Hopp til innhold

Kim Bendix Petersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
King Diamond
King Diamond i 2006
FødtKim Bendix Petersen
14. juni 1956Rediger på Wikidata (68 år)
København, Danmark
BeskjeftigelseSanger, komponist Rediger på Wikidata
Utdannet vedKungliga Musikhögskolan
NasjonalitetKongeriket Danmark
Medlem avKing Diamond
Musikalsk karriere
PseudonymKing Diamond
SjangerBlack_metal
InstrumentVokal
Keyboard
StemmetypeTenor
Aktive år1973 - idag
PlateselskapRoadrunner Records
Metal Blade Records
Massacre Records
IMDbIMDb
Ensemble(r)
Mercyful Fate
King Diamond
Tidligere band
Brainstorm
Black Rose
Brats

Kim Bendix Petersen (født 14. juni 1956 i København, Danmark), best kjent under psevdonymet King Diamond, er en dansk heavy metal-vokalist. Han er en av de mest profilerte musikerne innen den første black metal-bølgen og er kjent fra bandene Mercyful Fate og King Diamond.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Petersen ble født i København og vokste opp i Hvidovre sammen med sin tre år yngre bror og sine foreldre. Han hadde en ganske normal barndom og oppvekst. Han spilte fotball og hadde et visst talent. Han ble årets spiller ett år i klubben sin. Som 15 åring i 1971 fikk han sin første platespiller og kjøpte sine to første musikkalbum: Fireball av Deep Purple og Master of Reality av Black Sabbath. Han likte også Led Zeppelin, og gitarlyden til Jimmy Page gjorde at han kjøpte sin første gitar. Etter som han ble eldre ga han opp fotball og konsentrerte seg heller om musikken og utdannelsen.

Musikalsk karrière[rediger | rediger kilde]

Petersen ble med i sitt første band, Brainstorm, i 1973, hvor han spilte gitar. Det var med dette bandet han spilte sin første konsert i 1976. Bandet brukte ansiktsminke, og alle hadde psevdonymer, Petersens var King Diamond. Sminken var sterkt influert av at Petersen så Alice Cooper i København 3. september 1975Welcome To My Nightmare-turneen. Han forlot Brainstorm i 1978 og begynte å synge i et annet lokalt hardrock-band med navn Black Rose. Bandet pleide å spille coverlåter av band som Deep Purple og Rainbow, men skrev også egne låter. I løpet av denne tiden begynte han å eksperimentere med skrekk- og horror-temaer og skapte den kvasi-sataniske figuren han senere ble kjent for. Han forlot Black Rose etter ca. ti konserter, i november 1980, da han ble rekruttert av punk metal-bandet Brats. I dette bandet møtte han Hank Shermann, Michael Denner og Timi Hansen. Petersen ville ikke synge punk, så de ble enige om å skrive mer heavy materiale. Bandet hadde kontrakt med CBS og hadde allerede gitt ut ett album, men plateselskapet syntes nå at musikken var for heavy og nektet å gi ut plate nummer to. To av medlemmene sluttet i bandet, og de gjenværende bestemte seg for å starte bandet Mercyful Fate i mars 1980.

Mercyful Fate[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: Mercyful Fate

Mercyful Fate var pionerer og ledende under den første black metal-bølgen, sammen med Venom, Hellhammer og Bathory. Det gikk ikke mange årene før King Diamond forlot Mercyful Fate, og bandet ble oppløst etter å ha gitt ut to studioalbum. Mercyful Fate ble gjenforent i 1992 og holder fremdeles på (2008).

King Diamond[rediger | rediger kilde]

Utdypende artikkel: King Diamond

Etter at Mercyful Fate ble oppløst i 1985, startet Petersen et band basert på artistnavnet hans; King Diamond. Både Hansen og Denner ble med i det nye bandet.

Med Mercyful Fate i 2001

Sangteknikk og image[rediger | rediger kilde]

Kim Bendix Petersen er kjent for å synge falsett i store deler av sangene og ha en ekstrem stemmebruk. Han bidro på Dave Grohls Probot-prosjekt, da Grohl ville bruke den spesielle stemmen. Petersen har også vært med på å lage spesialeffektene i filmene Dykkerne og I Kina Spiser De Hund. Han bruker også ansiktsmaling og fremstår som en satanisk figur på scenen. Han hadde tidligere et menneskeskjelett ved navn Melissa som han hadde med på scenen, men det ble stjålet i Nederland på midten av 1980-tallet.

Privatliv[rediger | rediger kilde]

Petersen er gift for andre gang. Han var først gift med Deborrah som han skiltes ifra i 1998. Deretter giftet han seg i 2004 med ungarske Livia Zita, som var gjestevokalist på King Diamond albumene The Puppet Master og Give Me Your Soul...Please. De bor sammen i Dallas, USA.

I 2010 ble Petersen sendt til sykehus, og undersøkelser viste at han hadde hatt flere hjerteinfarkt. Han undergikk en åpen triple bypass-hjerteoperasjon.

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Kim Bendix Peterson går under kallenavnene «King», «King Diamond» og «The Stephen King of Metal».
  • Under andre verdenskrig var faren til Kim Bendix Peterson motstandsmann og måtte rømme til Sverige for å ikke bli tatt av Gestapo.
  • Den svenske professoren og paleontologen Mats Eriksson oppkalte en nyoppdaget art for «Kingnites diamondi» etter King Diamond. Arten var en orm med kjever som levde i havet, og fossilet som ble funnet var ca. 420 millioner år gammelt.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]