Hopp til innhold

Norges Luftsportforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norges Luftsportforbund
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer974953552
Stiftet1. november 1971
LandNorge
HovedkontorOslo
PresidentRebecca Hansen
MedlemskapNorges idrettsforbund
Fédération Aéronautique Internationale
Medlemmer20000
Nettstedwww.nlf.no (no)

Norges Luftsportforbund (NLF) er et fleridrettsforbund som organiserer ballongflyging, fallskjermhopping, hanggliding og paragliding, seilflyging, motorflyging, mikroflyging og modellflyging. Luftsport er fellesbetegnelsen for alle disse idrettene. NLF er tilsluttet Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité og det internasjonale luftsportsforbundet Fédération aéronautique internationale.

Fra 1. januar 2016 er forbundet Norges luftfartsmyndighet på seilfly- og ballongområdet, underlagt Samferdselsdepartementet.[1] Dette innebærer at NLF får utstede sertifikater til utøvere av seilfly- og ballongaktivitet, og at forbundet skal utføre adgangskontroll og drive tilsyn med relevante utdanningsinstitusjoner.

Norges Luftsportforbund ble stiftet 7. november 1971, men har sine røtter tilbake til 5. mai 1909 da Norsk Luftseiladsforening (NL) ble stiftet. NL ble i 1930 sammensluttet med Norsk Aero Klubb (NAK) som igjen i 2003 ble sammensluttet med Norges Luftsportforbund.

Fallskjermseksjonen NAK ble stiftet i desember 1960 etter initiativ av Zacharias Backer som ble dens første formann.

Norges Luftsportforbund (NLF) var ved stiftelsen i 1971 en paraplyorganisasjon for fallskjermhopping og seilflyging, som på det tidspunkt var godkjent som idretter og tatt opp i NIF. Hanggliding ble tatt opp i forbundet i 1980 og senere også paragliding. Luftsportstinget 2000 vedtok å ta opp de fire siste luftsportsgrenene; ballongflyging, modellflyging, mikroflyging og motorflyging.

På NLFs ting og NAKs representantskapsmøte i 2003 ble det besluttet å slå sammen de to forbundene. På det etterfølgende konstituerende tinget ble det vedtatt at navnet på forbundet skulle være Norges Luftsportforbund / Norsk Aero Klubb (NLF/NAK). På NLF/NAKs ting 18. mars 2007, ble navnet endret til Norges Luftsportforbund.

NLF har sekretariat i Møllergata 39 i Oslo.

Referanser

[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker

[rediger | rediger kilde]