Liste over ordførere i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Liste over ordførere i Oslo er en oversikt over ordførere i Oslo (tidligere Christiania).

1837–1852[rediger | rediger kilde]

1852–[rediger | rediger kilde]


# Navn Fra Til Parti
Nicolaysen, LyderLyder Nicolaysen
(1866–1927)
1911 1911 H
Heyerdahl (1867–1959), HieronymusHieronymus Heyerdahl (1867–1959)
(1867–1959)
Hieronymus Heyerdahl (1867–1959).jpg 1912 1914 H
Meinich, Peter MunchPeter Munch Meinich
(1869–1932)
1915 1916 H
Jeppesen, CarlCarl Jeppesen
(1858–1930)
Carl Jeppesen.jpg 1917 1919 Ap
Martinsen, HaavardHaavard Martinsen
(1879–1967)
Haavard Martinsen OB.F06234b.jpg 1920 1922 H
With, BorgerBorger With
(1872–1930)
1923 1928 H
Indrebø, AdolfAdolf Indrebø
(1884–1942)
Adolf Indrebø OBF06062a (cropped).jpg 1929 1931 Ap
Getz, EyvindEyvind Getz
(1888–1956)
1932 1934 H
Torp, OscarOscar Torp
(1893–1958)
(første gang)
26771 Oscar Torp.jpg 1935 1935 Ap
Nilsen, TrygveTrygve Nilsen
(1893–1973)
(første gang)
Trygve Nilsen OB.Ø49 0109 cropped.jpg 1935 1936 Ap
Torp, OscarOscar Torp
(1893–1958)
(andre gang)
26771 Oscar Torp.jpg 1936 1936 Ap
Nilsen, TrygveTrygve Nilsen
(1893–1973)
(andre gang)
Trygve Nilsen OB.Ø49 0109 cropped.jpg 1936 1940 Ap
Gerhardsen, EinarEinar Gerhardsen
(1897–1987)
(første gang)
Einar Gerhardsen 1945.jpeg 1940 1940 Ap
Stranger, RolfRolf Stranger
(1891–1990)
(første gang)
Rolf Stranger, 1930.jpg 1940 1941 H
Jenssen, Friedrich «Fritz»Friedrich «Fritz» Jenssen[1][2]
(1886–1966)
20. februar 1941 8. mai 1945 NS
Iversen, SverreSverre Iversen[3]
(–)
8. mai 1945 mai[4] 1945 Ap
Gerhardsen, EinarEinar Gerhardsen
(1897–1987)
(andre gang)
Einar Gerhardsen 1945.jpeg mai[4] 1945 25. juni 1945 - ble statsminister Ap
Stranger, RolfRolf Stranger
(1891–1990)
(andre gang)
Rolf Stranger, 1930.jpg 1945 1945 H
Vik, ArnfinnArnfinn Vik
(1901–1990)
Arnfinn Vik.jpg 1945 1947 Ap
Stokke, Halvdan EyvindHalvdan Eyvind Stokke
(1900–1977)
Halvan Eyvind Stokke.jpg 1948 1950 Ap
Bull, BrynjulfBrynjulf Bull
(1906–1993)
(første gang)
1951 1955 Ap
Stranger, RolfRolf Stranger
(1891–1990)
(tredje gang)
Rolf Stranger, 1930.jpg 1956 1959 H
Bull, BrynjulfBrynjulf Bull
(1906–1993)
(andre gang)
1960 1961 Ap
Stranger, RolfRolf Stranger
(1891–1990)
(fjerde gang)
Rolf Stranger, 1930.jpg 1962 1963 H
Bull, BrynjulfBrynjulf Bull
(1906–1993)
(tredje gang)
1964 1975 Ap
Nordengen, AlbertAlbert Nordengen
(1923–2004)
Albert Jørn utsnitt.jpg 1976 24. oktober 1990 H
Myhre, Peter N.Peter N. Myhre
(1954–)
Peter N Myhre (crop).jpg 24. oktober 1990 31. desember 1991 Frp
Sæbønes, Ann-MaritAnn-Marit Sæbønes
(1945–)
1992 25. oktober 1995 Ap
Ditlev-Simonsen, PerPer Ditlev-Simonsen
(1932–)
DietlevSimonsen.jpg 25. oktober 1995 29. august 2007 H
Kristiansen, SvennSvenn Kristiansen
(1940–)
Svenn Kristiansen-5.jpg 29. august 2007 17. oktober 2007 Frp
Stang, FabianFabian Stang
(1955–)
Fabian Stang2.JPG 17. oktober 2007 21. oktober 2015 H
Borgen, MarianneMarianne Borgen
(1951–)
Marianne Borgen, Fredsmarsjen 2011.jpg 21. oktober 2015 SV

Fotnoter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Friedrich «Fritz» Jenssen (Nasjonal Samling) ble innsatt som ordfører i Oslo av Innenriksdepartementet i 1941. Han satt frem til frigjøringen i 1945.
  2. ^ NorgesLexi
  3. ^ Midlertidig ordfører, som ble oppnevnt av fylkesmannen.
  4. ^ a b Gerhardsen, Einar Fellesskap i krig og fred s. 145

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]