St. Svithun skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Sankt Svithun skole
St. Svithun skole.jpg
SkoletypeOffentlig ungdomsskole
FylkeRogaland
KommuneStavanger
BydelStorhaug.
RektorVibeke Vikse
Klasser17
Beliggenhet

St. Svithun skole
58°57′53″N 5°44′25″Ø
Så du kanskje etter St. Svithun videregående skole?

St. Svithun skole er en ungdomsskole i Stavanger kommune i Rogaland. Den ligger sentralt på Storhaug, like ved Storhaug skole og nær Nylund skole.

Skolen har elever på 8. til 10. trinn. Det er fire «ordinære» klasser på hvert trinn, A, B, C og D.

St. Svithun skole ble bygget i årene 191819 og har et bruttoareal på 33 400 kvadratmeter. Skolen ble tegnet og oppført av byarkitekten Johs. Th. Westbye. Skolen er oppkalt etter Stavanger bys skytshelgen, St. Svithun, en tidligere biskop i Winchester i England. Denne biskopen var visstnok en særdeles god mann som etter sin død ble helgen i den katolske kirke.

Dagens Sankt Svithun er en ungdomsskole, men også realskole og gymnas har holdt til i bygget. Skolen har 40 ansatte og 325 elever fordelt på 17 grupper.

Bygningen har en hovedfløy og to sidefløyer, som sammen danner en U-form rundt skolegården. Den har en bærende konstruksjon i betong og taket er tekket med takstein. I en av sidefløyene finnes et svømmebasseng som også var det første innendørsbassenget i Norge.

I oktober 2005 startet et omfattende rehabiliteringsarbeide. Skolen ble ferdigstilt i juni 2007. Arbeidet hadde en prislapp på over 110 millioner kroner. Alminnelig undervisning i bygget begynte ved skoleåret 2007/2008. Offisiell åpning fant sted 29. november 2007 ved Stavangers ordfører Leif Johan Sevland. Skolen ligger i Vikedalsgata 11 i Storhaug bydel.

Barneskoler som sogner til skolen[rediger | rediger kilde]

En av statuene i Broken Column står i et klasserom på St. Svithun skole.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]