Bones

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Bones
Generell informasjon
SjangerKrim / Drama
Prod.landAmerikansk
Sendeår2005
Sesonger12
Episoder246
Lengde45 (per episode)
SpråkEngelsk
Foran kamera
HovedrolleEmily Deschanel
David Boreanaz
Medvirkende
20 oppføringer
David Boreanaz (rollefigur: Seeley Booth)
Michaela Conlin (rollefigur: Angela Montenegro)
Eric Millegan (rollefigur: Zack Addy)
T. J. Thyne (rollefigur: Jack Hodgins)
Jonathan Adams
Tamara Taylor (rollefigur: Camille Saroyan)
John Francis Daley (rollefigur: Lance Sweets)
Emily Deschanel (rollefigur: Temperance "Bones" Brennan)
Patricia Belcher
Ryan O'Neal
Loren Dean
Eugene Byrd
Brendan Fehr
Michael Grant Terry
Carla Gallo (rollefigur: Daisy Wick)
Joel David Moore
Pej Vahdat
Ryan Cartwright
Luke Kleintank
Brian Klugman
Bak kamera
Skaper(e)Hart Hanson
ProdusentKathy Reichs
Emily Deschanel
David Boreanaz
Prod.selskapFox Broadcasting Company
Sending
Periode13. september 2005 (2005-09-13)28. mars 2017
TV-kanalFox
Teknisk informasjon
Bildeformat480i (SDTV)
720p (HDTV)
Sideforhold16:9
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Bones er en amerikansk drama- og krimserie som har gått på Fox Network siden 2005. Den er basert på bøkene om «dr. Temperance Brennan», skrevet av rettsantropologen Kathy Reichs. Serien handler om dr. Brennan (Emily Deschanel) og agent Booth (David Boreanaz) som er partnere. Booth jobber for FBI, og dr. Brennan jobber for det fiktive rettsmedisinske instituttet «The Jeffersonian» i Washington, D.C. De jobber sammen for å løse mordsaker, der bein og skjelett spiller en sentral rolle.[1]

Serien er skapt av Hart Hanson.

I Norge blir serien vist på TV3.

Premiss[rediger | rediger kilde]

Premisset for tv-programmet er en allianse mellom rettsantropolog Dr. Temperance «Bones» Brennan og FBI spesial agent Seeley Booth. Brennan er hovedpersonen og teamleder for det fiktive Jeffersonian Institute Medico-Legal Lab, en føderal institusjon som samarbeider med FBI, noe som speiler det virkelige forholdet mellom FBI og Smithsonian Institution. Med handlingen satt i Washington, D.C., handler serien om å løse føderale saker med menneskelige levninger av mulige drapsofre. Dr. Brennan og laget står for den vitenskapelige delen, mens Booth og FBI står klare med etterforsknings taktikker. I tillegg til de potensielle drapssakene utforsker serien også bakgrunnene til sine hovedkarakterer. En viktig forskjell mellom Booth og dr. Brennan er deres uenighet om vitenskap og tro. Brennan argumenterer for vitenskap, bevis og ateisme, mens Booth argumenterer for tro, Gud og det uforklarte. (VIKTIG: Booth følger bevisene og vitenskapen i sakene).[trenger referanse]

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Hovedkarakterer[rediger | rediger kilde]

 • Emily Deschanel som Dr. Temperance "Bones" Brennan, en brilliant rettsantropolog (på englesk: forensic anthropologist) som jobber for Jeffersonian instituttet i Washington D.C. Hun er en forfatter som skriver krimbøker basert på hennes opplevelser gjennom jobben. Hun er en ateist og tror bare på det bevisene sier. Hun har ikke mye sosialkunnskaper, men vil gjerne passe inn. Hun retter ofte på ting, selv om hun ikke alltid vil det selv. Hun tar nesten aldri feil, og når hun gjør det (en sjelden gang), vil hun ikke innrømme det. Hun har en høy IQ, og utrolige logikk-egenskaper. Hun begynner et intimt forhold med Booth i sesong 6 etter at Mr. Nigel-Vincent Murray blir skutt og drept av Jacob Broadsky. I sesong 7 får de en datter som heter Christine Angela Booth. Christine etter Brennans mor, Angela etter bestevennen til Brennan (Angela Montenegro) og Booth til etternavn. I sesong 9 gifter de seg endelig.
 • David Boreanaz som Seeley Booth. Booth er en tøff FBI spesial agent som hjelper Brennan og laget hennes med å løse saker. Booth står for avhøring av de mistenkte, familie notifikasjoner og arrestasjoner (og slikt), mens Brennan og laget er de som analyserer bevis og undersøker lik (m.mer). Booth gir Brennan kallenavnet "Bones", først liker hun det ikke, men etter en stund aksepterer hun det. Han er en flink til å etterforske og er en trenet avhører, som ofte bruker mageinstinktene sine, noe Brennan ikke får til. Han har tidligere vært en skarpskytter i det amerikanske militæret. Han har en sønn fra et tidligere ekteskap (Parker), og en yngre bror (Jared). Han har også en datter med Brennan (Christine). Han har blitt oppdratt som katolikk, og er derfor ganske religiøs. Han er (i serien) i slekt med John Wilkes Booth, noe han ikke liker, og ikke vil snakke om.
 • Michaela Conlin som Angela Montenegro. Angela er en kunstner som jobber for Jeffersonian Instituttet og er Brennans bestevenn. Hun jobber ofte med ansiktsrekonstrukjoner, noe som hjelper veldig med identifikasjon av ofrene. Hun er også veldig flink med datamaskiner, og har designet egne program ("Angelator", og senere "Angelatron") for for eksempel rekonstruksjoner av draps-scenariene. Angela har en litt skummel far, som er ganske overbeskyttende. I sesong 5 gifter hun seg med Dr. Jack Hodgins, og i sesong 6 får de en sønn sammen, som de kaller Michael Vincent etter Mr. Vincent-Nigel Murray som ble drept av Broadsky.
 • T. J. Thyne som Dr. Jack Hodgins, Dr. Hodgins er lagets entomolog (engelsk: entomologist) som også er en ekspert på sporer og mineraler. Hodgins kaller ofte seg selv lagets slim og insekts fyr. Under en etterforsking tar han seg vanligvis av partikler og "trace evidence". Hans familie er velstående og er en de største sponsorene til The Jeffersonian. Hodgins vil ikke avsløre at han er en av sponsorene, for ikke bli sett på som en sjef, men som en ansatt. (Det kom fram i en etterforskning, men ingen av de som fikk vite det lot det forandre forholdet deres). I sesong 5 gifter han seg med Angela Montenegro, og de får senere en sønn sammen.
 • Eric Millegan som Dr. Zack Addy. (Hoved: Sesong 1-3 og som gjesteskuespiller: sesong 4-5-12) Han ble introdusert som Dr. Brennans student og assistent i starten på sesong 1. I sesong 2 får han sin doktorgrad i rettsantropologi og mekanisk engineering, og blir en profesjonell rettsantropolog. Han har en manglende evne til å forstå Booth, Hodgins og Angelas humor, selv om han har vist interesse i "normale" ting som basketball. Zack ble fjernet i sin posisjon på "the Jeffersonian" i sesong 3 sin finale, "The Pain in the Heart" der det ble avslørt av han var lærlingen til seriemorderen "Gormogon", for tiden er han innlagt på et mental sykehus etter at han ble evaluert som sinnssyk. Zack har blitt kalt "Zacharoni" og "Z-man".
 • Jonathan Adams som Dr. Daniel Goodman (Sesong 1). Dr. Goodman er en tidligere arkeolog som også var sjefen på "The Jeffersonian Institution". Han er en kjærlig ektemann og far til et par med jente-tvillinger. Han utvikler en vennlig rivalisering med Dr. Hodgins fordi han mener at han ikke har alle egenskapene til en ekte vitenskapsmann. Han har ikke vært sett i serien etter sesong 1.
 • Tamara Taylor som Dr. Camille Saroyan. (Sesong 2- nå) En rettsmedisiner som tok over i stillingen som sjef på The Jeffersonian etter Dr. Goodman. Hun var en rettsmedisiner i New York før hun tok over som sjef. Først hadde hun ikke et lett forhold med Dr. Brennan, men de er nå gode venner. Før hun begynte å jobbe i Washington D.C. hadde hun et kort forhold med Booth, hun hadde også et kort forhold med ham i serien. I sesong 4 adopterte hun en tenåringsjente ved navn Michelle fordi faren (som Dr. Saroyan hadde tidligere datet) var drept.
 • John Francis Daley som Dr. Lance Sweets (Sesong 3-10) En FBI psykolog som må jobbe med Booth og Brennan etter at Booth arresterer Brennans far. Han blir ofte bedt om å skaffe en profil på morderen eller den mistenkte. Siden han er ung blir han først behandlet på en nedlatende måte, men tilslutt vinner han deres tillit, selv Dr. Brennan sin, som synes at psykologi er en "myk vitenskap" (engelsk: soft science), og de blir gode venner. I premieren på sesong 10 er det avsørt at han og Daisy venter en sønn. Ikke lenge etter, mens han følger en arrestordre blir han overfalt og hardt skadd. Han dør i en parkeringskjeller med Booth og Brennan ved sin side.
 • John Boyd som James Aubrey (Sesong 10) En junior FBI agent som jobber under Booth.

Andre karakterer[rediger | rediger kilde]

 • Patricia Belcher som Caroline Julian.(Sesong 1-nå) En morsom statsadvokat (Assistant U.S. Attorney) fra The U.S. Department of Justice. Hun er en venn av Booth og hjelper dem villig på noen saker.
 • Ryan O`Neal som Max Brennan (Sesong 2-nå) Max Keenan, aka. Max Brennan. Max er faren til Russ og Temperance Brennan. Han og hans kone var ikke-voldelige bankranere som ble involvert med gjenger på 70-tallet. De byttet identiteter for å leve et ærlig liv med deres barn. Booth arresterer han i sesong 2, og i sesong 3 saken tatt opp i en domstol, han blir erklært ikke-skyldig, han blir frigjort og tar opp kontakten med sine barn.
 • Loren Dean som Russ Brennan (Sesong 1-3) Russ Brennan aka. Kyle Keenan, er den gamlere broren til Dr. Temperance Brennan (aka. Joy Keenan), og sønnen til Max Brennan/Keenan. Russ hadde en tøff periode og ble sendt til fengsel en stund. Han er sammen med Amy Hollister og elsker hennes to døtre, Emma og Hayley. Etter at Dr. Brennan og Russ ble etterlatt når Brennan var 15 år, etterlot han også sin søster. Slik at hun måtte inn i fosterhjemsystemet. Han har ikke blitt sett siden sesong 3, men har blitt nevnt senere.
 • Eugene Byrd som Dr. Clark Edison (Sesong 3-nå) Dr. Edison er den mest seriøse og profesjonelle av alle lærlingene til Dr. Brennan, også den mest organiserte. Cam ansatte han som rettsantropolog, for å arbeide hovedsakelig med arkeologisk arbeid.
 • Michael Grant Terry som Wendell Bray (Sesong 4-nå) Han er Dr. Brennans topp stipend lærling. Han datet Angela en kort periode i sesong 5, før hun giftet seg med Hodgins. I sesong 9 er han diagnostisert med Ewings Sarkom, en ondartet type beinkreft. Det ser ut som han kommer til å overleve kreften.
 • Carla Gallo som Daisy Wick (Sesong 4-nå) En over-ivrig lærling av Dr. Brennan. Hun hadde et forhold til Dr. Sweets, det er i sesong 10 avslørt at de skal ha en sønn sammen. I episode 8 (i sesong 10) kalt "The Puzzler in the Pit" føder hun sønnen, som får navnet Seeley Lance Wick Sweets.
 • Joel David Moore som Colin Fisher (Sesong 4-nå) Fisher lider av depresjon og har en veldig mørk sans for humor. Noen ganger er han på mentale fasiliteter for behandling.
 • Pej Vahdat som Arastoo Vaziri (Sesong 4-nå) Arastoo starter med å snakke med en falsk Iransk aksent, for å slippe å forklare til alle om sin islamske tro. Senere dropper han aksenten. I sesong 8 begynner han å date Cam.
 • Ryan Cartwright som Vincent-Nigel Murray (Sesong 4-6) Vincent er fra Storbritannia. Han har en vane om å gi ut "interessante fakta" på jobb. I sesong 6 blir han skutt i brystet og drept av snikskytter og seriemorder Jacob Broadsky. Angela og Dr. Hodgins oppkaller sønnen etter han.
 • Luke Kleintank som Finn Abernathy (Sesong 7-nå) Finn er den nåværende yngste lærlingen til Dr. Brennan. Han er fra Nord-Carolina, og har en tykk sørstatsaksent.
 • Brian Klugman som Dr. Oliver Wells (Sesong 8-nå) Dr. Oliver Wells er en labassistent som alltid skryter av en IQ på 160. Han og Dr. Brennan har ikke det beste jobb forholdet, en av grunnene er nok at han vil være bedre enn Dr. Brennan og ha et bedre rykte enn henne.

Seriemordere[rediger | rediger kilde]

 • Howard Epps spilt av Heath Freeman. Howard gikk etter blonde kvinner i 20-årsalderen og drepte med slå dem ihjel med et dekk jern. Etterpå ville han knytte sammen håndleddene og føttene og begrave dem med fjeset ned mot bakken. Hans partner,Gil Lappin, kopierte måten han drepte på bare at han hang dem opp ned og torturerte dem først. Mens han er i fengsel gifter han seg med en kvinne. Når han senere rømte fra fengselet han satt i, drepte han kona si (selv om hun hadde brunt hår) ved å hogge av henne hodet for så å putte det i kjøleskapet, han hadde lagt en glass ball med gift inni hodet henes slik at når Dr. Saroyan kommer borti den blir hun forgiftet. Han skadet også Zack med en trykkbombe. Etter å ha vært omringet i Brennans leilighet, løper han ut på balkongen hennes der han prøver å hoppe over rekkverket, men Booth redder han ved å gripe tak i hendene hans. Han slipper Booths hender, og når Booth ikke lenger klarer å holde ham oppe, faller han ned og dør. Booth klandrer seg selv etter han falt ned, han innser senere at det ikke var hans feil.
 • "Gormogon" spilt av Laurence Todd Rosenthal. "The Gormogon" var en kannibalistisk seriemorder som etter at han hadde drept og spist ofrene sine lagde en rekonstruksjon av et skjelett, der målet var å ta noen bein fra hvert offer å sette de sammen til et komplett skjelett. Han har hatt mange lærlinger. Denne "gormogonen" er "trent opp" av Arthur Graves den første kjente "Gormogonen". Han blir senere drept av Booth.
 • Arthur Graves spilt av Joe Jefferson. Arthur Graves er den første kjente "Gormogonen" (en kannibalistisk seriemorder).
 • Jason Harkness spilt av Andrew James Allen. Han var en av Gormogons lærlinger. Han gikk på flere skoler, men han ble kastet ut av dem fordi han angrep andre studenter mens de sov. Han var en kannibal, og han har drept 8 kanskje 9 personer (som vi vet om). Han ble funnet død i fengselscellen sin etter å ha begått selvmord.
 • Heather Taffet spilt av Deidre Lovejoy. Heather Taffet også kjent som "The Grave Digger" kidnappet ofrene sine fra parkeringsgarasjer (og kjørte over mulige vitner), brukte en voltpistol på dem for å få dem bevisstløse, før hun begravde dem levende inni en type container som har nok luft til ca. 24 timer. Etterpå ringte hun til et familiemedlem eller en venn av ofret/ofrene og krevde løsepenger vanligvis på et par millioner dollar (kommer ann på hvor mye familien kan betale) mens hun brukte en digital stemmeforvrenger. Hun passet på å ikke legge igjen noe som kunne føre til identifikasjon av ofret/ofrene, hun brukte også utenlandske bankkontoer som det ikke var mulig å spore. I episoden Aliens in a Spaceship bortfører hun Dr. Brennan og Dr. Hodgins, og begraver de levende i en bil. De overlever grunnet sine kunnskaper og ferdigheter. Booth og teamet finner ut hvor de er ved hjelp av en tekstmelding som Dr. Hodgins sender fra bilen. Hun blir senere drept av Jacob Broadsky, Brennans far Max vil også drepe henne etter hun begravde Brennan og Hodgins, men Booth stopper han.
 • Jacob Broadsky spilt av Arnold Vosloo. Broadsky fant ofrene sine, som vanligvis var en type kriminell gjennom Paula Ashwaldt. Etterpå ville han ringe en fiende av målet som var villig til å betale for å få den personen eliminert og si en pris. Når de aksepterte prisen ville han skyte dem med riflen sin, som var ladd med kobberkuler lagd av han selv.
 • Christopher Pelant spilt av Andrew Leeds. Pelant hadde ingen konsistent metode for å drepe ofrene sine, selv om noe alle av drapene hans hadde tilsammen er at de var vanligvis svært komplekse og involverte å lemleste likene for å få fram sitt budskap. Pelant var også veldig datakyndig. Han fikk en oppsettelse med Dr. Brennan, og gikk ofte etter laget hennes. I sesong 7 (og 8) er Brennan på flykt etter at Pelant får det ut til å se ut som hun drepte noen. Han gav i sesong 8 gir han Hodgins et valg mellom å la Pelant ta alle sparepengene hans og la elever ved en jenteskole i Midtøsten leve, eller beholde sparepengene og drepe alle på jenteskolen. Hodgins velger å la jentene leve og lar Pelant ta pengene. (Han tok pengene ved å hacke seg inn i Angelas PC-system)
 • Stephanie McNamara spilt av Kelly Rutherford. "The Ghost Killer" gikk etter tilfeldige ofre og drepte dem gjennom forskjellige metoder, enten fikk hun det til å se ut som en ulykke eller ved å myrde dem og gjemme likene på ekspert måter. Etterpå, ville hun fjerne ofrets fingernegler som et trofe, alltid fra deres langefingere, og så lime de på sine egne hender for å erstatte de hun mistet når hun var yngre. Hennes to første og siste ofre hadde en forbindelse til hennes familie. Hun blir drept av den hun fikk det til å se ut som drepte hennes første offer.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]