Jørn Christensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Til artikkel om politikeren Jørn Christensen (Notodden).

Jørn Reidar Christensen (født 29. desember 1959) er en norsk musiker (gitar), musikkprodusent og skuespiller. Han er blitt kalt en nyskapende gitarist, og er kjent fra en rekke norske band. I flere av gruppene har Christensen spilt sammen med trommeslageren Ola Snortheim. I norsk rockehistorie er det De Press og Cirkus Modern som står i et spesielt lys i så måte. Han er for tiden medlem av bandene CC Cowboys og Young Neils.

Elektronika-gruppa Langsomt Mot Nord ble også startet som et samarbeid mellom Snortheim og Christensen. Christensen var opphavsmannen til navnet på gruppa. Sammen med Vibeke Saugestad ga han i 1999 ut albumet Thinkerbell under navnet Thinkerbell. For sangen «Velvet Days» fra albumet fikk han Edvard-prisen i klassen populærmusikk – mindre verk i 1999. Christensen er også produsent, og har blant annet produsert flere av albumene til deLillos.

Han hadde også hovedrollen i den Amanda-belønte filmen X fra 1986.

I 2008 var Christensen også med på barneplaten «Magiske kroker & hemmeligheter» produsert av Linn Skåber og Jacob Young, med sangen «Vinteren er her».[1] Andre artister som var med var Simone Larsen, Maria Haukaas Storeng, Egil Hegerberg, Venke Knutson, Alejandro Fuentes, Julius Winger, Live Maria Roggen, Alexander Rybak, Paal Flaata og Andrea Bræin Hovig.[1]

Christensen er gift med skuespiller og regissør Marit Åslein.

Band[rediger | rediger kilde]

Jørn Christensen har spilt i følgende band:

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b (no) «DIVERSE ARTISTER: Magiske Kroker Og Hemmeligheter - Sanger Av Linn Skåber Og Jacob Young». Platekompaniet.no. Besøkt 21. februar 2009.