Kommuneadvokaten i Oslo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kommuneadvokaten
Kommuneadvokaten
TypeKommunal etat
VirkeområdeOslo
Etablert1. juli 1937
KommuneadvokatHanne Harlem
EierOslo kommune
Ansatte25
Nettsideoslo.kommune.no

Kommuneadvokaten i Oslo er en kommunal etat i Oslo kommune, administrativt underlagt Byrådslederens kontor. Kommuneadvokaten er selvstendig i juridiske spørsmål og bistår både Oslo byråd og Oslo bystyre, samt kommunens etater, foretak og bydeler. Etaten prosederer rettssaker for kommunen der ikke annet er bestemt.

Kommuneadvokaten består av 18 jurister (advokater eller advokatfullmektiger) og fem kontoransatte. Etaten ledes av kommuneadvokat Hanne Harlem og assisterende kommuneadvokat Ola Rømo.

Oppgaver[rediger | rediger kilde]

Kommuneadvokatens er juridisk rådgiver for kommunens organer. I utgangspunktet har kommunale virksomheter som trenger advokatbistand, i og utenfor rettssak, rett og plikt til å benytte Kommuneadvokaten. Etaten fører også rettssaker for staten hvor Skatt øst eller Oslo kemnerkontor er part.

Kommuneadvokaten deltar i 200–300 rettssaker hvert år. Saksfeltene omfatter både privatrett og offentlig rett samt noe strafferett. De vanligste saksområdene er erstatningsrett, skatterett, arbeidsrett, kontraktsrett, entreprise og ekspropriasjon.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]