Brettforbundet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Brettforbundet
TypeForening/lag/innretning
Org.nummer876 282 712
Stiftet1987
LandNorge
HovedkontorOslo
OpprinnelseSnowboardforbundet
GeneralsekretærBijora Sardarian
VirkeområdeIdrett
Medlem avNorges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komitéRediger på Wikidata
Nettstedhttps://www.brettforbundet.no/ (bokmål)

Brettforbundet representerer snowboard, skateboard og surfing i Norge. Forbundet er tilsluttet Norges Idrettsforbund. Brettforbundet er en sammenslutning av tidligere Snowboardforbundet, Norsk organisasjon for rullebrett (NORB) og norsk surfklubb. Snowboardforbundet har siden 1987 vært alle norske snowboarderes medlems- og interesseorganisasjon. I 1997 ble de eget særforbund underlagt Norges idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske komite (NIF). NORB var en av verdens eldste eksisterende landsorganisasjoner for skateboard, og ble stiftet i 1977 for å ivareta skaternes interesser i Norge. Brettforbundet er en sammenslutning av omkring 100 klubber i hele landet, og har sitt hovedkontor i Oslo. Forbundet ledes av Generalsekretær Bijora Sardarian, og president Ola Keul.

Visjon[rediger | rediger kilde]

Brettforbundets visjon er å vise verden hvor viktig det er å ha det gøy. Gjennom arbeidet skal de skape aktivitet og samle brettmiljøene, så alle får bedre muligheter til å stå på brett. Til grunn for arbeidet til forbundets ansatte og aktiviteter ligger verdiene personlig frihet, mestringsfølelse og fellesskap. Organisasjonens fem strategisk overordnede mål (per juni 2021) er å skape aktivitet og utvikle ulike tilknytningsformer, sikre rekruttering til snowboard, skateboard og surfing, vinne internasjonale konkurranser, være det mest nyskapende sponsorobjektet og ta ansvar for naturen vi leker i.

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Styreleder for Brettforbundet blir titulert «president» eller «brettpresident», daglig leder for Brettforbundet blir titulert Generalsekretær

Styreledelse
Periode Brettpresident
2007-2009 Ola Keul
2009-2017 Cecilia Flatum
2017- Ola Keul
Administrativ ledelse
Periode Generalsekretær
1998-2003 Anne-Karin Kolstad
2003-2007 Annika Bodemar
2007-2014 Dagfrid Eikeset Forberg
2013-2018 Lisa Mari Watson
2018- Bijora Sardarian

Kjente utøvere[rediger | rediger kilde]

Rullebrett[rediger | rediger kilde]

Snøbrett[rediger | rediger kilde]

Surfebrett[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]