrolle.

Always er en nyinnspilling av den romantiske dramafilmen Helter dør aldri fra 1943, men filmen viker litt fra utgangspunktet. I motsetning til Helter dør aldri foregår handlingen i Always i brannflyvebransjen og ikke under andre verdenskrig. Hovedkonflikten i filmen er likevel den samme. De fire hovedkarakterene heter også det samme, bortsett fra Ted Baker, som het Ted Randall i filmen fra 1943. Petes etternavn er også «Sandich» i stedet for «Sandidge».

Handling[rediger | rediger kilde]

Pete Sandich (Richard Dreyfuss) er en pilot i brannflyvebransjen. Kjæresten hans Dorinda Durston (Holly Hunter) er også pilot og arbeider i tillegg som radiooperatør når de andre pilotene er ute på oppdrag. Pete tar alltid sjanser og er overbevist om at ferdighetene hans alltid vil strekke til. En dag gjør de ikke det, og han omkommer i en ulykke. Han gjenoppstår som et usynlig spøkelse med et oppdrag gitt av engelen Hap (Audrey Hepburn). Han må gi gode råd til sin etterfølger, Ted Baker (Brad Johnson), og samtidig godta at Ted forelsker seg i Dorinda.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Always». Det amerikanske filminstituttet. Besøkt 17. juni 2017. 
  2. ^ boxofficemojo.com. «Always». Besøkt 17. januar 2017.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]