Norges Triatlonforbund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Norges Triatlonforbund
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer974810913
Stiftet1985
LandNorge
HovedkontorOslo
MedlemskapNorges idrettsforbund
International Triathlon Union
Nettstedwww.triatlonforbundet.no

Norges Triathlonforbund er et norsk forbund for triatlonklubber, stiftet i 1985. Forbundet er medlem av International Triathlon Union og fikk status som særforbund i Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité i 1994.[1]

Den første triatlonkonkurransen i Norge ble arrangert i 1983. Triatlon er en olympisk idrett som var på programmet for første gang under OL i Sydney i 2000. Den olympiske distansen ble satt til 1.500 m svømming, 40 km sykling og 10 km løp.

NTF har ca. 180 registrerte klubber og nesten 10.000 medlemmer.


Formål[rediger | rediger kilde]

Norges Triatlonforbund (NTF) skal fremme triatlon, samt kombinasjoner av denne idretten, i henhold til enhver tid godkjente grener, og representere idretten internasjonalt i ITU-sammenheng.

NTF skal arbeide for at alle mennesker gis mulighet til å utøve triatlon ut fra egne forutsetninger.  Organisasjonen skal skape og forvalte positive verdier for alle medlemmer i norsk triatlon.

Arbeidet skal preges av frivillighet, demokrati, lojalitet og likeverd. All idrettslig aktivitet skal bygge på grunnverdier som idrettsglede, fellesskap, helse og ærlighet.

Organisering[rediger | rediger kilde]

Medlem av Norges Idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité.

Medlem av ITU, det internasjonale triatlonforbundet

Medlem av ETU, det europeiske triatlonforbundet

President er Anette Brurås fra Åsane Cykle Klubb.

Gabrielle Bjørnstad-Northern har siden 2020 vært generalsekretær, hun var tidligere kommunikasjonansvarlig og materialansvarlig for landslagets utøvere.[2]

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Om forbundet». Arkivert fra originalen 22. februar 2015. Besøkt 22. februar 2015. 
  2. ^ «Gabrielle Bjørnstad-Northern er konstituert som generalsekretær i Norges Triatlonforbund | Norges Triatlonforbund». kommunikasjon.ntb.no (norsk). Besøkt 15. mai 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]