Norges Basketballforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Norges basketballforbund»)
Norges Basketballforbund
Stiftet 1968
Hovedkontor Ullevaal Stadion,
Sognsveien 73, Oslo
Medlem av FIBA
President Jan Hendrik Parmann
Generalsekretær Espen André Johansen
Regioner 5
Klubber 180
Medlemmer 21 500
Antall ansatte 17
Nettside www.basket.no

Norges Basketballforbund (NBBF) (stiftet i 1968) er Norges særforbund innen basketball. Den første basketballklubben i Norge, (Ullern Basket), ble stiftet i 1956, 12 år tidligere enn selve forbundet.

Forbundet er tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og det internasjonale basketballforbundet FIBA (Fédération Internationale de Basketball).

BLNO (eliteseriene)[rediger | rediger kilde]

Eliteserien for menn og Eliteserien for kvinner kalles siden høsten 2022 for BLNO. Fra høsten 2021 frem til høsten 2022 kaltes de to eliteseriene for Firi-ligaen, etter at NBBF inngikk en ny sponsoravtale med kryptovalutabørsen Firi.[1] Avtalen mellom NBBF og Firi ble bragt til opphør høsten 2022, og NBBF kunngjorde at seriene på nytt skulle hete BLNO-ligaen.[2]

Basketballregioner[rediger | rediger kilde]

NBBF har i dag rundt 170 klubber og 15 000 spillere fordelt på fem regioner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BLNO skifter navn til Firi-ligaen». www.basket.no. Norges Basketballforbund. 8. september 2021. Besøkt 18. april 2023. «Den øverste ligaen i norsk basketball, BLNO, skifter i år navn til Firi-ligaen. Firi-ligaen har oppstart i slutten av september og kampene vil sendes direkte på TV 2.» 
  2. ^ «Vi takker Firi for samarbeidet». www.basket.no. 19. august 2022. Besøkt 18. april 2023. «Vi takker Firi for samarbeidet i det som ble en historisk sesong med ny TV-avtale og en navnesponsor. Ligaen vil nå gå tilbake til å hete BLNO menn og BLNO kvinner. Vi gleder oss til en ny sesong og ser frem til å følge kampene. BLNO endret navn i starten av 2021-22 sesongen til Firi-ligaen som en del av avtalen i sponsoratet som ble inngått med den norske kryptovalutabøren Firi. Dette var første gang NBBF solgte navnerettighetene på den øverste ligaen for både kvinner og menn. | Samarbeidet hadde en ramme på ett år med en opsjon for forlengelse med 2 nye år, denne opsjonen var Firi dessverre ikke i en posisjon til å utøve.»  linjeskift-tegn i |sitat= på plass 229 (hjelp)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]