Romance & Cigarettes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Romance & Cigarettes
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde105 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiJohn Turturro
ProdusentJohn Penotti
John Turturro
ManusforfatterJohn Turturro
SjeffotografTom Stern
KlippRay Hubley
Foran kamera
MedvirkendeJames Gandolfini
Susan Sarandon
Kate Winslet
Annen informasjon
Totalomsetning2 935 242 dollar[1]
Prod.selskapGreeneStreet Films United Artists
DistributørIcon Film Distribution
Boroturro
Premiere
  • 6. september 2005 (2005-09-06) (Venezia)
  • 7. september 2007 (2007-09-07) (USA)
Eksterne lenker

Romance & Cigarettes er en amerikansk filmmusikal fra 2005, skrevet og regissert av John Turturro. Mange profilerte skuespillere har roller i filmen, blant andre James Gandolfini, Susan Sarandon, Kate Winslet, Steve Buscemi, Bobby Cannavale, Mandy Moore, Mary-Louise Parker, Aida Turturro, Christopher Walken, Barbara Sukowa, Elaine Stritch, Eddie Izzard og Amy Sedaris. Filmen handler om middelklassemannen Nick Murder (Gandolfini), som både har en hustru (Sarandon) og en ukjent elskerinne (Winslet). Da Nick plutselig får en ny oppfatning av hva som er viktig i livet, gjør han alt for å få tilbake konen sin. Filmen ble nominert til Gulløven under Filmfestivalen i Venezia.

Handling[rediger | rediger kilde]

Tidlig på 1980-tallet i New York oppdager syerske Kitty Kane et seksuelt eksplisitt dikt han har skrevet til elskerinnen hans, og hun får vite at ektemannen hennes, Nick Murder - en bygningsarbeider - har hatt en affære med en annen kvinne. Avsløringen genererer problemer mellom Kitty og Nick, og sender sjokkbølger både gjennom familien deres og den tett sammensveisede forstaden hvor de bor. Samtidig som hun sliter med foreldrenes forverrede forhold, finner datteren deres Baby - som spiller gitar og gir vokal for et lokalt rockeband - seg i en romanse med Chetty Jr.

Kitty sliter med å komme seg videre etter Nicks affære. Hun fortsetter å gå til kirken, hvor hun får kontakt med sin gamle sogneprest og blir med i kirke-koret deres. Hun ønsker å konfrontere kvinnen som ektemannen var utro med. Hun sporer opp kvinnen til butikken hvor hun jobber, der havner hun og Kitty i en voldelig fysisk krangel. Kort tid senere får Nick lakris-forgiftning, etter overstadig spising og havner på sykehus. Nicks mor forteller ham at han følger i fotsporene til sin like utro og frastøtende far og bestefar, som begge var engasjert i seksuelt tvilsom oppførsel, og ble stemplet som horebukker. Oppriktig skamfull, og fordi han ikke ønsker å bli husket på samme måte, avbryter Nick sin affære. Han prøver å forsone seg med Kitty, som samtykker i at de kan fortsette å bo sammen. Men hun nekter å tilgi ham for affæren hans.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Se profil på Box Office Mojo

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]