Kate Capshaw

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Kate Capshaw
Kate Capshaw.jpg
FødtKathleen Sue Nail
3. november 1953 (64 år)
Fort Worth, Texas, USA
Ektefelle Robert Capshaw (1976; skilt 1980)
1 barn
Steven Spielberg (1991)
6 barn
Barn Sasha Spielberg, Jessica Capshaw, Sawyer Spielberg
Utdannet ved University of Missouri
Beskjeftigelse Skuespillerinne
NasjonalitetUSA
Aktive år1981–2003
IMDbIMDbRedigere på wikidata

Kathleen «Kate» Capshaw Spielberg (født Kathleen Sue Nai 3. november 1953 i Fort Worth i Texas) er en amerikansk skuespillerinne. Hun er kjent for sin rolle som Willie Scott i filmen Indiana Jones og de fordømtes tempel, og for hennes ekteskap med regissøren Steven Spielberg (som regisserte Indiana Jones-filmen, som gjorde henne kjent).

Capshaw flyttet til New York for å forfølge sin drøm om å opptre som skuespiller og hun landet sin første profesjonelle rolle i såpeoperaen Love of Life. Hun hadde hovedrollen i Dreamscape i 1983. Hun møtte filmregissøren Steven Spielberg da hun ble tildelt den kvinnelige hovedrollen i Indiana Jones-filmen, foran 120 andre skuespillerinner. Capshaw spilte også rollen som Andie Bergstrom, en leir-instruktør i filmen SpaceCamp fra 1986. Hun opptrådte i Showtime-miniserien A Girl Thing som ble vist på Cable Network.

Kate Capshaw spilte også i filmen Code Name Dancer. Der hun hadde rollen som en kvinnelig tidligere CIA-agent som levde et rolig liv som en forstads-husmor, som blir bedt om å gjennomføre et siste oppdrag for CIA. Hun må velge mellom sitt rolige nåværende rolle som husmor eller å komme tilbake til sitt gamle liv som en hensynsløs eventyr og leiemorder for etterretningstjenesten.

Capshaw, som opprinnelig var episkopal, konverterte til jødedommen før hun giftet seg med regissør Steven Spielberg den 12. oktober 1991.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]