Four Rooms

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Four Rooms
Generell informasjon
Prod.landUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiAllison Anders
Alexandre Rockwell
Robert Rodriguez
Quentin Tarantino
ProdusentLawrence Bender
ManusforfatterAllison Anders
Alexandre Rockwell
Robert Rodriguez
Quentin Tarantino
MusikkCombustible Edison
Esquivel
SjeffotografRodrigo García
Buillermo Navarro
Phil Parmet
Andrzej Sekuła
KlippMargie Goodspeed
Elena Maganini
Sally Menke
Robert Rodriguez
Foran kamera
MedvirkendeTim Roth
Antonio Banderas
Jennifer Beals
Paul Calderon
Sammi Davis
Valeria Golino
Madonna
David Proval
Ione Skye
Lili Taylor
Marisa Tomei
Tamlyn Tomita
Annen informasjon
Budsjett4 millioner dollar
Totalomsetning4 257 354 dollar
Prod.selskapA Band Apart
DistributørMiramax Films
(Walt Disney Studios Motion Pictures)
Premiere25. desember 1995 (1995-12-25)
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Four Rooms er en svart komedie fra 1995. Filmen ble regissert av Allison Anders, Alexandre Rockwell, Robert Rodriguez og Quentin Tarantino, og forteller fire historier som finner sted en nyttårsaften i det fiktive «Hotel Mon Signor» i Los Angeles, der regissørene, regisserer et «rom» hver.

I hovedrollen er Tim Roth, som er med til en viss grad i alle fire kapitlene. Andre roller bekles av Madonna, Valeria Golina, Jennifer Beals, Marisa Tomei, David Proval, Antonio Banderas, Paul Calderon, Bruce Willis og Quentin Tarantino.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

På en nyttårsaften informerer pikkolo Sam (spilt av Marc Lawrence) fra «Hotel Mon Signor» hans erstatning Ted (spilt av Tim Roth) og filmens animerte åpningskreditter, er inspirert av tegneseriene til The Pink Panther Show. Ted hjelper en gruppe uvanlige kvinner med deres bagasje, som han tar med til en bryllupsreise-suite. Han får vite at kvinnene er medlem av en heksekonvensjon, som forsøker å reversere en trolldom som ble kastet over gudinnen deres, Diana (spilt av Amanda De Cadenet)

Dette ritualet krever at hver av dem legger en ingrediens i en stor kjele. Imidlertid mangler en av dem (spilt av Ione Skye) fremdeles en ingrediens - sæd - med bare en time igjen til de må begynne. Hun klarer å forføre Ted, og de har sex. Ted forlater henne etter at sameleiet er overstått, og kvinnene fullfører resten av ritualet - og Diana klarer å gå komme seg ut av kjelen. En gjest fra rom 404 (spilt av Lawrence Bender) kontakter deretter hotellets resepsjon or å få tak i litt is. Men på rom 404 blir Ted anklaget av Sigfried (spilt av David Proval) som han kaller for Theodore, for å hatt sex med hans kone Angela (spilt av Jennifer Beals)

Ted kommer seg unna, akkurat i det en annen gjest (spilt av Paul Skemp) dukker opp, og leter etter rom 404. Han blir møtt av Sigfried og anklager ham på samme måte som Ted tidligere ble. En annen mann og hans kone er på vei til en nyttårsfest, og de gir 500 dollar til noen ansatte for å holde øye med barna deres, Sarah og Juancho. Ted instruerer barna om å alltid bli værende på hotell-rommet deres. Men de vandaliserer hele rommet, og ødelegger en flaske champagne. De kontakter Ted for å få tak i tannbørster, og han forsøker uten hell å få barnatil å legge seg og sove. Ted forlater rommet deres, men blir senere kalt tilbake. Men han finner rommet i ytterligere kaos, og de to barna har oppdaget en død prostituert.

Ted tar deretter kontakt med sjefen sin Betty (spilt av Kathy Griffin) for å slutte i jobben sin. Men Betty overbeviser ham om å bli værende, og passe på alle gjestene. Topp-leiligheten ved hotellet er for tiden besatt av en berømt regissør, Chester Rush og hans venner - inkludert Angela. Ted blir invitert til å bli med på deres utfordring: Chesters venn Norman (spilt av Paul Calderón) har veddet på at han kan tenne hans Zippo-sigarettenner 10 ganger på rad. Hvis Norman lykkes, skal ha få Chesters bil i gave. Men hvis Norman mislykkes, skal lillefingeren hans bli skåret av.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]