Level-5

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Level-5
Level-5 Inc. logo.svg
Org.formkabushiki kaisha
Etablertoktober 1998
HovedkontorFukuoka og Fukuoka
Bransjevideospillindustrien
Grunnlegger(e)Akihiro Hino
Nettsidehttps://www.level5.co.jp/

Level-5 Inc. ( 株式会社レベルファイブ Kabushiki-gaisha Reberu Faibu ) er en uavhengig utvikler av videospill og utgiver basert i byen Fukuoka i Japan . Selskapet, som i dag sysselsetter ca 200 personer[trenger referanse], ble stiftet i oktober 1998 av Akihiro Hino etter at han dro fra den nå nedlagte japanske spillutvikleren Riverhillsoft. Hino design, planer og produserer alle Level-5-spillene, samt fungerer som både styreleder og administrerende direktør i selskapet[trenger referanse].

Siden begynnelsen, har Level 5 hatt et veldig nært forhold til Sony Computer Entertainment , med mange av sine titler finansiert av og produsert i samarbeid med forlaget. Siden utgivelsen av Professor Layton and the Curious Village for Nintendo DS tidlig i 2007 har selskapet begynt å diversifisere sin produktportefølje og fokuserer mer på selvfinansierende og titler de kan publisere selv i Japan og til utlandet med Nintendo sine utenlandske datterselskaper..

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

japanstubbDenne japanrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.
videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.