Peter René Cipiriano Baumann

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
DJ BoBo
DJ BoBo HagenU.jpg
Født5. jan. 1968[1][2][3]Rediger på Wikidata (54 år)
KöllikenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
6 oppføringer
Sanger, komponist, ballettdanser, DJ, diplomat, låtskriverRediger på Wikidata
Embete
 • Sanger Rediger på Wikidata
Ektefelle Nancy Baumann[4]Rediger på Wikidata
Nasjonalitet SveitsRediger på Wikidata
Musikalsk karriere
Sjanger Elektronica, house, Eurodance
InstrumentVokal
Aktive år1989-
PlateselskapBMG
Nettstedhttps://www.djbobo.ch/
IMDbIMDb

Peter René Baumann (født 5. januar 1968) er en sveitsisk musiker, kjent under artistnavnet DJ BoBo. Han har hatt stor suksess med sin eurodance-musikk.

DJ BoBos arbeid har gitt ham flere platinum- og gullplater i Europa. Hans gjennombrudd kom i 1992 med singelen «Somebody Dance With Me». Dette er en klassisk eurodance-låt, med DJ BoBo som mannlig rapper, og Emel som kvinnelig vokalist. Singelen kom på førsteplass på den sveitsiske topplista og kom i tillegg høyt på de norske listene. Singelen «Keep on Dancing» ble sluppet like etter. Den gjorde det også bra på de norske musikklistene.

Vokalister[rediger | rediger kilde]

Et av kjennetegnene til Eurodance er at sangen fremføres av en mannlig rapper, og en kvinnelig vokalist. DJ BoBo har samarbeidet med flere vokalister i løpet av sin karriere.

Samarbeid med Emel[rediger | rediger kilde]

På singlene «Somebody Dance With Me» og «Keep On Dancing» henter DJ BoBo inn 17 år gamle Emel. Hun deltar som vokalist på hans første album, «Dance with Me» fra 1993. Emels navn ble utelatt fra albumet, som igjen førte til en rettssak hun vant.

Natascha Wright[rediger | rediger kilde]

Natascha Wright er vokalist på sangene «Freedom» (1995), «Love Is The Price» (1995), «World In Motion» (1996), «The Colour Of Freedom» (1996), «We Are Children» (1996) og «Let Me Feel The Love» (1996).

Glori Lori[rediger | rediger kilde]

Glori Lori er vokalist på sangene «Respect Yourself» (1996), «It's My Life» (1997) og «We Are Children» (1996). Gloris samarbeid med DJ BoBo ender også i retten. DJ BoBo bruker Gloris stemme, mens en annen artist mimer sangen på scenen. Hun skriver fra seg rettighetene for 10 000 mark.

Vokalister på albumet «Magic» (1996)[rediger | rediger kilde]

Teresa Kaestel, Tanya Danker, Christiane Eiben, Mandy Sharp og Maxene Burrows.

Vokalister på albumet «Level6» (1999)[rediger | rediger kilde]

Teresa Kastel, Christiane Eiben og Anna Lena Bjørklund.

Vokalister på albumet «Planet Colors» (2001)[rediger | rediger kilde]

Axel Breitung, Claire Dallison, Christiane Eiben, Linda Fields, Veronica Lee, Juliana Megma og Previn Moore. Singelen «What A Feeling» med Irene Cara som vokalist kom i januar 2001.

Historie[rediger | rediger kilde]

1989-1991[rediger | rediger kilde]

I 1989 samarbeidet DJ BoBo sammen med Percy og Curtis. De brukte ni måneder på å produsere singelen «I Love You». Singelen ble ingen stor suksess med bare litt over 100 solgte eksemplarer.

De to neste singlene, «Ladies In The House» og «Let's Groove On», ble heller ingen store suksesser med litt over 100 solgte eksemplarer. Kvinnelige vokalister på den tiden var Miriam Russo og Sandra Studer.

1992-1993[rediger | rediger kilde]

DJ BoBos gjennombrudd kom i 1992 med superhitten «Somebody Dance with Me». Sangen ble produsert av Gutze Gaustchi, komponisten var Daniel Peyer. Salget gikk over alle forventninger. I mange land nådde singelen på rekordtid en topplassering på flere hitlister. Den oppnådde en fjerdeplass i Norge og andreplass i Sverige. Hans neste singel, «Keep On Dancing», klatret enda høyere på listene i Europa. Den oppnådde en andreplass på den norske listen. I hans hjemland, Sveits, klarte begge singlene en førsteplass.

1994[rediger | rediger kilde]

I 1994 kom singelen «Everybody». Dette var en rolig dance reggaelåt. Singelen solgte 500 000 eksemplarer i Tyskland, for dette fikk han en platinumplate. Høsten 1994 kommer hans andre album, «There Is A Party». Dette albumet selger også veldig bra. Det får seks gullplater i Tyskland.

1995-1996[rediger | rediger kilde]

DJ BoBo var på sitt høydepunkt i karrieren. Våren 1995 turnerte han i Sør-Amerika. Høydepunktet på denne turneen kom i São Paulo. Der holdt han en konsert for 120 000 fans. Sommeren 1995 fortsatte han sin turne, med store konserter i Seoul, Kuala Lumpur og Bangkok. Konserter ble også holdt i Australia og Europa. Konsertene var kjent for mye energi, god koreografi med lys og lasereffekter.

1997-1999[rediger | rediger kilde]

Våren 1997 kom singelen «Pray». Den kom på andreplass i hans hjemland. Albumet World in Motion ble utgitt i september 1997. I 1998 kom singelen «Where Is Your Love» fra det albumet Magic. Dette var en klassisk eurodance låt kombinert med en 80-talls beat. Resultatet ble fantastisk. Dette ga fansen et håp om at, DJ BoBo hadde laget et nytt klassisk eurodance-album. I april samme år kom endelig albumet. Det ble en skuffelse for fansen. DJ BoBo hadde totalt skiftet stil på dette albumet. Det som kom var et veldig seriøst og følelsesladd album.

Den andre store begivenheten dette året var at han startet sin Magic turne. Det var et stort apparat som fulgte med denne gangen. 7 trailere fullastet med utstyr. På denne turen ble nye medlemmer introdusert for fansen.

Noen satte ut falske rykter om at DJ BoBo ikke kan en eneste note. Sannheten er at DJ BoBo er veldig musikalsk. Han har tatt piano-, fløyte- og tromme-leksjoner. Han skriver og produserer musikk selv. Han sier også at datamaskinen er et fint hjelpemiddel, men at den ikke kan gjøre noe av seg selv. Han blir av pressen betegnet som en "Workaholic" og nøyaktig i sitt arbeid. Han er sin egen manager. Han har et eget plateforlag som heter YESmusic. Han har også startet "DJ BoBo Dance Factory". Dette er en danseskole i Tyskland, Sveits og Østerrike.

I oktober 1999 kom et nytt album igjen. Det het "Level 6". Eurodance-fans innså at han hadde byttet stil, men hans talent skinte fortsatt igjennom. Nye vokalister var også tilstede. Albumet inneholdt det hemmelige sporet "What about" og en cd-rom-del for datamaskiner. Plata får Platinum-utmerkelse i hans hjemland, og gullplate i Tyskland. The Land Beyond Your Dreams-konserten fascinerte 110 000 mennesker på 19 konsertarenaer i Europa.

2000-2001[rediger | rediger kilde]

DJ BoBo jobbet med det kommende albumet Planet Colors hele året 2000. Navn på låter ble avslørt som «Let The Party Begin», «Moscow» og «Say It Again». 22. januar 2001 kom singelen «What A Feeling». Dette var DJ BoBo i duett med Irene Cara. I bakgrunnen sang også vokalistene Axel Breitung, Claire Dallison, Christiane Eiben, Linda Fields, Veronica Lee og Juliana Megma. Konserten i Hallenstadion i Zürich var starten på en ny turne. Hele konserten ble sent gratis og direkte over internet.

2002-2003[rediger | rediger kilde]

DJ BoBo vant World Music Awards i Monaco for sjuende gang i 2002. Hans nye singel «Celebration» ble gitt ut april. Det var en ny versjon av Kool & The Gang sin hit. I juni samme år ga han ut en VHS og DVD. Den het DJ BoBo - Celebration - The 10th Anniversary Show, og var 160 minutter lang. Den inneholdt også en del bonusmateriale.

I september ga han ut singelen «Chihuahua» i Spania. Den ble en stor suksess der. Han reiste dit for å delta i TV-program og radiointervjuer. Det ble også produsert en musikkvideo i Spania.

Albumet Visions kom i februar 2003. Sangen «Chihuahua» ble valgt som låt i en reklamefilm for Coca-Cola. Den ble vist på TV i de fleste land i Europa. Takket være massiv markedsføring av Coca-Cola og TF1 ble låten en sommerhit. Den nådde høyt på listene i Europa. Men det så ut som mange hadde glemt artisten som står bak sangen. Dj BoBo blir klassifisert av mange som en døgnflue. Superhitter fra storhetstiden på 90-tallet er glemt.

Konserter i Europa blir kansellert, tiden har forandret seg, og eurodance er ikke lenger like populært.

2012[rediger | rediger kilde]

DJ BoBo gjør comeback, og låten "La vida es" spås å bli årets sommerhit

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Studioalbum[rediger | rediger kilde]

 • Dance with Me (1993)
 • There Is a Party (1994)
 • World in Motion (1996)
 • Magic (1998)
 • Level 6 (1999)
 • Planet Colors (2001)
 • Visions (2003)
 • Pirates of Dance (2005)
 • Vampires (2007)
 • Fantasy (2010)
 • Dancing Las Vegas (2011)
 • Circus (2014)
 • Mystorial (2016)

Referanser[rediger | rediger kilde]

 1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]
 2. ^ Social Networks and Archival Context, oppført som DJ BoBo, SNAC Ark-ID w6hd82h6, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
 3. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm1278601, besøkt 21. juli 2015[Hentet fra Wikidata]
 4. ^ www.news.de[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


Utmerkelser og prestasjoner
Forgjenger:
 six4one med «If We all give a Little» 
Sveits i Eurovision Song Contest
Etterfølger:
 Paolo Meneguzzi med «Era stupendo»