Eirik Jensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Eirik Jensen
Født 30. juli 1957 (59 år)
Utdannet ved Politihøgskolen
Nasjonalitet Norge

Eirik Jensen (født 30. juli 1957) er en norsk tidligere polititjenestemann, som ble kjent i forbindelse med bekjempelse av organisert kriminalitet. Han var en pådriver for dialogmodellen som dreier seg om å skape tillit og kommunikasjon opp mot kriminelle miljøer. Jensen arbeidet aktivt opp mot både gjeng- og mc-miljøet. Han har også utgitt en selvbiografi og en kriminalroman.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Jensen ble utdannet ved Statens Politiskole i 1977 og arbeidet først ved Pipervika politistasjon. Han ble etterhvert forfremmet til politioverbetjent. Høsten 2006 ble han leder for innsatsgruppa «X-Ray» i politiet.

Arrestasjon og tiltale[rediger | rediger kilde]

Jensen ble arrestert og suspendert fra tjenesten i februar 2014 i forbindelse med etterforskningen av narkotikanettverket ledet av Gjermund Cappelen, en sak som ble kjent som Cappelen–Jensen-saken. Jensen ble tiltalt for grov korrupsjon og narkotikakriminalitet i februar 2016.[1] Rettssaken mot ham og Gjermund Cappelen startet i Oslo tingrett 9. januar 2017. Jensen erklærte seg «ikke skyldig».[2] Jensen gikk av med pensjon fra politiet 1. desember 2016.[3]

Bokutgivelser[rediger | rediger kilde]

I 2015 utgav Jensen selvbiografien På innsiden: Historien om mitt politilivKagge forlag.

Våren 2016 utgav Jensen sammen med Thomas Winje Øijord en kriminalroman med tittelen AttentatetKagge forlag.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]