Beredskapsetaten (Oslo)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Beredskapsetaten
Beredskapsetaten
TypeKommunal etat
VirkeområdeOslo
Etablert1939
Ansatte11 (2016)
Nettsideoslo.kommune.no

Beredskapsetaten er en etat i Oslo kommune under Byrådslederens kontor (BLK). Etatens formål er å sørge for at kommunens beredskapsmessige plikter i krig og fred blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte, herunder å rådgi, veilede og føre tilsyn med etatenes og bydelenes beredskapsarbeid.[1]

Videre vedlikeholder og forvalter etaten på kommunens vegne ti av byens offentlige tilfluktsrom og leier disse ut til parkerings-, lager- og idrettsformål i fredstid.

Beredskapsetaten ble opprettet i 1939 under navnet Luftvernkonsulentens kontor. I 1950 ble navnet endret til Sivilforsvarskonsulentens kontor, i 1962 til Beredskapskontoret og i 1996 til Beredskapsetaten. Etaten markerte således 75-årsjubileum i 2014.

De viktigste lovene som får anvendelse for etaten er lov om særlige åtgjerder under krig, krigsfare og lignende forhold, lov om helsemessig og sosial beredskap, lov om forsynings- og beredskapstiltak og Sikkerhetsloven. Av særskilt betydning for Oslo kommune og landets øvrige kommuner er lov om kommunal beredskapsplikt.

Organisasjon[rediger | rediger kilde]

Etaten er organisert i en stab, Avdeling for strategi og utvikling og Avdeling for samfunnssikkerhet og beredskap.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]