Norges Basketballforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norges Basketballforbund
Stiftet 1968
Hovedkontor Ullevaal Stadion,
Sognsveien 73, Oslo
Medlem av FIBA
President Jan Hendrik Parmann
Generalsekretær Espen André Johansen
Regioner 5
Klubber 180
Medlemmer 21 500
Antall ansatte 17
Nettside www.basket.no

Norges Basketballforbund (NBBF) (stiftet i 1968) er Norges særforbund innen basketball. Den første basketballklubben i Norge, (Ullern Basket), ble stiftet i 1956, 12 år tidligere enn selve forbundet.

Forbundet er tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og det internasjonale basketballforbundet FIBA (Fédération Internationale de Basketball).

BLNO (eliteseriene)[rediger | rediger kilde]

Eliteserien for menn og Eliteserien for kvinner kalles siden høsten 2022 for BLNO. Fra høsten 2021 frem til høsten 2022 kaltes de to eliteseriene for Firi-ligaen, etter at NBBF inngikk en ny sponsoravtale med kryptovalutabørsen Firi.[1] Avtalen mellom NBBF og Firi ble bragt til opphør høsten 2022, og NBBF kunngjorde at seriene på nytt skulle hete BLNO-ligaen.[2]

Basketballregioner[rediger | rediger kilde]

NBBF har i dag rundt 170 klubber og 15 000 spillere fordelt på fem regioner.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «BLNO skifter navn til Firi-ligaen». www.basket.no. Norges Basketballforbund. 8. september 2021. Besøkt 18. april 2023. «Den øverste ligaen i norsk basketball, BLNO, skifter i år navn til Firi-ligaen. Firi-ligaen har oppstart i slutten av september og kampene vil sendes direkte på TV 2.» 
  2. ^ «Vi takker Firi for samarbeidet». www.basket.no. 19. august 2022. Besøkt 18. april 2023. «Vi takker Firi for samarbeidet i det som ble en historisk sesong med ny TV-avtale og en navnesponsor. Ligaen vil nå gå tilbake til å hete BLNO menn og BLNO kvinner. Vi gleder oss til en ny sesong og ser frem til å følge kampene. BLNO endret navn i starten av 2021-22 sesongen til Firi-ligaen som en del av avtalen i sponsoratet som ble inngått med den norske kryptovalutabøren Firi. Dette var første gang NBBF solgte navnerettighetene på den øverste ligaen for både kvinner og menn. | Samarbeidet hadde en ramme på ett år med en opsjon for forlengelse med 2 nye år, denne opsjonen var Firi dessverre ikke i en posisjon til å utøve.»  linjeskift-tegn i |sitat= på plass 229 (hjelp)

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]