Jenna Elfman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jenna Elfman
Jenna Elfman by Gage Skidmore 2.jpg
FødtJennifer Mary Butala
30. september 1971[1] (48 år)
Los Angeles
Ektefelle Bodhi Elfman (1995–)
Utdannet ved California State University, Northridge, Los Angeles County High School for the Arts
Beskjeftigelse Skuespiller, filmprodusent, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, podcaster
Nasjonalitet USA

Jenna Elfman (født 30. september 1971 i Los Angeles i California) er en amerikansk skuespiller som har opptrådt på TV og i flere filmer. Hun er aller mest kjent for sin rolle som Dharma i den amerikanske komiserien Dharma og Greg. Elfman har også deltatt i flere filmer, blant annet Krippendorf's Tribe, Looney Tunes: Back in Action og Town & Country.

Elfman har gjort gjesteopptrendener i blant annet NYPD Blue, The Monroes og Murder One før hun fikk hovedrollen i komiserien Dharma & Greg som gikk på kanalen ABC mellom 1997 og 2002. Hun vant en Golden Globe Award for denne rollen og hun ble to ganger nominert til en Emmy Award. Hun var sammen med David Hyde Pierce vert for Emmy-utdelingen i 1999.

Blant Jenna Elfmans andre TV-opptredener inkluderer gjestehovedrollen i to episoder av serien Two and a Half Men i 2004 og i en episode av Brothers and Sisters i 2007. Hun gjorde også en gjesteopptreden i den sjette episoden av sesong fire av TV-serien My Name Is Earl der hun spilte en lagleder for en gjeng cheerleadere. Hun spiller også Billie Chase i den ganske nye tv-serien Accidentally on Purpose. I 2011 spilte hun en liten gjesterolle som Dharma Montogomery i første episoden av sesong ni av Two And A Half Men.

Elfman fødte den 23. juli 2007 sønnen Story Elias i Los Angeles og i september 2009 annonserte Elfman at hun ventet sitt andre barn som ble født 2. mars 2010 og skal hete Easton Quinn Monroe.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, 27. apr. 2014

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]