Liste over verdenscupvinnere i alpint for menn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Alpine skiing
Ingemar Stenmark (Sverige)
Hermann Maier (Østerrike)
Alberto Tomba (Italia)
Marc Girardelli (Luxemburg)
Marcel Hirscher (Østerrike)
Benjamin Raich (Østerrike)
S. Eberharter (Østerrike)

Liste over verdenscupvinnere i alpint for menn omfatter alle vinnere i verdenscupen i alpint fra 1967 til dags dato. Listen inneholder alle utfor-, super-G-, storslalåm-, slalåm-, kombinasjon-, parallell-konkurranser og parallell-storslalåm-konkurranser, men viser ikke lagkonkurranser.

Vinnerstatistikk[rediger | rediger kilde]

Totalt 276 alpinister fra 19 nasjoner har vunnet minst ett individuelt renn [1]. Den første vinneren, i 1967, var østerrikeren Heinrich Messner, som vant slalåmrennet i Berchtesgaden.[2] Alpinister fra nitten nasjoner fra tre kontinent har vunnet løp; Jugoslavia og Slovenia er oppført separat, men regnes som én nasjon; også Tyskland og Vest-Tyskland blir vist, men telles sammen. Den første vinneren for sitt land er uthevet i blått.

Jean-Claude Killy var den første alpinisten som vant renn i to forskjellige sesonger (1967 og 1967/1968).[3] Patrick Russel var den første til å vinne renn i tre og fire sesonger, mens Henri Duvillard ble førstemann til å vinne renn i fem forskjellige sesonger. Gustav Thöni var den første som vant renn i seks, sju og åtte forskjellige sesonger, mens Ingemar Stenmark ble den første alpinisten som vant renn i ni, ti, elleve og tolv sesonger, og er den eneste som har vunnet renn i 13 forskjellige sesonger. Han vant renn mellom 1974/1975 og 1988/1989. Stenmark er også den eneste som har vunnet renn i ti sesonger på rad (fra 1974/1975 til 1983/1984).

Jean-Claude Killy vant alle sine 18 renn over bare to sesonger, mens Günther Mader vant sine 14 renn over ni sesonger.[4] Michael von Grünigen er den høyest plasserte alpinisten som bare har vunnet i én disiplin, med sine 23 seire i storslalåm.

96 alpinister har bare vunnet ett renn. Utforrennene har hatt totalt 114 forskjellige vinnere (Manuel Osborne-Paradis ble nummer 100 i 2009), super-G har hatt 78 forskjellige vinnere, storslalåm har hatt 95 forskjellige vinnere, slalåm har hatt 106 forskjellige vinnere (Cristian Deville ble nummer 100 i 2012), kombinasjon har hatt 37 forskjellige vinnere, de parallelle øvelsene har hatt sju forskjellige vinnere og de parallelle-storslalåm øvelsene har hatt to forskjellige vinnere.

Den yngste vinneren er Piero Gros (født 30. oktober 1954), som vant storslalåm i Val-d’Isère den 8. desember 1972 i en alder av 18 år og 39 dager.[5][6][7] Den eldste vinneren er Didier Cuche (født 16. august 1974), som var i alderen 37 år og 192 dager da han vant Super-G i Crans Montana den 24. februar 2012.[8][9][10]

Milepæler[rediger | rediger kilde]

Liste over verdenscupvinnere[rediger | rediger kilde]

  • Disipliner innført i verdenscupen: DH, GS, SL (1967); KB, P (1975); SG (1983) [17]
  • NA - Disiplinen eksisterte ikke
  • Sesong viser hvilke(n) sesong(er) utøveren vant
  • Ved likt antall seire er listen sortert kronologisk

Sist oppdatert: 2. desember 2017

██ aktive utøvere

██ første utøver som vant for sin nasjon

Nr Utøver Nasjon Sesong(er) Seire Utfor Super-G Storslalåm Slalåm Kombinasjon Parallell Parallell-storslalåm
1 Stenmark, IngemarIngemar Stenmark Sverige Sverige 1975–1989 86 - - 46 40 - - NA
2 Maier, HermannHermann Maier Østerrike Østerrike 1997–2009 54 15 24 14 - 1 - NA
3 Tomba, AlbertoAlberto Tomba Italia Italia 1988–1998 50 - - 15 35 - - NA
4 Girardelli, MarcMarc Girardelli Luxembourg Luxembourg 1983–1996 46 3 9 7 16 11 - NA
5 Hirscher, MarcelMarcel Hirscher Østerrike Østerrike 2010–2017 45 - 1 22 20 - 2 -
6 Zurbriggen, PirminPirmin Zurbriggen Sveits Sveits 1982–1990 40 10 10 7 2 11 - NA
7 Raich, BenjaminBenjamin Raich Østerrike Østerrike 1999–2012 36 - 1 14 14 7 - NA
8 Miller, BodeBode Miller USA USA 2002–2012 33 8 5 9 5 6 - -
Svindal, Aksel LundAksel Lund Svindal Norge Norge 2006–2018 33 13 15 4 - 1 - -
10 Eberharter, StephanStephan Eberharter Østerrike Østerrike 1998–2004 29 18 6 5 - - - NA
11 Mahre, PhilPhil Mahre USA USA 1977–1983 27 - - 7 9 11 - NA
12 Klammer, FranzFranz Klammer Østerrike Østerrike 1974–1984 26 25 - - - 1 - NA
Kostelić, IvicaIvica Kostelić Kroatia Kroatia 2002–2013 26 - 1 - 15 9 1 -
14 Ligety, TedTed Ligety USA USA 2006–2016 25 - - 24 - 1 - -
15 Thöni, GustavGustav Thöni Italia Italia 1970–1977 24 - NA 11 8 4 1 NA
Müller, PeterPeter Müller Sveits Sveits 1979–1989 24 19 2 - - 3 - NA
17 von Grünigen, MichaelMichael von Grünigen Sveits Sveits 1993–2003 23 - - 23 - - - NA
18 Aamodt, Kjetil AndréKjetil André Aamodt Norge Norge 1992–2003 21 1 5 6 1 8 - NA
Cuche, DidierDidier Cuche Sveits Sveits 1998–2012 21 12 6 3 - - - NA
20 Jansrud, KjetilKjetil Jansrud Norge Norge 2012–2018 20 8 10 - - 1 - 1
21 Walchhofer, MichaelMichael Walchhofer Østerrike Østerrike 2003–2011 19 14 3 - - 2 - NA
Pinturault, AlexisAlexis Pinturault Frankrike Frankrike 2012–2017 19 - 1 9 2 6 1 -
23 Killy, Jean-ClaudeJean-Claude Killy Frankrike Frankrike 1967–1968 18 6 NA 7 5 - - NA
Kjus, LasseLasse Kjus Norge Norge 1994–2005 18 10 2 2 - 4 - NA
25 Heinzer, FranzFranz Heinzer Sveits Sveits 1983–1993 17 15 - - - 2 - NA
26 Augert, Jean-NoëlJean-Noël Augert Frankrike Frankrike 1969–1973 15 - NA 2 13 NA NA NA
Matt, MarioMario Matt Østerrike Østerrike 2000–2014 15 - - - 14 1 - NA
Kristoffersen, HenrikHenrik Kristoffersen Norge Norge 2014–2017 15 - - 1 14 - - -
29 Wenzel, AndreasAndreas Wenzel Liechtenstein Liechtenstein 1978–1985 14 - 1 3 4 6 - NA
Mader, GüntherGünther Mader Østerrike Østerrike 1986–1996 14 1 6 2 1 4 - NA
Palander, KalleKalle Palander Finland Finland 2003–2008 14 - - 4 10 - - NA
32 Russel, PatrickPatrick Russel Frankrike Frankrike 1968–1971 13 - NA 4 9 NA - NA
Ghedina, KristianKristian Ghedina Italia Italia 1990–2002 13 12 1 - - - - NA
Reichelt, HannesHannes Reichelt Østerrike Østerrike 2006–2017 13 6 6 1 - - - -
Neureuther, FelixFelix Neureuther Tyskland Tyskland 2010–2018 13 - - 1 11 - 1 -
36 Schranz, KarlKarl Schranz Østerrike Østerrike 1969–1972 12 8 - 4 - - - NA
Gros, PieroPiero Gros Italia Italia 1973–1975 12 - - 7 5 - - NA
Alphand, LucLuc Alphand Frankrike Frankrike 1995–1997 12 10 2 - - - - NA
Rahlves, DaronDaron Rahlves USA USA 2000–2006 12 9 3 - - - - NA
40 Rocca, GiorgioGiorgio Rocca Italia Italia 2003–2006 11 - - - 11 - - NA
Janka, CarloCarlo Janka Sveits Sveits 2009–2016 11 3 1 4 - 3 - -
42 Russi, BernhardBernhard Russi Sveits Sveits 1970–1977 10 9 - 1 - - - NA
Höflehner, HelmutHelmut Höflehner Østerrike Østerrike 1983–1990 10 10 - - - - - NA
Stangassinger, ThomasThomas Stangassinger Østerrike Østerrike 1990–1999 10 - - - 10 - - NA
45 Mahre, SteveSteve Mahre USA USA 1978–1983 9 - - 2 6 1 - NA
Wasmeier, MarkusMarkus Wasmeier Tyskland Vest-Tyskland 1986–1992 9 2 6 - - 1 - NA
Sykora, ThomasThomas Sykora Østerrike Østerrike 1996–1998 9 - - - 9 - - NA
Furuseth, Ole KristianOle Kristian Furuseth Norge Norge 1989–2000 9 - - 3 6 - - NA
Strobl, FritzFritz Strobl Østerrike Østerrike 1997–2006 9 7 2 - - - - NA
Herbst, ReinfriedReinfried Herbst Østerrike Østerrike 2006–2010 9 - - - 9 - - -
Grange, Jean-BaptisteJean-Baptiste Grange Frankrike Frankrike 2008–2011 9 - - - 8 1 - -
52 Collombin, RolandRoland Collombin Sveits Sveits 1973–1974 8 8 - - - - - NA
Podborski, SteveSteve Podborski Canada Canada 1979–1984 8 8 - - - - - NA
Wirnsberger, PeterPeter Wirnsberger Østerrike Østerrike 1979–1986 8 8 - - - - - NA
Križaj, BojanBojan Križaj Jugoslavia Jugoslavia 1980–1987 8 - - - 8 - - NA
Nierlich, RudolfRudolf Nierlich Østerrike Østerrike 1988–1991 8 - - 3 5 - - NA
Mahrer, DanielDaniel Mahrer Sveits Sveits 1985–1993 8 7 1 - - - - NA
Schifferer, AndreasAndreas Schifferer Østerrike Østerrike 1997–2000 8 7 1 - - - - NA
Paris, DominikDominik Paris Italia Italia 2013–2017 8 7 1 - - - - -
Feuz, BeatBeat Feuz Sveits Sveits 2011–2016 8 5 3 - - - - -
60 Gaspoz, JoëlJoël Gaspoz Sveits Sveits 1982–1987 7 - - 6 1 - - NA
Bittner, ArminArmin Bittner Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1987–1990 7 - - - 7 - - NA
Accola, PaulPaul Accola Sveits Sveits 1992 7 - 2 1 1 3 - NA
Skårdal, AtleAtle Skårdal Norge Norge 1990–1996 7 6 1 - - - - NA
Jagge, Finn ChristianFinn Christian Jagge Norge Norge 1992–2000 7 - - - 7 - - NA
Strobl, JosefJosef Strobl Østerrike Østerrike 1995–2000 7 3 2 1 - - 1 NA
Mayer, ChristianChristian Mayer Østerrike Østerrike 1994–2000 7 - 1 6 - - - NA
Nyberg, FredrikFredrik Nyberg Sverige Sverige 1990–2002 7 - 1 6 - - - NA
Knauß, HansHans Knauß Østerrike Østerrike 1996–2003 7 1 3 3 - - - NA
Blardone, MassimilianoMassimiliano Blardone Italia Italia 2005–2012 7 - - 7 - - - -
Myhrer, AndréAndré Myhrer Sverige Sverige 2007–2017 7 - - - 7 - - -
72 Duvillard, HenriHenri Duvillard Frankrike Frankrike 1969–1973 6 3 - 2 1 - - NA
Hinterseer, HansiHansi Hinterseer Østerrike Østerrike 1973–1977 6 - - 3 3 - - NA
Neureuther, ChristianChristian Neureuther Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1973–1979 6 - - - 6 - - NA
Weirather, HartiHarti Weirather Østerrike Østerrike 1981–1983 6 6 - - - - - NA
Lüscher, PeterPeter Lüscher Sveits Sveits 1979–1983 6 1 1 - 1 3 - NA
Enn, HansHans Enn Østerrike Østerrike 1980–1985 6 - 1 5 - - - NA
Trinkl, HannesHannes Trinkl Østerrike Østerrike 1994–2002 6 5 1 - - - - MA
Kröll, KlausKlaus Kröll Østerrike Østerrike 2009–2012 6 4 2 - - - - -
Innerhofer, ChristofChristof Innerhofer Italia Italia 2009–2013 6 4 1 - - 1 - -
81 Giovanoli, DumengDumeng Giovanoli Sveits Sveits 1968–1970 5 - - 3 2 - - NA
Penz, AlainAlain Penz Frankrike Frankrike 1969–1970 5 - - 1 4 - - NA
Bruggmann, EdmundEdmund Bruggmann Sveits Sveits 1968–1972 5 - - 4 1 - - NA
Heidegger, KlausKlaus Heidegger Østerrike Østerrike 1977–1978 5 - - 2 3 - - NA
Walcher, JosefJosef Walcher Østerrike Østerrike 1977–1979 5 5 - - - - - NA
Håker, ErikErik Håker Norge Norge 1972–1979 5 1 - 4 - - - NA
Read, KenKen Read Canada Canada 1976–1980 5 5 - - - - - NA
Plank, HerbertHerbert Plank Italia Italia 1974–1980 5 5 - - - - - NA
Petrovič, RokRok Petrovič Jugoslavia Jugoslavia 1986 5 - - - 5 - - NA
Steiner, AntonAnton Steiner Østerrike Østerrike 1979–1986 5 2 - - - 3 - NA
Alpiger, KarlKarl Alpiger Sveits Sveits 1985–1989 5 5 - - - - - NA
Fogdö, ThomasThomas Fogdö Sverige Sverige 1991–1993 5 - - - 5 - - NA
Schönfelder, RainerRainer Schönfelder Østerrike Østerrike 2000–2004 5 - - - 5 - - NA
Gruber, ChristophChristoph Gruber Østerrike Østerrike 2001–2008 5 - 4 1 - - - NA
Défago, DidierDidier Défago Sveits Sveits 2003–2014 5 3 2 - - - - NA
Guay, ErikErik Guay Canada Canada 2007–2014 5 3 2 - - - - -
97 Tritscher, ReinhardReinhard Tritscher Østerrike Østerrike 1969–1973 4 1 - 2 1 - - NA
Tresch, WalterWalter Tresch Sveits Sveits 1971–1977 4 1 - - - 3 - NA
Hemmi, HeiniHeini Hemmi Sveits Sveits 1976–1977 4 - - 4 - - - NA
Zhirov, AleksandrAleksandr Zhirov Sovjetunionen Sovjetunionen 1981 4 - - 3 1 - - NA
Frommelt, PaulPaul Frommelt Liechtenstein Liechtenstein 1979–1988 4 - - - 4 - - NA
Piccard, FranckFranck Piccard Frankrike Frankrike 1988–1994 4 1 2 1 - - - NA
Besse, WilliamWilliam Besse Sveits Sveits 1992–1994 4 4 - - - - - NA
Assinger, ArminArmin Assinger Østerrike Østerrike 1993–1995 4 3 1 - - - - NA
Ortlieb, PatrickPatrick Ortlieb Østerrike Østerrike 1994–1996 4 3 1 - - - - NA
Grugger, JohannJohann Grugger Østerrike Østerrike 2005–2007 4 2 2 - - - - NA
Büchel, MarcoMarco Büchel Liechtenstein Liechtenstein 2003–2008 4 2 2 - - - - NA
Albrecht, DanielDaniel Albrecht Sveits Sveits 2008–2009 4 - - 3 - 1 - NA
Mayer, MatthiasMatthias Mayer Østerrike Østerrike 2014–2017 4 2 2 - - - - -
110 Nenning, GerhardGerhard Nenning Østerrike Østerrike 1968 3 3 NA - - NA NA NA
Huber, HerbertHerbert Huber Østerrike Østerrike 1967–1968 3 - - 2 1 - - NA
Cordin, KarlKarl Cordin Østerrike Østerrike 1970–1971 3 3 - - - - - NA
Ferstl, SeppSepp Ferstl Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1977–1979 3 2 - - - 1 - NA
Resch, ErwinErwin Resch Østerrike Østerrike 1982–1984 3 3 - - - - - NA
Johnson, BillBill Johnson USA USA 1984 3 3 - - - - - NA
Brooker, ToddTodd Brooker Canada Canada 1983–1985 3 3 - - - - - NA
Pramotton, RichardRichard Pramotton Italia Italia 1986–1987 3 - - 3 - - - NA
Mair, MichaelMichael Mair Italia Italia 1983–1988 3 2 1 - - - - NA
Hangl, MartinMartin Hangl Sveits Sveits 1988–1989 3 - 2 1 - - - NA
Boyd, RobRob Boyd Canada Canada 1987–1989 3 3 - - - - - NA
Stock, LeonhardLeonhard Stock Østerrike Østerrike 1989–1993 3 3 - - - - - NA
Thorsen, Jan EinarJan Einar Thorsen Norge Norge 1993–1994 3 - 2 1 - - - NA
Kröll, RichardRichard Kröll Østerrike Østerrike 1990–1995 3 - 1 2 - - - NA
Tritscher, MichaelMichael Tritscher Østerrike Østerrike 1991–1996 3 - - - 3 - - NA
Kälin, UrsUrs Kälin Sveits Sveits 1990–1996 3 - - 3 - - - NA
Locher, SteveSteve Locher Sveits Sveits 1990–1997 3 - 1 2 - - - NA
Reiter, MarioMario Reiter Østerrike Østerrike 1995–1997 3 - - 1 2 - - NA
Košir, JureJure Košir Slovenia Slovenia 1994–1999 3 - - - 3 - - NA
Bourgeat, PierrickPierrick Bourgeat Frankrike Frankrike 1999–2001 3 - - - 3 - - NA
Kernen, BrunoBruno Kernen Sveits Sveits 1996–2003 3 3 - - - - - NA
Dénériaz, AntoineAntoine Dénériaz Frankrike Frankrike 2003–2004 3 3 - - - - - NA
Pranger, ManfredManfred Pranger Østerrike Østerrike 2005–2009 3 - - - 3 - - NA
Nyman, StevenSteven Nyman USA USA 2007–2015 3 3 - - - - - -
Heel, WernerWerner Heel Italia Italia 2008–2009 3 1 2 - - - - -
Streitberger, GeorgGeorg Streitberger Østerrike Østerrike 2008–2014 3 1 2 - - - - -
Osborne-Paradis, ManuelManuel Osborne-Paradis Canada Canada 2009–2010 3 2 1 - - - - -
Lizeroux, JulienJulien Lizeroux Frankrike Frankrike 2009–2010 3 - - - 3 - - -
Théaux, AdrienAdrien Théaux Frankrike Frankrike 2011–2016 3 3 - - - - - -
Mölgg, ManfredManfred Mölgg Italia Italia 2008–2017 3 - - - 3 - - -
Fill, PeterPeter Fill Italia Italia 2009–2017 3 2 1 - - - - -
141 Périllat, GuyGuy Périllat Frankrike Frankrike 1967 2 - NA - 2 NA NA NA
Kidd, BillyBilly Kidd USA USA 1968–1969 2 - - - 2 - - NA
Matt, AlfredAlfred Matt Østerrike Østerrike 1969 2 - NA - 2 NA NA NA
Bleiner, WernerWerner Bleiner Østerrike Østerrike 1968–1970 2 - - 2 - - - NA
Dätwyler, Jean-DanielJean-Daniel Dätwyler Sveits Sveits 1969–1971 2 2 - - - - - NA
Palmer, TylerTyler Palmer USA USA 1971–1972 2 - - - 2 - - NA
Thöni, RolandRoland Thöni Italia Italia 1972 2 - NA - 2 - - NA
Zwilling, DavidDavid Zwilling Østerrike Østerrike 1971–1973 2 - - 2 - - - NA
Radici, FaustoFausto Radici Italia Italia 1976–1977 2 - - - 2 - - NA
Spieß, UliUli Spieß Østerrike Østerrike 1978–1981 2 2 - - - - - NA
Bürgler, ToniToni Bürgler Sveits Sveits 1979–1981 2 2 - - - - - NA
Cathomen, ConradinConradin Cathomen Sveits Sveits 1983 2 2 - - - - - NA
Strand, StigStig Strand Sverige Sverige 1983 2 - - - 2 - - NA
Räber, UrsUrs Räber Sveits Sveits 1984 2 2 - - - - - NA
Bürgler, ThomasThomas Bürgler Sveits Sveits 1985 2 - - 2 - - - NA
Eriksson, Lars-BörjeLars-Börje Eriksson Sverige Sverige 1989–1990 2 - 1 1 - - - NA
Nilsson, JonasJonas Nilsson Sverige Sverige 1986–1990 2 - - - 2 - - NA
Bianchi, PatricePatrice Bianchi Frankrike Frankrike 1992–1993 2 - - - 2 - - NA
Rasmussen, KyleKyle Rasmussen USA USA 1995 2 2 - - - - - NA
Perathoner, WernerWerner Perathoner Italia Italia 1995–1996 2 - 2 - - - - NA
Runggaldier, PeterPeter Runggaldier Italia Italia 1995–1996 2 - 2 - - - - NA
Holzer, PatrickPatrick Holzer Italia Italia 1992–1999 2 - 1 1 - - - NA
Plaschy, DidierDidier Plaschy Sveits Sveits 2000 2 - - - 2 - - NA
Covili, FrédéricFrédéric Covili Frankrike Frankrike 2002 2 - - 2 - - - NA
Fattori, AlessandroAlessandro Fattori Italia Italia 2001–2002 2 1 1 - - - - NA
Franz, WernerWerner Franz Østerrike Østerrike 2000–2005 2 1 1 - - - - NA
Grandi, ThomasThomas Grandi Canada Canada 2005 2 - - 2 - - - NA
Görgl, StephanStephan Görgl Østerrike Østerrike 2005 2 - 1 1 - - - NA
Vidal, Jean-PierreJean-Pierre Vidal Frankrike Frankrike 2002–2006 2 - - - 2 - - NA
Simoncelli, DavideDavide Simoncelli Italia Italia 2004–2006 2 - - 2 - - - NA
Larsson, MarkusMarkus Larsson Sverige Sverige 2006–2007 2 - - - 2 - - -
Byggmark, JensJens Byggmark Sverige Sverige 2007 2 - - - 2 - - -
Berthod, MarcMarc Berthod Sveits Sveits 2007–2008 2 - - 1 1 - - -
Jerman, AndrejAndrej Jerman Slovenia Slovenia 2007–2010 2 2 - - - - - NA
Zurbriggen, SilvanSilvan Zurbriggen Sveits Sveits 2009–2011 2 1 - - - 1 - NA
Hudec, JanJan Hudec Canada Canada 2008–2012 2 2 - - - - - -
Baumann, RomedRomed Baumann Østerrike Østerrike 2009–2012 2 - - - - 2 - -
Razzoli, GiulianoGiuliano Razzoli Italia Italia 2010–2011 2 - - - 2 - - -
Küng, PatrickPatrick Küng Sveits Sveits 2014 2 1 1 - - - - -
Kilde, Aleksander AamodtAleksander Aamodt Kilde Norge Norge 2016 2 1 1 - - - - -
Ganong, TravisTravis Ganong USA USA 2015–2017 2 2 - - - - - -
182 Messner, HeinrichHeinrich Messner Østerrike Østerrike 1 (1967) 1 - NA - 1 NA NA NA
Mauduit, GeorgesGeorges Mauduit Frankrike Frankrike 1 (1967) 1 - NA 1 - NA NA NA
Orcel, BernardBernard Orcel Frankrike Frankrike 1 (1968) 1 1 NA - - NA NA NA
Sabich, SpiderSpider Sabich USA USA 1 (1968) 1 - NA - 1 NA NA NA
Minsch, JosefJosef Minsch Sveits Sveits 1 (1969) 1 1 NA - - NA NA NA
Milne, MalcolmMalcolm Milne Australia Australia 1 (1970) 1 1 NA - - NA NA NA
Bréchu, HenriHenri Bréchu Frankrike Frankrike 1 (1970) 1 - NA - 1 NA NA NA
Anzi, StefanoStefano Anzi Italia Italia 1 (1971) 1 1 NA - - NA NA NA
Rossat-Mignod, RogerRoger Rossat-Mignod Frankrike Frankrike 1 (1972) 1 - NA 1 - NA NA NA
Mattle, WernerWerner Mattle Sveits Sveits 1 (1972) 1 - NA 1 - - - NA
Bachleda, AndrzejAndrzej Bachleda Polen Polen 1 (1972) 1 - NA - 1 NA NA NA
Vogler, FranzFranz Vogler Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1 (1972) 1 1 NA - - NA NA NA
Grissmann, WernerWerner Grissmann Østerrike Østerrike 1 (1973) 1 1 NA - - - - NA
Rieger, MaxMax Rieger Vest-Tyskland Vest-Tyskland 1 (1973) 1 - NA 1 - - - NA
Cochran, BobBob Cochran USA USA 1 (1973) 1 - NA 1 - NA NA NA
Berchtold, HubertHubert Berchtold Østerrike Østerrike 1 (1974) 1 - NA 1 - - - NA
Fernández Ochoa, FranciscoFrancisco Fernández Ochoa Spania Spania 1 (1974) 1 - NA - 1 - - NA
Vesti, WalterWalter Vesti Sveits Sveits 1 (1975) 1 1 - - - - - NA
Pargätzi, EngelhardEngelhard Pargätzi Sveits Sveits 1 (1976) 1 - NA 1 - - - NA
Irwin, DaveDave Irwin Canada Canada 1 (1976) 1 1 - - - - - NA
Bieler, FrancoFranco Bieler Italia Italia 1 (1976) 1 - NA 1 - - - NA
Jones, GregGreg Jones USA USA 1 (1976) 1 - NA 1 - - - NA
Gensbichler, BartlBartl Gensbichler Østerrike Østerrike 1 (1977) 1 1 NA - - - - NA
Donnet, MartialMartial Donnet Sveits Sveits 1 (1979) 1 - NA - 1 - - NA
David, LeonardoLeonardo David Italia Italia 1 (1979) 1 - NA - 1 - - NA
Popangelov, PetarPetar Popangelov Bulgaria Bulgaria 1 (1980) 1 - - - 1 - - NA
Orlainsky, ChristianChristian Orlainsky Østerrike Østerrike 1 (1981) 1 - - 1 - - - NA
Tsyganov, ValeriValeri Tsyganov Sovjetunionen Sovjetunionen 1 (1981) 1 1 - - - - - NA
Strel, BorisBoris Strel Jugoslavia Jugoslavia 1 (1982) 1 - - 1 - - - NA
Kernen, BrunoBruno Kernen Sveits Sveits 1 (1983) 1 1 - - - - - NA
Pfaffenbichler, GerhardGerhard Pfaffenbichler Østerrike Østerrike 1 (1983) 1 1 - - - - - NA
Gruber, FranzFranz Gruber Østerrike Østerrike 1 (1983) 1 - - - 1 - - MA
Julen, MaxMax Julen Sveits Sveits 1 (1984) 1 - - 1 - - - NA
Zoller, RobertRobert Zoller Østerrike Østerrike 1 (1984) 1 - - - 1 - - NA
Erlacher, RobertRobert Erlacher Italia Italia 1 (1985) 1 - - 1 - - - NA
Vion, MichelMichel Vion Frankrike Frankrike 1 (1985) 1 - - - - 1 - NA
Lee, StevenSteven Lee Australia Australia 1 (1985) 1 - 1 - - - - NA
Wallner, JohanJohan Wallner Sverige Sverige 1 (1986) 1 - - - 1 - - NA
Bouvet, DidierDidier Bouvet Frankrike Frankrike 1 (1986) 1 - - - 1 - - NA
Edalini, IvanoIvano Edalini Italia Italia 1 (1987) 1 - - - 1 - - NA
Benedik, GregaGrega Benedik Jugoslavia Jugoslavia 1 (1987) 1 - - - 1 - - NA
Mayer, HelmutHelmut Mayer Østerrike Østerrike 1 (1988) 1 - - 1 - - - NA
Gstrein, BernhardBernhard Gstrein Østerrike Østerrike 1 (1988) 1 - - - 1 - - NA
Strolz, HubertHubert Strolz Østerrike Østerrike 1 (1988) 1 - - - - 1 - NA
Belczyk, FelixFelix Belczyk Canada Canada 1 (1988) 1 - 1 - - - - NA
Henning, NiklasNiklas Henning Sverige Sverige 1 (1990) 1 - 1 - - - - NA
Roth, PeterPeter Roth Tyskland Tyskland 1 (1991) 1 - - - 1 - - NA
Kitt, A. J.A. J. Kitt USA USA 1 (1992) 1 1 - - - - - NA
Bergamelli, SergioSergio Bergamelli Italia Italia 1 (1992) 1 - - 1 - - - NA
Marksten, DidrikDidrik Marksten Norge Norge 1 (1992) 1 - - 1 - - - NA
Tescari, FabrizioFabrizio Tescari Italia Italia 1 (1993) 1 - - - 1 - - NA
Duvillard, AdrienAdrien Duvillard Frankrike Frankrike 1 (1993) 1 1 - - - - - NA
Foser, MarkusMarkus Foser Liechtenstein Liechtenstein 1 (1994) 1 1 - - - - - NA
Podivinsky, EdEd Podivinsky Canada Canada 1 (1994) 1 1 - - - - - NA
Mullen, CaryCary Mullen Canada Canada 1 (1994) 1 1 - - - - - NA
Moe, TommyTommy Moe USA USA 1 (1994) 1 - 1 - - - - NA
Vogt, AchimAchim Vogt Liechtenstein Liechtenstein 1 (1995) 1 - - 1 - - - NA
Miklavc, AndrejAndrej Miklavc Slovenia Slovenia 1 (1996) 1 - - - 1 - - NA
Amiez, SébastienSébastien Amiez Frankrike Frankrike 1 (1996) 1 - - - 1 - - NA
Stiansen, TomTom Stiansen Norge Norge 1 (1997) 1 - - - 1 - - NA
Burtin, NicolasNicolas Burtin Frankrike Frankrike 1 (1998) 1 1 - - - - - NA
Chenal, JoëlJoël Chenal Frankrike Frankrike 1 (2000) 1 - - 1 - - - NA
Weiss, AngeloAngelo Weiss Italia Italia 1 (2000) 1 - - - 1 - - NA
Vrhovnik, MatjažMatjaž Vrhovnik Slovenia Slovenia 1 (2000) 1 - - - 1 - - NA
Kunc, MitjaMitja Kunc Slovenia Slovenia 1 (2000) 1 - - - 1 - - NA
Schilchegger, HeinzHeinz Schilchegger Østerrike Østerrike 1 (2001) 1 - - - 1 - - NA
Buraas, Hans PetterHans Petter Buraas Norge Norge 1 (2001) 1 - - - 1 - - NA
Greber, ChristianChristian Greber Østerrike Østerrike 1 (2002) 1 1 - - - - - NA
Solbakken, BjarneBjarne Solbakken Norge Norge 1 (2004) 1 - 1 - - - - NA
Karlsen, Truls OveTruls Ove Karlsen Norge Norge 1 (2004) 1 - - - 1 - - NA
Rauffer, MaxMax Rauffer Tyskland Tyskland 1 (2005) 1 1 - - - - - NA
Vogl, AloisAlois Vogl Tyskland Tyskland 1 (2005) 1 - - - 1 - - NA
Kucera, JohnJohn Kucera Canada Canada 1 (2007) 1 - 1 - - - - -
Dalcin, Pierre-EmmanuelPierre-Emmanuel Dalcin Frankrike Frankrike 1 (2007) 1 1 - - - - - NA
Gini, MarcMarc Gini Sveits Sveits 1 (2008) 1 - - - 1 - - -
Sullivan, MarcoMarco Sullivan USA USA 1 (2008) 1 1 - - - - - -
Grünenfelder, TobiasTobias Grünenfelder Sveits Sveits 1 (2011) 1 - 1 - - - - NA
Richard, CyprienCyprien Richard Frankrike Frankrike 1 (2011) 1 - - 1 - - - -
Schörghofer, PhilippPhilipp Schörghofer Østerrike Østerrike 1 (2011) 1 - - 1 - - - -
Viletta, SandroSandro Viletta Sveits Sveits 1 (2012) 1 - 1 - - - - -
Deville, CristianCristian Deville Italia Italia 1 (2012) 1 - - - 1 - - -
Marsaglia, MatteoMatteo Marsaglia Italia Italia 1 (2013) 1 - 1 - - - - -
Gross, StefanoStefano Gross Italia Italia 1 (2015) 1 - - - 1 - - -
Hargin, MattiasMattias Hargin Sverige Sverige 1 (2015) 1 - - - 1 - - -
Khorosjilov, AleksandrAleksandr Khorosjilov Russland Russland 1 (2015) 1 - - - 1 - - -
Cook, DustinDustin Cook Canada Canada 1 (2015) 1 - 1 - - - - -
Fanara, ThomasThomas Fanara Frankrike Frankrike 1 (2016) 1 - - 1 - - - -
Faivre, MathieuMathieu Faivre Frankrike Frankrike 1 (2017) 1 - - 1 - - - -
Franz, MaxMax Franz Østerrike Østerrike 1 (2017) 1 1 - - - - - -
Sarrazin, CyprienCyprien Sarrazin Frankrike Frankrike 1 (2017) 1 - - - - - - 1
Hintermann, NielsNiels Hintermann Sveits Sveits 1 (2017) 1 - - - - 1 - -
Straßer, LinusLinus Straßer Tyskland Tyskland 1 (2017) 1 - - - - - 1 -
Kline, BoštjanBoštjan Kline Slovenia Slovenia 1 (2017) 1 1 - - - - - -
Matt, MichaelMichael Matt Østerrike Østerrike 1 (2017) 1 - - - 1 - - -
Kriechmayr, VincentVincent Kriechmayr Østerrike Østerrike 1 (2018) 1 - 1 - - - - -

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Alpine Ski World Cup Men's Races». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  2. ^ «FIS World Cup - Men's Slalom 05.01.1967». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  3. ^ «Her vart v-cupen oppfunnen». NRK. Besøkt 31. desember 2014. 
  4. ^ «ski-db.com». OVERALL Men's Alpine Ski World Cup. Besøkt 31. desember 2014. 
  5. ^ «Men's World Cup - Youngest on the Podium». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  6. ^ «FIS World Cup - Mens Giant Slalom 08.12.1973». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  7. ^ «Winner age». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  8. ^ «Men's World Cup - Oldest on the Podium». ski-db.com. Besøkt 31. desember 2014. 
  9. ^ «Cuche wins World Cup super-G». The Local. Besøkt 31. desember 2014. 
  10. ^ «WInner age». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  11. ^ «AUGERT Jean-Noel - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  12. ^ «KLAMMER Franz - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  13. ^ «STENMARK Ingemar - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  14. ^ «Cup standings top ranked and thropies per season». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  15. ^ «GIRARDELLI Marc - Biographie». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  16. ^ «Alpine Skiing - Athlete: Bode MILLER». Det internasjonale skiforbundet. Besøkt 31. desember 2014. 
  17. ^ «Her vart v-cupen oppfunnen». NRK. Besøkt 31. desember 2014. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • FIS-ski.com - offisielle resultater for verdenscupen i alpint