Professor Layton and the Curious Village

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Professor Layton and the Curious Village
UtviklerLevel-5
UtgiverNintendo
DistributørNintendo eShop
Google Play (plattform: Android)
App Store (plattform: iOS, iPadOS)
ProdusentAkihiro Hino
KomponistTomohito Nishiura
PlattformNintendo DS
Android
iOS
iPadOS
Utgivelse15. februar 2007
SjangerHjernetrim
ModusEnspiller
AldersgrensePEGI 7
Nettstedprofessorlaytonds.com
Del av serien Professor Layton

Professor Layton and the Curious Village (レイトン教授と不思議な町 Reiton-kyōju to Fushigi na Machi) (レイトン教授と不思議な町, Reiton-kyōju to Fushigi na Machi) er et puzzle- og eventyrspill for Nintendo DS.[1] Det er utviklet og publisert i Japan av Level-5, og publisert i Nord-Amerika, Australia og Europa av Nintendo. Spillet er det første i Professor layton-serien, og har blitt fulgt opp av Professor Layton and the Diabolical Box.

Professor Layton and the Curious Village inneholder 138 gåter som spilleren kan løse mens spilleren kontrollerer en professor kalt for Layton og den unge assistenten hans; Luke. De reiser rundt i landsbyen St. Mystere for å finne en gjenstand kalt Golden Apple og løse andre mysterier. St. Mystere er delt inn i forskjellige seksjoner. Men enkelte seksjoner er utilgjengelige frem til historien har avansert til et bestemt punkt, eller til spilleren har løst et visst antall gåter.

Spillet inneholder blant annet en rekke puslespill, eller andre logiske oppgaver. Hvis spilleren løser en oppgave feil, eller ikke klarer å løse den enda, kan man forsøke puslespillet igjen så ofte man ønsker det. Men verdien av puslespillet reduseres med cirka 10 prosent hver gang man gjør dette feil. Ved å gjennomføre alle de 120 oppgavene fra hovedspillet, pluss de tre mini-spillene, kan spilleren også få tilgang til opptil 15 bonus-oppgaver. Rekkefølgen av hendelser i spillet kan variere avhengig av hva slags valg spilleren har tatt i løpet av spillet, men den samlede handlingen forblir uendret.

Handling[rediger | rediger kilde]

Spillet åpner med at arkeolog Hershel Layton, og hans unge assistent Luke, kjører til byen St. Mystere, etter å ha mottatt ett brev fra Lady Dahlia, enke etter den nå avdøde baron Augustus Reinhold. Baronen uttalte i hans siste testamente at den personen som løser mysteriet med Golden Apple skal arve hele formuen hans, og flere mennesker har forsøkt dette men mislyktes. Layton og Luke kommer til området, og oppdager at de fleste av befolkningen er veldig interesserte i gåter og annen hjerne-trim, som både Layton og Luke er veldig dyktige til å løse. De legger snart merke til et gigantisk tårn ved den ene siden av byen som ingen kan komme frem til. Men folk hører en rekke merkelige lyder som kommer fra tårnet om natten.

Layton og Luke møter Lady Dahlia og hennes familie-medlemmer, inkludert Simon, Gordon og tjeneste-folket deres. Men før de rekker å diskutere mysteriet videre, høres en høy lyd. Ved herskapshuset oppdager de at Simon har blitt drept, og saken er allerede under etterforskning av inspektør Chelmey, en anerkjent detektiv. Layton og Luke fortsetter søket etter Golden Apple, men blir vitne til kidnappingen av en av Dahlias tjenere, Ramon. Imidlertid dukker Ramon opp dagen etter som om ingenting hadde skjedd. De avslører Chelmey som en bedrager, og han avslører at han egentlig var Laytons erkefiende - Don Paolo. Etter hvert oppdager Layton og Luke hele sannheten om tårnet, og resten av den merkelige landsbyen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Professor Layton and the Curious Village». www.nintendo.com. Besøkt 28. mars 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]