Suburbicon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Suburbicon
Generell informasjon
Utgivelsesår27. oktober 2017
Prod.landUSA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiGeorge Clooney
MusikkAlexandre Desplat
SjeffotografRobert Elswit
KlippStephen Mirrione
Foran kamera
Hovedrolle(r)Matt Damon
Julianne Moore
Oscar Isaac
DistributørParamount Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Suburbicon er en amerikansk spillefilm regissert av George Clooney og manusforfattet av Clooney, Grant Heslov og Joel og Ethan Coen. Hovedrollene spilles av Matt Damon, Julianne Moore og Oscar Isaac. Filmen skal vises under den 74. Filmfestivalen i Venezia og den 42. Toronto internasjonale filmfestival, før den har kinopremiere 27. oktober 2017 i USA.

Ifølge Joel Silver skrev Joel og Ethan Coen opprinnelig filmmanuskriptet til Suburbicon i 1986, kort tid etter utgivelsen av Blood Simple.[1]

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

I 1959 flytter en afroamerikansk familie, Mayers-familien, til det fredelige nabolaget Suburbicon. Gardner Lodge (spilt av Matt Damon) bor sammen med hans handikappede kone Rose, deres sønn Nicky, og Roses søster Margaret i nabolaget Suburbicon. En natt bryter to ranere, Sloan og Louis, seg inn i familiens hjem. Hele familien blir bundet fast, og ranerne dreper Rose med en overdose kloroform. Kort tid etter søsterens død, begynner Margaret å oppføre seg mer og mer som Rose. Blant annet farger hun håret sitt blondt slik Rose tidligere hadde, og hun har sex med Gardner.

Lodge-familien må senere gå til politi-stasjonen for å identifisere ranerne Sloan og Louis. Men både Gardner og Margaret påstår at politiet har arrestert feil personer, selv om Nicky gjenkjenner dem som morderne som drepte moren hans. Kort tid senere dukker Sloan opp ved Gardners arbeidsplass, og krever pengene som Gardner skylder ham og Louis - betaling for å ha drept Rose. Men Gardner nekter å betale, og Sloan og Louis planlegger å returnere til huset deres for å drepe både Nicky og Margaret. I mellomtiden oppstår stadig flere spenninger mellom innbyggerne i Suburbicon, og deres nye afroamerikanske naboer.

I tillegg ankommer den karismatiske forsikringsagenten Bud Cooper, en dag når Gardner ikke er hjemme. Cooper begynner å stille Margaret spørsmål, og ønsker å rydde opp i et krav om livsforsikring på Rose som Gardner krevde å få utbetalt kort tid etter hans kones død. Cooper forteller Margaret at han mistenker henne og Gardner for å ha myrdet Rose for å få tak i hennes penger, og Margaret sparker Cooper ut av huset deres. En sen kveld vender Cooper tilbake, for å snakke direkte med Gardner. Han forteller Gardner at han kjenner til hans og Margarets plan for å begå forsikringssvindel, og han forsøker å presse dem til å gi alle pengene direkte til ham - i bytte mot at han ikke varsler politiet om planene deres. Margaret forgifter Coopers kaffe med litt lut, og Gardner stikker ham ned. Etterpå forsøker Gardner å skjule kroppen hans, ved hjelp av Sloan.

Men Nicky overhørte samtalen deres med Cooper, og neste morgen forsøker Margaret å forgifte Nicky med en sandwich og melk. Den stadig mer mistenksomme Nicky velger å ikke spise maten, og rett etterpå dukker Louis opp og kveler Margaret til døde før han planlegger å ta seg av Nicky. Men Nickys onkel Mitch kommer og redder Nicky ved å skyte Louis. Mitch gir Nicky en pistol slik at han kan forsvare seg selv, og skjuler Nicky i et skap før Mitch dør av alle skadene påført av Louis.

På vei hjem etter å ha kvittet seg med Cooper's kropp blir Gardner oppsøkt av Sloan, som plutselig blir overkjørt og drept av en brannbil. Når Gardner endelig kommer hjem, oppdager han likene til Margaret, Mitch og Louis, og han får sønnen Nicky ut av skapet. Han tilbyr Nicky et valg: Nicky kan bli med på en plan om å få utbetalt livsforsikringen, og deretter stikke av til Aruba. Ellers vil Gardner drepe sin egen sønn, og gi Sloan og Louis skylden for alle dødsfallene. Men neste morgen er også Gardner død, etter at han konsumerte Margarets forgiftede sandwich og melk under sin tidligere samtale med sønnen sin. Nicky går deretter rolig utenfor for å spille fotball sammen med Andy, sønnen til den afroamerikanske familien i nabo-huset deres.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Matt Damon

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Producer Joel Silver on 'The Nice Guys', 'Sherlock Holmes 3', and Joss Whedon's 'Wonder Woman'». Collider (engelsk). 20. mai 2016. Besøkt 3. september 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]