Universitets- og høgskolerådet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Universitets- og høgskolerådet
TypeSamarbeidsorgan for universiteter, vitenskapelige høgskoler og institusjonsakkrediterte høgskoler i Norge
Stiftet1958/2000
LandNorge
HovedkontorStortorvet 2
0155 Oslo
GeneralsekretærAlf Rasmussen
Nettsteduhr.no

Universitets- og høgskolerådet, (UHR), er et samarbeidsorgan for universiteter, vitenskapelige høgskoler og institusjonsakkrediterte høgskoler i Norge.

Universitets- og høgskolerådet ble etablert 8. mai 2000 som en sammenslutning av Det norske universitetsråd og Det norske høgskoleråd. Det norske universitetsråd ble opprettet i 1958. Som samarbeidsorgan for norske universiteter og høyskoler arbeider UHR med forsknings- og høyere utdanningspolitikk og koordinering og arbeidsdeling innenfor universitets- og høyskolesektoren både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Samarbeidet i Universitets- og høgskolerådet griper ikke inn i institusjonenes myndighetsområde slik dette er fastlagt i lov og reglement. Vedtak i styringsorganer og utvalg er derfor rådgivende for medlemsinstitusjonene.

Frem til 2005 omfattet Universitets- og høgskolerådet bare statlige institusjoner. I 2005 ble to private høyere utdanningsinstitusjoner medlem av UHR. Kravet er at institusjonene skal være institusjonsakkreditert av NOKUT som høyere utdanningsinstitusjoner.

UHR har et representantskap og et styre. Dag Rune Olsen styreleder fra 1. juli 2019. Den daglige ledelse utøves av UHRs generalsekretær, som er Alf Rasmussen.

UHR har kontorer i Stortorvet 2 i Oslo sentrum.

Styreledere i Universitets- og høgskolerådet[rediger | rediger kilde]

Styre 2017-2019[rediger | rediger kilde]

Faste representantene i styret[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Styrevalg, Universitet- og høgskolerådet, besøkt 19. november 2015
  2. ^ «Hele styret skiftet ut». Khrono. 23. mai 2017. Besøkt 25. mai 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]