Miramax Films

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Miramax Films
Org.formBørsnotert selskap
BransjeFilmproduksjon
Etablert1979
Eier(e)Toshiba (19831993)
The Walt Disney Company (19932010)
beIN Media Group (2020–)[1]
Paramount Global (2020–)[1]
MorselskapFilmyard Holdings (20102016)
The Walt Disney Company (19932010)
beIN Media Group (2016–)
Paramount Global (2020–)
Eierandel iDimension Films
HovedkontorLos Angeles
Toronto
LandUSA
Grunnlegger(e)Bob Weinstein, Harvey Weinstein, Corky Burger
Nettstedwww.miramax.com (en)

Miramax Films er et filmproduksjons- og distribusjonsselskap basert i New York City som eies av The Walt Disney Company.

Selskapet ble dannet av brødrene Harvey og Bob Weinnstein i 1979, og navnet hentet de fra sine foreldre Miriam og Max. Selskapet startet som distributør av filmer som andre selskaper ikke så inntjeningspotensialet i.

Selskapet kjøpte en del filmer som tjente inn bra i forhold til hva de måtte gi for de, og var med på å starte den nyvunne interessen for uavhengig film på begynnelsen av 90-tallet med filmer som Clerks. og Sex, løgner og videotape. Senere begynte de å produsere filmer selv og har syv filmer i sitt bibliotek som har tjent inn mer enn $100 millioner (der Chicago troner øverst med en inntjening på $170 millioner).

I 1993 ble Miramax kjøpt opp av The Walt Disney Company for $70 millioner. Weinstein brødrene ledet selskapet helt til de forlot selskapet i 2005 (Harvey styrte Miramax, og Bob styrte Dimension Films, som satset mer på ungdomsfilmer). Miramax var uavhengig fra de andre Disney-selskapene, men de hadde det siste ordet på hva de kunne slippe av filmer. Filmene ble distribuert av Buena Vista Home Entertainment.

Den 30. mars 2005 valgte Disney ikke å forlenge avtalen de hadde med Weinstein-brødrene om å drive selskapet videre, og selskapet ble tatt over av Buena Vista Motion Pictures Group. Miramax har nå et mindre produksjonsbudsjett å rutte med men vil satse utelukkende på små produksjoner. Brødrene Weinstein startet opp et nytt selskap, The Weinstein Company og fikk med seg Dimension på lasset. Leder for Miramax er i dag Daniel Battsek. Nå inkluderer klienter radarmagasinet, Saks Fifth Avenue og Toshiba, i tillegg til Miramax.[trenger referanse]

Utvalgte titler[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b www.beinmediagroup.com, utgitt 22. desember 2019, besøkt 21. april 2020[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]