Malcolm Milne

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Malcolm Milne
Født5. november 1948[1]Rediger på Wikidata (72 år)
BeechworthRediger på Wikidata
Søsken Ross MilneRediger på Wikidata
Beskjeftigelse AlpinistRediger på Wikidata
Nasjonalitet AustraliaRediger på Wikidata
Utmerkelser Den australske sportsmedaljenRediger på Wikidata
SportAlpintRediger på Wikidata

Malcolm Milne (født 5. november 1948 i Myrtleford, Victoria) er en tidligere australsk alpinist. I 1969 ble han den første australieren som vant et verdenscuprenn, og den første som tok medalje i et verdensmesterskap.

Fire år etter den tragiske dødsulykken til broren Ross Milne i OL 1964 fikk Malcolm sin OL-debut i Grenoble. I utforrennet havnet 19-åringen på 19.-plass av 86 startende. Dette var inntil da det beste resultatet til noen australsk utøver i en alpin OL-øvelse.

I desember 1969 vant Milne verdenscuprennet i utfor i Val-d’Isère. Tre måneder senere, i VM 1970 i Val Gardena tok han bronsemedaljen i utfor.

Milne trente mye sammen med det franske landslaget. Mellom 1970 og 1972 plasserte han seg fem ganger blant de 10 beste i utforrenn, og ble regnet blant favorittene til utforrennet i OL 1972 i Sapporo. Like før lekene begynte, pådro han seg seg en skade i venstre kne, men valgte likevel å starte, uten suksess. Etter OL begynte han å kjøre profesjonelt i USA.

Foran Sommer-OL 2000 i Sydney ble Milne bedt om å bære den olympiske ild gjennom hjembyen Myrtleford. I 2004 ble han utropt til æresmedlem av det australske ski- og snøbrettforbundet.

Verdenscupseire[rediger | rediger kilde]

Dato Sted Land Disiplin
14. februar 1969 Val-d’Isère Frankrike Utfor

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]