Scary Movie 3

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Scary Movie 3
orig. Scary Movie 3
Generell informasjon
SjangerFilmparodi
Utgivelsesår24. oktober 2003
Prod.landUSA
Lengde84 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiDavid Zucker
ProdusentRobert K. Weiss
David Zucker
ManusforfatterCraig Mazin
Pat Proft
Shawn Wayans
Marlon Wayans
Buddy Johnson
Phil Beauman
Jason Friedberg
Aaron Seltzer
MusikkJames Venable
Foran kamera
MedvirkendeAnna Faris
Charlie Sheen
Simon Rex
Leslie Nielsen
Regina Hall
Drew Mikuska
Anthony Anderson
Annen informasjon
Filmformat2,35:1
Prod.selskapDimension Films
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Scary Movie 3 er en amerikansk filmkomedie fra 2003. Filmen ble regissert av David Zucker. Filmen er den tredje i en serie av tilsammen fem filmer. (Scary Movie, Scary Movie 2, Scary Movie 4 og Scary Movie 5).

Filmen fikk dårlige kritikker, blant annet terningkast 2 fra VG.[1]

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Katie og Becca snakker om en film som Katie mener er pornografisk, men Becca kaller det en "forbannet" film. Etter en rekke merkelige sammentreff dør begge kvinnene. I mellomtiden oppdager enkemannen Tom Logan (spilt av Charlie Sheen) og hans bror George (spilt av Simon Rex) en kornsirkel på en gård rett utenfor Washington, D.C. etter at hunden hans har oppført seg merkelig. Cindy Campbell (splt av Anna Faris) en journalist, snakker om kornsirklene på TV-nyhetene. Hun tar kontakt med sin begavede nevø Cody som er veldig interessert i overnaturlige hendelser.

Cody studerer ved en skole hvor Cindys beste venninne Brenda Meeks arbeider som lærer. George henter sin niese Sue, som går i samme klasse som Cody. Etter å ha sett den forbannede filmen, ber Brenda om at Cindy bør holde henne med selskap. Men jenta fra den forbannede filmen, Tabitha, dreper Brenda. Cindy oppdager den forbannede filmen på rommet til Brenda, ser på den og mottar deretter en telefon som advarer henne om at hun kommer til å dø i løpet av syv dager.

Cindy snakker med en arkitekt (spilt av George Carlin) som forklarer at Tabitha var hans adopterte datter, som hans kone druknet i gårdens brønn - etter at Tabitha hadde innprentet sin personlighet på filmen. Dessverre returnerte han filmen ved en feil til Blockbuster, og frigjør dermed forbannelsen. I tillegg dukker det opp romvesener, men de avslører at de er vennlig innstilt til menneskeheten og de har kommet for å forhindre Tabitha. Ved gården gjenkjenner Cindy gårdens kjeller fra filmen, og hun oppdager brønnen hvor Tabitha druknet. Men Tabitha materialiserer seg i en monstrøs skikkelse, og en intens kamp oppstår hvor Tabitha tar Cody som gissel.

Parodier[rediger | rediger kilde]

Filmen parodierer følgende filmer:

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]