Rena Sofer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Rena Sofer
Rena Sofer 2014.jpg
FødtRena Sherel Sofer
2. desember 1968 (51 år)
California, USA
Ektefelle Wally Kurth (1995–97)
Sanford Bookstaver (2003–nå)
Utdannet ved Montclair State UniversityRediger på Wikidata
Beskjeftigelse skuespiller
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Utmerkelser Daytime Emmy AwardRediger på Wikidata
Aktive år1988–nå
IMDbIMDb

Rena Sherel Sofer (født 2. desember 1968) er en amerikansk skuespillerinne.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Sofer ble født i Arcadia, California, datter av Susan, en psykologiprofessor, og Martin Sofer, en konservativ jødisk rabbiner. Hennes familie senere flyttet til Pittsburgh, hvor hun ble oppdratt etter at hennes foreldre skilt. Sofer gikk på en jødisk skole i Paramus, New Jersey. Hun bodde i North Bergen, New Jersey, der hennes far var rabbiner i tempelet Beth El.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Sofer har spilt i flere TV-serier som biroller, inkludert Seinfeld, Melrose Place, Venner for livet, Spin City, Blind Justice, Ghost Whisperer, 24, og Two and a Half Men.

I de senere årene har Rena Sofer spilt i NBC-TV-serien Heroes rollen som Heidi Petrelli, kona til politikeren Nathan Petrelli spilt av Adrian Pasdar. Hun spilte i TV-serien Two and a Half Men i 2008 som en tidligere kjæreste av Charlie Harper, spilt av Charlie Sheen. Sofer også spilt i TV-serien Dirty Sexy Money som en uforferdet journalist og spilte et spøkelse i Ghost Whisperer. I begynnelsen av 2010 spilte Sofer en vanlig rolle i TV-serien NCIS og hatt en kort gjesterolle i TV-serien Bones.

Sofer har spilt en ufrivillig kjæreste i filmen Keeping the Faith (2000), med Jenna Elfman, Ben Stiller og Edward Norton.

Personlig liv[rediger | rediger kilde]

I 1995 giftet Sofer skuespiller Wally Kurth, paret har en datter, Rosabel Rosalind Kurth, født 17. september 1996. De skilte seg i 1997.

Sofer gift regissør og produsent Sanford Bookstaver i 2003. Paret har en datter, Avalon Leone Bookstaver, født 5. august 2005 i Los Angeles.

Filmografi i utvalg[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]