Medium (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Medium er en amerikansk drama- krim- og thrillerserie som gikk på amerikansk TV fra 2005 til 2011.

Serien handlet om kvinnen Allison DuBois (Patricia Arquette) som var et etterforskende medium for en av Arizonas statsadvokater. Serien er løst basert på livet til Allison DuBois, som påstås å ha paranormale evner som for eksempel kontakt med døde mennesker, som hun angivelig har brukt til å hjelpe politi og rettsvesenet med. TV-serien ble laget av Glenn Gordon Caron, og er produsert av Picturemaker Productions og Gramnet Productions i samarbeid med CBC Paramount Television. I USA gikk serien opprinnelig på NBC, deretter på CBS.

Ved den 57. årlige Emmy-utdelingen vant Patricia Arquette Emmy for Beste kvinnelige skuespiller i en dramaserie.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Allison DuBois, en mor til tre og gift med Joe, påstår at hun kan kommunisere med døde mennesker, samt forutse enkelte hendelser i fremtiden, og være vitne til tidligere hendelser i drømmene hennes. Etter at hun begynner å arbeide for distriktsadvokat Manuel Devalos (spilt av Miguel Sandoval) i Phoenix som praktikant, får hun en drøm knyttet til et drap i Texas, hvis vellykkede oppklaring overbeviser Devalos og flere ved kontoret hans om at hun er klarsynt. Men ny informasjon som kommer til Allison i drømmer, eller i andre kryptiske visjoner, betyr ofte noe annet enn de i utgangspunktet antyder.

I politiets etterforskning følger Allison ofte med etterforsker Lee Scanlon (spilt av David Cubitt) som i utgangspunktet ikke trodde på evnene hennes. Allison bøyer noen ganger regelverket, når hun blir fast bestemt på å forhindre en forbrytelse hun har fått en visjon om. I tillegg blir Allison hjulpet av kaptein Kenneth Push fra Texas Ranger Division, som var den aller første Allison avslørte mulighetene sine sin til, og Cynthia Keener (spilt av Anjelica Huston) fra AmeriTips, et landsdekkende privatdetektiv-byrå. I sesong fire blir det avslørt at Cynthia hadde en savnet datter, men Allisons drømmer avslørte at Cynthias datter var død. Cynthia tok et valg om å drepe datterens morder, selv om dette betyr at hun havner i fengsel. Cynthia dukket senere opp igjen i løpet av Sesong fem, for å hjelpe Allison med en annen etterforskning.

I finalen av Sesong fem oppdager Allison at hun har en svulsthjernestammen. For å forhindre de brutale drapene på familien hennes i fremtiden, risikerte Allison sitt eget liv når hun utsatte den kritiske operasjonen av frykt for at dette ville hindre henne i å løse saken. Under operasjonen hennes blir svulsten fjernet, bortsett fra et lite stykke som var alt for dypt innebygd i hjernestammen hennes. Joe blir deretter fortalt at Allison ligger i koma, og kanskje ikke vil overleve. Men i begynnelsen av den sjette sesongen våkner Allison fra koma, men lider konsekvensene av å utsette operasjonen. Hennes eldste datter Ariel (spilt av Sofia Vassilieva) får etter hvert rollen med å ta mer vare på de yngre søsknene Bridgette og Marie. Etter operasjonen hennes, kommer Allison tilbake til sin vanlige rutine med å arbeide tett sammen med Devalos og Lee Scanlon, med mulige bivirkninger av operasjonen hennes som påvirker drømmene hennes.

I løpet av TV-serien er Scanlon i ett forhold med Lynn DiNovi, en assistent for ordføreren i Phoenix, og de får barn sammen før han frir til Lynn. Ariel besitter de samme kreftene som moren sin, og løser en forbrytelse i fremtiden. I den syvende og siste sesongen skapes det problemer mellom Allison og ektemannen, på grunn av deres forskjellige karriere-veier. På jobben ønsker Manuel å stille til valg som ordfører, men han er bekymret for at publisiteten om datterens selvmord kan bli brukt mot familien hans. Allison ønsker å studere juss, fordi hun risikerer å miste jobben etter at Manuel blir valgt til ordfører. I mellomtiden ønsker Joe også å ta mer høyere utdannelse, men de har ikke råd til at begge to skaffer seg mer utdannelse samtidig. Til tross for Allisons ønsker, melder Joe seg til skolen - uten å vite at Allison nylig har gjort det samme.

Datteren Ariel begynner ved college, og flytter hjemmefra. Spøkelset etter Scanlons kriminelle bror dukker også opp, for å lokke Scanlon til å gjøre noe galt. Scanlons handlinger ødelegger nesten forholdet hans til Allison. Joes mor Marjorie blir diagnostisert med hjerne-kreft. Etter at Marjorie dør får Allison besøk av spøkelset hennes som advarer henne om kommende «mørke» i livet hennes. Men før hun rekker å utdype videre, kommer Joe plutselig inn i rommet og Marjorie forsvinner, noe som etterlater Allison i frykt for hva dette «mørket» egentlig kan innebære for henne og familien hennes.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Patricia Arquette.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]