Norges Triatlonforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Norges Triathlonforbund er et norsk forbund for triatlonklubber, stiftet i 1985. Forbundet er medlem av International Triathlon Union og fikk status som særforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité i 1994.[1]

Den første triatlonkonkurransen i Norge ble arrangert i 1983. Triatlon er en olympisk idrett som var på programmet for første gang under OL i Sydney i 2000. Den olympiske distansen ble satt til 1.500 m svømming, 40 km sykling og 10 km løp.

NTF har ca. 180 registrerte klubber og nesten 10.000 medlemmer.


Formål[rediger | rediger kilde]

Norges Triatlonforbund (NTF) skal fremme triatlon, samt kombinasjoner av denne idretten, i henhold til enhver tid godkjente grener, og representere idretten internasjonalt i ITU-sammenheng.

NTF skal arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve triatlon ut fra egne forutsetninger.  Organisasjonen skal skape og forvalte positive verdier for alle medlemmer i norsk triatlon.

Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Medlem av Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

Medlem av ITU, det internasjonale triatlonforbundet

Medlem av ETU, det europeiske triatlonforbundet

President er Arild Mjøs Andersen

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]