Liste over verdenscupvinnere i alpint for menn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alpine skiing
Ingemar Stenmark (Sverige)
Marcel Hirscher (Østerrike)
Hermann Maier (Østerrike)
Alberto Tomba (Italia)
Marc Girardelli (Luxemburg)
Benjamin Raich (Østerrike)
S. Eberharter (Østerrike)

Liste over verdenscupvinnere i alpint for menn omfatter alle vinnere i verdenscupen i alpint fra 1967 til dags dato. Listen inneholder alle utfor-, super-G-, storslalåm-, slalåm-, kombinasjon-, parallell-konkurranser og parallell-storslalåm-konkurranser, men viser ikke lagkonkurranser.

Vinnerstatistikk[rediger | rediger kilde]

Totalt 281 alpinister fra 19 nasjoner har vunnet minst ett individuelt renn [1]. Den første vinneren, i 1967, var østerrikeren Heinrich Messner, som vant slalåmrennet i Berchtesgaden.[2] Alpinister fra nitten nasjoner fra tre kontinent har vunnet løp; Jugoslavia og Slovenia er oppført separat, men regnes som én nasjon; også Tyskland og Vest-Tyskland blir vist, men telles sammen. Den første vinneren for sitt land er uthevet i blått.

Jean-Claude Killy var den første alpinisten som vant renn i to forskjellige sesonger (1967 og 1967/1968).[3] Patrick Russel var den første til å vinne renn i tre og fire sesonger, mens Henri Duvillard ble førstemann til å vinne renn i fem forskjellige sesonger. Gustav Thöni var den første som vant renn i seks, sju og åtte forskjellige sesonger, mens Ingemar Stenmark ble den første alpinisten som vant renn i ni, ti, elleve og tolv sesonger, og er den eneste som har vunnet renn i 13 forskjellige sesonger. Han vant renn mellom 1974/1975 og 1988/1989. Stenmark er også den eneste som har vunnet renn i ti sesonger på rad (fra 1974/1975 til 1983/1984).

Jean-Claude Killy vant alle sine 18 renn over bare to sesonger, mens Günther Mader vant sine 14 renn over ni sesonger.[4] Michael von Grünigen er den høyest plasserte alpinisten som bare har vunnet i én disiplin, med sine 23 seire i storslalåm.

98 alpinister har bare vunnet ett renn. Utforrennene har hatt totalt 116 forskjellige vinnere (Manuel Osborne-Paradis ble nummer 100 i 2009), super-G har hatt 79 forskjellige vinnere, storslalåm har hatt 95 forskjellige vinnere, slalåm har hatt 106 forskjellige vinnere (Cristian Deville ble nummer 100 i 2012), kombinasjon har hatt 38 forskjellige vinnere, de parallelle øvelsene har hatt ni forskjellige vinnere og de parallelle-storslalåm øvelsene har hatt tre forskjellige vinnere.

Den yngste vinneren er Piero Gros (født 30. oktober 1954), som vant storslalåm i Val-d’Isère den 8. desember 1972 i en alder av 18 år og 39 dager.[5][6][7] Den eldste vinneren er Didier Cuche (født 16. august 1974), som var i alderen 37 år og 192 dager da han vant Super-G i Crans Montana den 24. februar 2012.[8][9][10]

Milepæler[rediger | rediger kilde]

Liste over verdenscupvinnere[rediger | rediger kilde]

  • Disipliner innført i verdenscupen: DH, GS, SL (1967); KB, P (1975); SG (1983) [17]
  • NA - Disiplinen eksisterte ikke
  • Sesong viser hvilke(n) sesong(er) utøveren vant
  • Ved likt antall seire er listen sortert kronologisk

Sist oppdatert: 17. mars 2018

██ aktive utøvere

██ første utøver som vant for sin nasjon

Nr Utøver Nasjon Sesong(er) Seire Utfor Super-G Storslalåm Slalåm Kombinasjon Parallell Parallell-storslalåm
1 Stenmark, IngemarIngemar Stenmark Sverige Sverige 1975–1989 86 - - 46 40 - - NA
2 Hirscher, MarcelMarcel Hirscher Østerrike Østerrike 2010–2018 58 - 1 28 27 - 2 -
3 Maier, HermannHermann Maier Østerrike Østerrike 1997–2009 54 15 24 14 - 1 - NA
4 Tomba, AlbertoAlberto Tomba Italia Italia 1988–1998 50 - - 15 35 - - NA
5 Girardelli, MarcMarc Girardelli Luxembourg Luxembourg 1983–1996 46 3 9 7 16 11 - NA
6 Zurbriggen, PirminPirmin Zurbriggen Sveits Sveits 1982–1990 40 10 10 7 2 11 - NA
7 Raich, BenjaminBenjamin Raich Østerrike Østerrike 1999–2012 36 - 1 14 14 7 - NA
8 Svindal, Aksel LundAksel Lund Svindal Norge Norge 2006–2018 35 14 16 4 - 1 - -
9 Miller, BodeBode Miller USA USA 2002–2012 33 8 5 9 5 6 - -
10 Eberharter, StephanStephan Eberharter Østerrike Østerrike 1998–2004 29 18 6 5 - - - NA
11 Mahre, PhilPhil Mahre USA USA 1977–1983 27 - - 7 9 11 - NA
12 Klammer, FranzFranz Klammer Østerrike Østerrike 1974–1984 26 25 - - - 1 - NA
Kostelić, IvicaIvica Kostelić Kroatia Kroatia 2002–2013 26 - 1 - 15 9 1 -
14 Ligety, TedTed Ligety USA USA 2006–2016 25 - - 24 - 1 - -
15 Thöni, GustavGustav Thöni Italia Italia 1970–1977 24 - NA 11 8 4 1 NA
Müller, PeterPeter Müller Sveits Sveits 1979–1989 24 19 2 - - 3 - NA
17 von Grünigen, MichaelMichael von Grünigen Sveits Sveits 1993–2003 23 - - 23 - - - NA
18 Aamodt, Kjetil AndréKjetil André Aamodt Norge Norge 1992–2003 21 1 5 6 1 8 - NA
Cuche, DidierDidier Cuche Sveits Sveits 1998–2012 21 12 6 3 - - - NA
Pinturault, AlexisAlexis Pinturault Frankrike Frankrike 2012–2018 21 - 1 10 2 7 1 -
Jansrud, KjetilKjetil Jansrud Norge Norge 2012–2018 21 8 11 - - 1 - 1
22 Walchhofer, MichaelMichael Walchhofer Østerrike Østerrike 2003–2011 19 14 3 - - 2 - NA
23 Killy, Jean-ClaudeJean-Claude Killy Frankrike Frankrike 1967–1968 18 6 NA 7 5 - - NA
Kjus, LasseLasse Kjus Norge Norge 1994–2005 18 10 2 2 - 4 - NA
25 Heinzer, FranzFranz Heinzer Sveits Sveits 1983–1993 17 15 - - - 2 - NA
26 Kristoffersen, HenrikHenrik Kristoffersen Norge Norge 2014–2018 16 - - 1 15 - - -
27 Augert, Jean-NoëlJean-Noël Augert Frankrike Frankrike 1969–1973 15 - NA 2 13 NA NA NA
Matt, MarioMario Matt Østerrike Østerrike 2000–2014 15 - - - 14 1 - NA
29 Wenzel, AndreasAndreas Wenzel Liechtenstein Liechtenstein 1978–1985 14 - 1 3 4 6 - NA
Mader, GüntherGünther Mader Østerrike Østerrike 1986–1996 14 1 6 2 1 4 - NA
Palander, KalleKalle Palander Finland Finland 2003–2008 14 - - 4 10 - - NA
32 Russel, PatrickPatrick Russel Frankrike Frankrike 1968–1971 13 - NA 4 9 NA - NA
Ghedina, KristianKristian Ghedina Italia Italia 1990–2002 13 12 1 - - - - NA
Reichelt, HannesHannes Reichelt Østerrike Østerrike 2006–2017 13 6 6 1 - - - -
Neureuther, FelixFelix Neureuther Tyskland Tyskland 2010–2018 13 - - 1 11 - 1 -
36 Schranz, KarlKarl Schranz Østerrike Østerrike 1969–1972 12 8 - 4 - - - NA
Gros, PieroPiero Gros Italia Italia 1973–1975 12 - - 7 5 - - NA
Alphand, LucLuc Alphand Frankrike Frankrike 1995–1997 12 10 2 - - - - NA
Rahlves, DaronDaron Rahlves USA USA 2000–2006 12 9 3 - - - - NA
40 Rocca, GiorgioGiorgio Rocca Italia Italia 2003–2006 11 - - - 11 - - NA
Janka, CarloCarlo Janka Sveits Sveits 2009–2016 11 3 1 4 - 3 - -
42 Russi, BernhardBernhard Russi Sveits Sveits 1970–1977 10 9 - 1 - - - NA
Höflehner, HelmutHelmut Höflehner Østerrike Østerrike 1983–1990 10 10 - - - - - NA
Stangassinger, ThomasThomas Stangassinger Østerrike Østerrike 1990–1999 10 - - - 10 - - NA
Feuz, BeatBeat Feuz Sveits Sveits 2011–2018 10 7 3 - - - - -
46 Mahre, SteveSteve Mahre USA USA 1978–1983 9 - - 2 6 1 - NA
Wasmeier, MarkusMarkus Wasmeier Tyskland Vest-Tyskland 1986–1992 9 2 6 - - 1 - NA
Sykora, ThomasThomas Sykora Østerrike Østerrike 1996–1998 9 - - - 9 - - NA
Furuseth, Ole KristianOle Kristian Furuseth Norge Norge 1989–2000 9 - - 3 6 - - NA
Strobl, FritzFritz Strobl Østerrike Østerrike 1997–2006 9 7 2 - - - - NA
Herbst, ReinfriedReinfried Herbst Østerrike Østerrike 2006–2010 9 - - - 9 - - -
Grange, Jean-BaptisteJean-Baptiste Grange Frankrike Frankrike 2008–2011 9 - - - 8 1 - -
Paris, DominikDominik Paris Italia Italia 2013–2018 9 8 1 - - - - -
54 Collombin, RolandRoland Collombin Sveits Sveits 1973–1974 8 8 - - - - - NA
Podborski, SteveSteve Podborski Canada Canada 1979–1984 8 8 - - - - - NA
Wirnsberger, PeterPeter Wirnsberger Østerrike Østerrike 1979–1986 8 8 - - - - - NA
Križaj, BojanBojan Križaj Jugoslavia Jugoslavia 1980–1987 8 - - - 8 - - NA
Nierlich, RudolfRudolf Nierlich Østerrike Østerrike 1988–1991 8 - - 3 5 - - NA
Mahrer, DanielDaniel Mahrer Sveits Sveits 1985–1993 8 7 1 - - - - NA
Schifferer, AndreasAndreas Schifferer Østerrike Østerrike 1997–2000 8 7 1 - - - - NA
Myhrer, AndréAndré Myhrer Sverige Sverige 2007–2018 8 - - - 7 - 1 -
61 Gaspoz, JoëlJoël Gaspoz Sveits Sveits 1982–1987 7 - - 6 1 - - NA
Bittner, ArminArmin Bittner Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1987–1990 7 - - - 7 - - NA
Accola, PaulPaul Accola Sveits Sveits 1992 7 - 2 1 1 3 - NA
Skårdal, AtleAtle Skårdal Norge Norge 1990–1996 7 6 1 - - - - NA
Jagge, Finn ChristianFinn Christian Jagge Norge Norge 1992–2000 7 - - - 7 - - NA
Strobl, JosefJosef Strobl Østerrike Østerrike 1995–2000 7 3 2 1 - - 1 NA
Mayer, ChristianChristian Mayer Østerrike Østerrike 1994–2000 7 - 1 6 - - - NA
Nyberg, FredrikFredrik Nyberg Sverige Sverige 1990–2002 7 - 1 6 - - - NA
Knauß, HansHans Knauß Østerrike Østerrike 1996–2003 7 1 3 3 - - - NA
Blardone, MassimilianoMassimiliano Blardone Italia Italia 2005–2012 7 - - 7 - - - -
72 Duvillard, HenriHenri Duvillard Frankrike Frankrike 1969–1973 6 3 - 2 1 - - NA
Hinterseer, HansiHansi Hinterseer Østerrike Østerrike 1973–1977 6 - - 3 3 - - NA
Neureuther, ChristianChristian Neureuther Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1973–1979 6 - - - 6 - - NA
Weirather, HartiHarti Weirather Østerrike Østerrike 1981–1983 6 6 - - - - - NA
Lüscher, PeterPeter Lüscher Sveits Sveits 1979–1983 6 1 1 - 1 3 - NA
Enn, HansHans Enn Østerrike Østerrike 1980–1985 6 - 1 5 - - - NA
Trinkl, HannesHannes Trinkl Østerrike Østerrike 1994–2002 6 5 1 - - - - MA
Kröll, KlausKlaus Kröll Østerrike Østerrike 2009–2012 6 4 2 - - - - -
Innerhofer, ChristofChristof Innerhofer Italia Italia 2009–2013 6 4 1 - - 1 - -
81 Giovanoli, DumengDumeng Giovanoli Sveits Sveits 1968–1970 5 - - 3 2 - - NA
Penz, AlainAlain Penz Frankrike Frankrike 1969–1970 5 - - 1 4 - - NA
Bruggmann, EdmundEdmund Bruggmann Sveits Sveits 1968–1972 5 - - 4 1 - - NA
Heidegger, KlausKlaus Heidegger Østerrike Østerrike 1977–1978 5 - - 2 3 - - NA
Walcher, JosefJosef Walcher Østerrike Østerrike 1977–1979 5 5 - - - - - NA
Håker, ErikErik Håker Norge Norge 1972–1979 5 1 - 4 - - - NA
Read, KenKen Read Canada Canada 1976–1980 5 5 - - - - - NA
Plank, HerbertHerbert Plank Italia Italia 1974–1980 5 5 - - - - - NA
Petrovič, RokRok Petrovič Jugoslavia Jugoslavia 1986 5 - - - 5 - - NA
Steiner, AntonAnton Steiner Østerrike Østerrike 1979–1986 5 2 - - - 3 - NA
Alpiger, KarlKarl Alpiger Sveits Sveits 1985–1989 5 5 - - - - - NA
Fogdö, ThomasThomas Fogdö Sverige Sverige 1991–1993 5 - - - 5 - - NA
Schönfelder, RainerRainer Schönfelder Østerrike Østerrike 2000–2004 5 - - - 5 - - NA
Gruber, ChristophChristoph Gruber Østerrike Østerrike 2001–2008 5 - 4 1 - - - NA
Défago, DidierDidier Défago Sveits Sveits 2003–2014 5 3 2 - - - - NA
Guay, ErikErik Guay Canada Canada 2007–2014 5 3 2 - - - - -
Mayer, MatthiasMatthias Mayer Østerrike Østerrike 2014–2018 5 3 2 - - - - -
98 Tritscher, ReinhardReinhard Tritscher Østerrike Østerrike 1969–1973 4 1 - 2 1 - - NA
Tresch, WalterWalter Tresch Sveits Sveits 1971–1977 4 1 - - - 3 - NA
Hemmi, HeiniHeini Hemmi Sveits Sveits 1976–1977 4 - - 4 - - - NA
Zhirov, AleksandrAleksandr Zhirov Sovjetunionen Sovjetunionen 1981 4 - - 3 1 - - NA
Frommelt, PaulPaul Frommelt Liechtenstein Liechtenstein 1979–1988 4 - - - 4 - - NA
Piccard, FranckFranck Piccard Frankrike Frankrike 1988–1994 4 1 2 1 - - - NA
Besse, WilliamWilliam Besse Sveits Sveits 1992–1994 4 4 - - - - - NA
Assinger, ArminArmin Assinger Østerrike Østerrike 1993–1995 4 3 1 - - - - NA
Ortlieb, PatrickPatrick Ortlieb Østerrike Østerrike 1994–1996 4 3 1 - - - - NA
Grugger, JohannJohann Grugger Østerrike Østerrike 2005–2007 4 2 2 - - - - NA
Büchel, MarcoMarco Büchel Liechtenstein Liechtenstein 2003–2008 4 2 2 - - - - NA
Albrecht, DanielDaniel Albrecht Sveits Sveits 2008–2009 4 - - 3 - 1 - NA
110 Nenning, GerhardGerhard Nenning Østerrike Østerrike 1968 3 3 NA - - NA NA NA
Huber, HerbertHerbert Huber Østerrike Østerrike 1967–1968 3 - - 2 1 - - NA
Cordin, KarlKarl Cordin Østerrike Østerrike 1970–1971 3 3 - - - - - NA
Ferstl, SeppSepp Ferstl Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1977–1979 3 2 - - - 1 - NA
Resch, ErwinErwin Resch Østerrike Østerrike 1982–1984 3 3 - - - - - NA
Johnson, BillBill Johnson USA USA 1984 3 3 - - - - - NA
Brooker, ToddTodd Brooker Canada Canada 1983–1985 3 3 - - - - - NA
Pramotton, RichardRichard Pramotton Italia Italia 1986–1987 3 - - 3 - - - NA
Mair, MichaelMichael Mair Italia Italia 1983–1988 3 2 1 - - - - NA
Hangl, MartinMartin Hangl Sveits Sveits 1988–1989 3 - 2 1 - - - NA
Boyd, RobRob Boyd Canada Canada 1987–1989 3 3 - - - - - NA
Stock, LeonhardLeonhard Stock Østerrike Østerrike 1989–1993 3 3 - - - - - NA
Thorsen, Jan EinarJan Einar Thorsen Norge Norge 1993–1994 3 - 2 1 - - - NA
Kröll, RichardRichard Kröll Østerrike Østerrike 1990–1995 3 - 1 2 - - - NA
Tritscher, MichaelMichael Tritscher Østerrike Østerrike 1991–1996 3 - - - 3 - - NA
Kälin, UrsUrs Kälin Sveits Sveits 1990–1996 3 - - 3 - - - NA
Locher, SteveSteve Locher Sveits Sveits 1990–1997 3 - 1 2 - - - NA
Reiter, MarioMario Reiter Østerrike Østerrike 1995–1997 3 - - 1 2 - - NA
Košir, JureJure Košir Slovenia Slovenia 1994–1999 3 - - - 3 - - NA
Bourgeat, PierrickPierrick Bourgeat Frankrike Frankrike 1999–2001 3 - - - 3 - - NA
Kernen, BrunoBruno Kernen Sveits Sveits 1996–2003 3 3 - - - - - NA
Dénériaz, AntoineAntoine Dénériaz Frankrike Frankrike 2003–2004 3 3 - - - - - NA
Pranger, ManfredManfred Pranger Østerrike Østerrike 2005–2009 3 - - - 3 - - NA
Nyman, StevenSteven Nyman USA USA 2007–2015 3 3 - - - - - -
Heel, WernerWerner Heel Italia Italia 2008–2009 3 1 2 - - - - -
Streitberger, GeorgGeorg Streitberger Østerrike Østerrike 2008–2014 3 1 2 - - - - -
Osborne-Paradis, ManuelManuel Osborne-Paradis Canada Canada 2009–2010 3 2 1 - - - - -
Lizeroux, JulienJulien Lizeroux Frankrike Frankrike 2009–2010 3 - - - 3 - - -
Théaux, AdrienAdrien Théaux Frankrike Frankrike 2011–2016 3 3 - - - - - -
Mölgg, ManfredManfred Mölgg Italia Italia 2008–2017 3 - - - 3 - - -
Fill, PeterPeter Fill Italia Italia 2009–2017 3 2 1 - - - - -
Kriechmayr, VincentVincent Kriechmayr Østerrike Østerrike 2018 3 1 2 - - - - -
142 Périllat, GuyGuy Périllat Frankrike Frankrike 1967 2 - NA - 2 NA NA NA
Kidd, BillyBilly Kidd USA USA 1968–1969 2 - - - 2 - - NA
Matt, AlfredAlfred Matt Østerrike Østerrike 1969 2 - NA - 2 NA NA NA
Bleiner, WernerWerner Bleiner Østerrike Østerrike 1968–1970 2 - - 2 - - - NA
Dätwyler, Jean-DanielJean-Daniel Dätwyler Sveits Sveits 1969–1971 2 2 - - - - - NA
Palmer, TylerTyler Palmer USA USA 1971–1972 2 - - - 2 - - NA
Thöni, RolandRoland Thöni Italia Italia 1972 2 - NA - 2 - - NA
Zwilling, DavidDavid Zwilling Østerrike Østerrike 1971–1973 2 - - 2 - - - NA
Radici, FaustoFausto Radici Italia Italia 1976–1977 2 - - - 2 - - NA
Spieß, UliUli Spieß Østerrike Østerrike 1978–1981 2 2 - - - - - NA
Bürgler, ToniToni Bürgler Sveits Sveits 1979–1981 2 2 - - - - - NA
Cathomen, ConradinConradin Cathomen Sveits Sveits 1983 2 2 - - - - - NA
Strand, StigStig Strand Sverige Sverige 1983 2 - - - 2 - - NA
Räber, UrsUrs Räber Sveits Sveits 1984 2 2 - - - - - NA
Bürgler, ThomasThomas Bürgler Sveits Sveits 1985 2 - - 2 - - - NA
Eriksson, Lars-BörjeLars-Börje Eriksson Sverige Sverige 1989–1990 2 - 1 1 - - - NA
Nilsson, JonasJonas Nilsson Sverige Sverige 1986–1990 2 - - - 2 - - NA
Bianchi, PatricePatrice Bianchi Frankrike Frankrike 1992–1993 2 - - - 2 - - NA
Rasmussen, KyleKyle Rasmussen USA USA 1995 2 2 - - - - - NA
Perathoner, WernerWerner Perathoner Italia Italia 1995–1996 2 - 2 - - - - NA
Runggaldier, PeterPeter Runggaldier Italia Italia 1995–1996 2 - 2 - - - - NA
Holzer, PatrickPatrick Holzer Italia Italia 1992–1999 2 - 1 1 - - - NA
Plaschy, DidierDidier Plaschy Sveits Sveits 2000 2 - - - 2 - - NA
Covili, FrédéricFrédéric Covili Frankrike Frankrike 2002 2 - - 2 - - - NA
Fattori, AlessandroAlessandro Fattori Italia Italia 2001–2002 2 1 1 - - - - NA
Franz, WernerWerner Franz Østerrike Østerrike 2000–2005 2 1 1 - - - - NA
Grandi, ThomasThomas Grandi Canada Canada 2005 2 - - 2 - - - NA
Görgl, StephanStephan Görgl Østerrike Østerrike 2005 2 - 1 1 - - - NA
Vidal, Jean-PierreJean-Pierre Vidal Frankrike Frankrike 2002–2006 2 - - - 2 - - NA
Simoncelli, DavideDavide Simoncelli Italia Italia 2004–2006 2 - - 2 - - - NA
Larsson, MarkusMarkus Larsson Sverige Sverige 2006–2007 2 - - - 2 - - -
Byggmark, JensJens Byggmark Sverige Sverige 2007 2 - - - 2 - - -
Berthod, MarcMarc Berthod Sveits Sveits 2007–2008 2 - - 1 1 - - -
Jerman, AndrejAndrej Jerman Slovenia Slovenia 2007–2010 2 2 - - - - - NA
Zurbriggen, SilvanSilvan Zurbriggen Sveits Sveits 2009–2011 2 1 - - - 1 - NA
Hudec, JanJan Hudec Canada Canada 2008–2012 2 2 - - - - - -
Baumann, RomedRomed Baumann Østerrike Østerrike 2009–2012 2 - - - - 2 - -
Razzoli, GiulianoGiuliano Razzoli Italia Italia 2010–2011 2 - - - 2 - - -
Küng, PatrickPatrick Küng Sveits Sveits 2014 2 1 1 - - - - -
Kilde, Aleksander AamodtAleksander Aamodt Kilde Norge Norge 2016 2 1 1 - - - - -
Ganong, TravisTravis Ganong USA USA 2015–2017 2 2 - - - - - -
Dreßen, ThomasThomas Dreßen Tyskland Tyskland 2018 2 2 - - - - - -
184 Messner, HeinrichHeinrich Messner Østerrike Østerrike 1967 1 - NA - 1 NA NA NA
Mauduit, GeorgesGeorges Mauduit Frankrike Frankrike 1967 1 - NA 1 - NA NA NA
Orcel, BernardBernard Orcel Frankrike Frankrike 1968 1 1 NA - - NA NA NA
Sabich, SpiderSpider Sabich USA USA 1968 1 - NA - 1 NA NA NA
Minsch, JosefJosef Minsch Sveits Sveits 1969 1 1 NA - - NA NA NA
Milne, MalcolmMalcolm Milne Australia Australia 1970 1 1 NA - - NA NA NA
Bréchu, HenriHenri Bréchu Frankrike Frankrike 1970 1 - NA - 1 NA NA NA
Anzi, StefanoStefano Anzi Italia Italia 1971 1 1 NA - - NA NA NA
Rossat-Mignod, RogerRoger Rossat-Mignod Frankrike Frankrike 1972 1 - NA 1 - NA NA NA
Mattle, WernerWerner Mattle Sveits Sveits 1972 1 - NA 1 - - - NA
Bachleda, AndrzejAndrzej Bachleda Polen Polen 1972 1 - NA - 1 NA NA NA
Vogler, FranzFranz Vogler Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1972 1 1 NA - - NA NA NA
Grissmann, WernerWerner Grissmann Østerrike Østerrike 1973 1 1 NA - - - - NA
Rieger, MaxMax Rieger Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1973 1 - NA 1 - - - NA
Cochran, BobBob Cochran USA USA 1973 1 - NA 1 - NA NA NA
Berchtold, HubertHubert Berchtold Østerrike Østerrike 1974 1 - NA 1 - - - NA
Fernández Ochoa, FranciscoFrancisco Fernández Ochoa Spania Spania 1974 1 - NA - 1 - - NA
Vesti, WalterWalter Vesti Sveits Sveits 1975 1 1 - - - - - NA
Pargätzi, EngelhardEngelhard Pargätzi Sveits Sveits 1976 1 - NA 1 - - - NA
Irwin, DaveDave Irwin Canada Canada 1976 1 1 - - - - - NA
Bieler, FrancoFranco Bieler Italia Italia 1976 1 - NA 1 - - - NA
Jones, GregGreg Jones USA USA 1976 1 - NA 1 - - - NA
Gensbichler, BartlBartl Gensbichler Østerrike Østerrike 1977 1 1 NA - - - - NA
Donnet, MartialMartial Donnet Sveits Sveits 1979 1 - NA - 1 - - NA
David, LeonardoLeonardo David Italia Italia 1979 1 - NA - 1 - - NA
Popangelov, PetarPetar Popangelov Bulgaria Bulgaria 1980 1 - - - 1 - - NA
Orlainsky, ChristianChristian Orlainsky Østerrike Østerrike 1981 1 - - 1 - - - NA
Tsyganov, ValeriValeri Tsyganov Sovjetunionen Sovjetunionen 1981 1 1 - - - - - NA
Strel, BorisBoris Strel Jugoslavia Jugoslavia 1982 1 - - 1 - - - NA
Kernen, BrunoBruno Kernen Sveits Sveits 1983 1 1 - - - - - NA
Pfaffenbichler, GerhardGerhard Pfaffenbichler Østerrike Østerrike 1983 1 1 - - - - - NA
Gruber, FranzFranz Gruber Østerrike Østerrike 1983 1 - - - 1 - - MA
Julen, MaxMax Julen Sveits Sveits 1984 1 - - 1 - - - NA
Zoller, RobertRobert Zoller Østerrike Østerrike 1984 1 - - - 1 - - NA
Erlacher, RobertRobert Erlacher Italia Italia 1985 1 - - 1 - - - NA
Vion, MichelMichel Vion Frankrike Frankrike 1985 1 - - - - 1 - NA
Lee, StevenSteven Lee Australia Australia 1985 1 - 1 - - - - NA
Wallner, JohanJohan Wallner Sverige Sverige 1986 1 - - - 1 - - NA
Bouvet, DidierDidier Bouvet Frankrike Frankrike 1986 1 - - - 1 - - NA
Edalini, IvanoIvano Edalini Italia Italia 1987 1 - - - 1 - - NA
Benedik, GregaGrega Benedik Jugoslavia Jugoslavia 1987 1 - - - 1 - - NA
Mayer, HelmutHelmut Mayer Østerrike Østerrike 1988 1 - - 1 - - - NA
Gstrein, BernhardBernhard Gstrein Østerrike Østerrike 1988 1 - - - 1 - - NA
Strolz, HubertHubert Strolz Østerrike Østerrike 1988 1 - - - - 1 - NA
Belczyk, FelixFelix Belczyk Canada Canada 1988 1 - 1 - - - - NA
Henning, NiklasNiklas Henning Sverige Sverige 1990 1 - 1 - - - - NA
Roth, PeterPeter Roth Tyskland Tyskland 1991 1 - - - 1 - - NA
Kitt, A. J.A. J. Kitt USA USA 1992 1 1 - - - - - NA
Bergamelli, SergioSergio Bergamelli Italia Italia 1992 1 - - 1 - - - NA
Marksten, DidrikDidrik Marksten Norge Norge 1992 1 - - 1 - - - NA
Tescari, FabrizioFabrizio Tescari Italia Italia 1993 1 - - - 1 - - NA
Duvillard, AdrienAdrien Duvillard Frankrike Frankrike 1993 1 1 - - - - - NA
Foser, MarkusMarkus Foser Liechtenstein Liechtenstein 1994 1 1 - - - - - NA
Podivinsky, EdEd Podivinsky Canada Canada 1994 1 1 - - - - - NA
Mullen, CaryCary Mullen Canada Canada 1994 1 1 - - - - - NA
Moe, TommyTommy Moe USA USA 1994 1 - 1 - - - - NA
Vogt, AchimAchim Vogt Liechtenstein Liechtenstein 1995 1 - - 1 - - - NA
Miklavc, AndrejAndrej Miklavc Slovenia Slovenia 1996 1 - - - 1 - - NA
Amiez, SébastienSébastien Amiez Frankrike Frankrike 1996 1 - - - 1 - - NA
Stiansen, TomTom Stiansen Norge Norge 1997 1 - - - 1 - - NA
Burtin, NicolasNicolas Burtin Frankrike Frankrike 1998 1 1 - - - - - NA
Chenal, JoëlJoël Chenal Frankrike Frankrike 2000 1 - - 1 - - - NA
Weiss, AngeloAngelo Weiss Italia Italia 2000 1 - - - 1 - - NA
Vrhovnik, MatjažMatjaž Vrhovnik Slovenia Slovenia 2000 1 - - - 1 - - NA
Kunc, MitjaMitja Kunc Slovenia Slovenia 2000 1 - - - 1 - - NA
Schilchegger, HeinzHeinz Schilchegger Østerrike Østerrike 2001 1 - - - 1 - - NA
Buraas, Hans PetterHans Petter Buraas Norge Norge 2001 1 - - - 1 - - NA
Greber, ChristianChristian Greber Østerrike Østerrike 2002 1 1 - - - - - NA
Solbakken, BjarneBjarne Solbakken Norge Norge 2004 1 - 1 - - - - NA
Karlsen, Truls OveTruls Ove Karlsen Norge Norge 2004 1 - - - 1 - - NA
Rauffer, MaxMax Rauffer Tyskland Tyskland 2005 1 1 - - - - - NA
Vogl, AloisAlois Vogl Tyskland Tyskland 2005 1 - - - 1 - - NA
Kucera, JohnJohn Kucera Canada Canada 2007 1 - 1 - - - - -
Dalcin, Pierre-EmmanuelPierre-Emmanuel Dalcin Frankrike Frankrike 2007 1 1 - - - - - NA
Gini, MarcMarc Gini Sveits Sveits 2008 1 - - - 1 - - -
Sullivan, MarcoMarco Sullivan USA USA 2008 1 1 - - - - - -
Grünenfelder, TobiasTobias Grünenfelder Sveits Sveits 2011 1 - 1 - - - - NA
Richard, CyprienCyprien Richard Frankrike Frankrike 2011 1 - - 1 - - - -
Schörghofer, PhilippPhilipp Schörghofer Østerrike Østerrike 2011 1 - - 1 - - - -
Viletta, SandroSandro Viletta Sveits Sveits 2012 1 - 1 - - - - -
Deville, CristianCristian Deville Italia Italia 2012 1 - - - 1 - - -
Marsaglia, MatteoMatteo Marsaglia Italia Italia 2013 1 - 1 - - - - -
Gross, StefanoStefano Gross Italia Italia 2015 1 - - - 1 - - -
Hargin, MattiasMattias Hargin Sverige Sverige 2015 1 - - - 1 - - -
Khorosjilov, AleksandrAleksandr Khorosjilov Russland Russland 2015 1 - - - 1 - - -
Cook, DustinDustin Cook Canada Canada 2015 1 - 1 - - - - -
Fanara, ThomasThomas Fanara Frankrike Frankrike 2016 1 - - 1 - - - -
Faivre, MathieuMathieu Faivre Frankrike Frankrike 2017 1 - - 1 - - - -
Franz, MaxMax Franz Østerrike Østerrike 2017 1 1 - - - - - -
Sarrazin, CyprienCyprien Sarrazin Frankrike Frankrike 2017 1 - - - - - - 1
Hintermann, NielsNiels Hintermann Sveits Sveits 2017 1 - - - - 1 - -
Straßer, LinusLinus Straßer Tyskland Tyskland 2017 1 - - - - - 1 -
Kline, BoštjanBoštjan Kline Slovenia Slovenia 2017 1 1 - - - - - -
Matt, MichaelMichael Matt Østerrike Østerrike 2017 1 - - - 1 - - -
Ferstl, JosefJosef Ferstl Tyskland Tyskland 2018 1 - 1 - - - - -
Olsson, MattsMatts Olsson Sverige Sverige 2018 1 - - - - - - 1
Muffat-Jeandet, VictorVictor Muffat-Jeandet Frankrike Frankrike 2018 1 - - - - 1 - -
Zenhäusern, RamonRamon Zenhäusern Sveits Sveits 2018 1 - - - - - 1 -

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Alpine Ski World Cup Men's Races». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  2. ^ «FIS World Cup - Men's Slalom 05.01.1967». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  3. ^ «Her vart v-cupen oppfunnen». NRK. Besøkt 31. desember 2014. 
  4. ^ «ski-db.com». OVERALL Men's Alpine Ski World Cup. Besøkt 31. desember 2014. 
  5. ^ «Men's World Cup - Youngest on the Podium». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  6. ^ «FIS World Cup - Mens Giant Slalom 08.12.1973». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  7. ^ «Winner age». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  8. ^ «Men's World Cup - Oldest on the Podium». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  9. ^ «Cuche wins World Cup super-G». The Local. Besøkt 31. desember 2014. 
  10. ^ «WInner age». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  11. ^ «AUGERT Jean-Noel - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  12. ^ «KLAMMER Franz - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  13. ^ «STENMARK Ingemar - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  14. ^ «Cup standings top ranked and thropies per season». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  15. ^ «GIRARDELLI Marc - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  16. ^ «Alpine Skiing - Athlete: Bode MILLER». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  17. ^ «Her vart v-cupen oppfunnen». NRK. Besøkt 31. desember 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • FIS-ski.com - offisielle resultater for verdenscupen i alpint