St. Svithun skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Så du kanskje etter St. Svithun videregående skole?
Sankt Svithun skole
St. Svithun skole.jpg
LandNorge
TypeOffentlig ungdomsskole
Region/fylkeRogaland
KommuneStavanger
BydelStorhaug.
RektorVibeke Vikse
Klasser15 (2021)
Elever400+ (2021)
NettstedOffisielt nettsted
Beliggenhet
Map
St. Svithun skole
58°57′53″N 5°44′25″Ø

St. Svithun skole er en ungdomsskole i Stavanger kommune i Rogaland. Den ligger sentralt på Storhaug, like ved Storhaug skole og nær Nylund skole.

Skolen har elever på 8. til 10. trinn. Det er fem «ordinære» klasser på hvert trinn, A, B, C, D og E. Skolen har 40 ansatte og ca. 400 elever fordelt på 15 grupper.[når?]

Navnet[rediger | rediger kilde]

Skolen er oppkalt etter Stavanger bys skytshelgen, St. Svithun, en tidligere biskop i Winchester i England som etter sin død ble kåret til helgen av den katolske kirke.

Bygningen[rediger | rediger kilde]

St. Svithun skole ble bygget i årene 191819 og har et bruttoareal på 33 400 kvadratmeter. Skolen ble tegnet og oppført av byarkitekten Johs. Th. Westbye.

Bygningen har en hovedfløy og to sidefløyer, som sammen danner en U-form rundt skolegården. Den har en bærende konstruksjon i betong og taket er tekket med takstein. I en av sidefløyene finnes et svømmebasseng som også var det første innendørsbassenget i Norge.

Tidligere var det realskole og gymnas i bygget, men i 1968 flyttet gymnaset (nå St. Svithun videregående skole) inn i nye bygninger på Tjensvoll.

I oktober 2005 startet et omfattende rehabiliteringsarbeid. Skolen ble ferdigstilt i juni 2007. Arbeidet hadde en prislapp på over 110 millioner kroner. Alminnelig undervisning i bygget begynte ved skoleåret 2007/2008. Offisiell åpning fant sted 29. november 2007 ved Stavangers ordfører Leif Johan Sevland. Skolen ligger i Vikedalsgata 11 i Storhaug bydel.

Barneskoler som sogner til skolen[rediger | rediger kilde]

En av statuene i Broken Column står i et klasserom på St. Svithun skole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]