Liste over vinnere av UEFAs turneringer for klubblag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Union of European Football Associations (UEFA) er det administrative og styrende organet for europeisk toppfotball. Den driver fire store klubbkonkurranser: Mesterligaen, UEFA-cupen, UEFA Intertoto Cup og UEFA Super Cup. UEFA var også ansvarlig for driften av Cupvinnercupen som ble avviklet i 1999. Det eneste laget som har vunnet alle disse konkurransene er den italienske klubben Juventus. De mottok UEFA-plaketten fra UEFA i 1987 som en erkjennelse på at de har vunnet de tre viktigste europeiske klubbkonkurranser (Mesterligaen, Cupvinnercupen og UEFA-cupen). Juventus vant til slutt Intertoto-cupen i 1999. Den italienske klubben AC Milan er den mest suksessrike klubben som har klart å vinne disse cupene 14 ganger, mens den spanske klubben Real Madrid, som har rekord for flest Mesterliga-trofeer, er den nest mest vellykkede, med 12 titler. Liverpool FC, som innehar rekorden for flest UEFA-cuptrofeer, er tredje mest vinnende, med 11 trofeer. Italienske klubber er de mest vellykkede, og har vunnet 40 titler. Engelske klubber er det nest mest vellykket med 36 titler, og spanske klubber er det tredje mest suksessrike, med 34 trofeer.

Forklaring[rediger | rediger kilde]

Forkortelse Fullt navn
CL Mesterligaen
CVC Cupvinnercupen
UC UEFA-cupen
UIC UEFA Intertoto Cup
SC UEFA Super Cup

Oversikt[rediger | rediger kilde]

Denne tabellen viser det totale antall UEFA-klubbkonkurranser vunnet av klubber. Milan har vunnet flest UEFA-klubbkonkurranser med sine 14. De holder rekord for flest UEFA Super Cup-seire, med sine fem trofeer. Real Madrid er den nest mest suksessrike klubben i UEFA-konkurranser med sine 12 trofeer. Den engelske klubben Liverpool er tredje på listen, etter å ha vunnet 11 UEFA-konkurranser. De har vunnet UEFA-cupen tre ganger.

Klubb Land CL CVC UC UIC SC Totalt:
AC Milan Italia Italia 7 2 0 0 5 14
Real Madrid Spania Spania 9 0 2 0 1 12
Liverpool England England 6 0 3 0 3 12
Barcelona Spania Spania 4 4 0 0 3 11
Juventus Italia Italia 2 1 3 1 2 9
Ajax Nederland Nederland 4 1 1 0 2 8
Bayern München Tyskland Tyskland 4 1 1 0 0 6
Manchester United England England 3 1 0 0 1 5
Internazionale Italia Italia 2 0 3 0 0 5
Anderlecht Belgia Belgia 0 2 1 0 2 5
Valencia Spania Spania 0 1 1 1 2 5
Porto Portugal Portugal 2 0 1 0 1 4
Hamburg Tyskland Tyskland 1 1 0 2 0 4
Parma Italia Italia 0 1 2 0 1 4
Chelsea England England 1 2 0 0 1 4
Nottingham Forest England England 2 0 0 0 1 3
Feyenoord Nederland Nederland 1 0 2 0 0 3
Aston Villa England England 1 0 0 1 1 3
Dynamo Kiev Ukraina Ukraina 0 2 0 0 1 3
Tottenham Hotspur England England 0 1 2 0 0 3
Sevilla FC Spania Spania 0 0 2 0 1 3
Schalke 04 Tyskland Tyskland 0 0 1 2 0 3
SL Benfica Portugal Portugal 2 0 0 0 0 2
Borussia Dortmund Tyskland Tyskland 1 1 0 0 0 2
PSV Eindhoven Nederland Nederland 1 0 1 0 0 2
Steaua Bucureşti Romania Romania 1 0 0 0 1 2
Marseille Frankrike Frankrike 1 0 0 1 0 2
Atlético Madrid Spania Spania 0 1 0 1 0 2
West Ham United England England 0 1 0 1 0 2
KV Mechelen Belgia Belgia 0 1 0 1 0 2
Werder Bremen Tyskland Tyskland 0 1 0 1 0 2
Paris Saint-Germain Frankrike Frankrike 0 1 0 1 0 2
Aberdeen Skottland Skottland 0 1 0 0 1 2
Lazio Italia Italia 0 1 0 0 1 2
Borussia Mönchengladbach Tyskland Tyskland 0 0 2 0 0 2
IFK Göteborg Sverige Sverige 0 0 2 0 0 2
Galatasaray Tyrkia Tyrkia 0 0 1 0 1 2
Zenit St. Petersburg Russland Russland 0 0 1 0 1 2
VfB Stuttgart Tyskland Tyskland 0 0 0 2 0 2
Villarreal CF Spania Spania 0 0 0 2 0 2
Celtic Skottland Skottland 1 0 0 0 0 1
Røde stjerne Beograd Serbia Serbia 1 0 0 0 0 1
Fiorentina Italia Italia 0 1 0 0 0 1
Sporting CP Portugal Portugal 0 1 0 0 0 1
Slovan Bratislava Slovakia Slovakia 0 1 0 0 0 1
Manchester City England England 0 1 0 0 0 1
Rangers Skottland Skottland 0 1 0 0 0 1
Magdeburg Tyskland Tyskland 0 1 0 0 0 1
Dinamo Tbilisi Georgia Georgia 0 1 0 0 0 1
Everton England England 0 1 0 0 0 1
Sampdoria Italia Italia 0 1 0 0 0 1
Arsenal England England 0 1 0 0 0 1
Real Zaragoza Spania Spania 0 1 0 0 0 1
Eintracht Frankfurt Tyskland Tyskland 0 0 1 0 0 1
Ipswich Town England England 0 0 1 0 0 1
Bayer Leverkusen Tyskland Tyskland 0 0 1 0 0 1
CSKA Moskva Russland Russland 0 0 1 0 0 1
Strasbourg Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Bordeaux Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Silkeborg Danmark Danmark 0 0 0 1 0 1
Karlsruhe Tyskland Tyskland 0 0 0 1 0 1
Guingamp Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Auxerre Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Lyon Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Bastia Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Bologna Italia Italia 0 0 0 1 0 1
Montpellier Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Celta Vigo Spania Spania 0 0 0 1 0 1
Udinese Italia Italia 0 0 0 1 0 1
Troyes Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Fulham England England 0 0 0 1 0 1
Málaga Spania Spania 0 0 0 1 0 1
Perugia Italia Italia 0 0 0 1 0 1
Lille Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Lens Frankrike Frankrike 0 0 0 1 0 1
Newcastle United England England 0 0 0 1 0 1

Nasjoner[rediger | rediger kilde]

Denne tabellen viser totalt antall titler vunnet av klubbene fra hvert land. Italiensk klubber er det mestvinnende i UEFA-konkurranser med sine 40 titler. Italiensk klubber har vunnet Mesterligaen 11 ganger, en bragd de deler med spanske klubber.

Land CL CVC UC UIC SC Totalt:
Italia Italia 11 7 9 4 9 40
Spania Spania 12 7 5 6 7 37
England England 12 8 6 4 7 37
Tyskland Tyskland 6 5 6 8 0 25
Frankrike Frankrike 1 1 0 12 0 14
Nederland Nederland 6 1 4 0 2 13
Portugal Portugal 4 1 1 0 1 7
Belgia Belgia 0 3 1 0 1 5
Skottland Skottland 1 2 0 0 1 4
Romania Romania 1 0 0 0 1 2
Ukraina Ukraina 0 2 0 0 1 3
Russland Russland 0 0 2 0 1 3
Sverige Sverige 0 0 2 0 0 2
Tyrkia Tyrkia 0 0 1 0 1 2
Serbia Serbia 1 0 0 0 0 1
Georgia Georgia 0 1 0 0 0 1
Slovakia Slovakia 0 1 0 0 0 1
Danmark Danmark 0 0 0 1 0 1