Kate Capshaw

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Kate Capshaw
FødtKathleen Sue Nail
3. nov. 1953[1][2]Rediger på Wikidata (69 år)
Fort Worth
Beskjeftigelse
Utdannet vedUniversity of Missouri
Hazelwood Central High School
EktefelleSteven Spielberg (1991–)
BarnSasha Spielberg
Jessica Capshaw
Sawyer Spielberg
Theo Spielberg
Destry Allyn Spielberg
NasjonalitetUSA
Aktive år1981
IMDbIMDb

Kathleen «Kate» Capshaw Spielberg (født Kathleen Sue Nai 3. november 1953 i Fort Worth i Texas) er en amerikansk skuespiller. Hun er kjent for sin rolle som Willie Scott i filmen Indiana Jones og de fordømtes tempel, og for ekteskapet med regissøren Steven Spielberg (som regisserte Indiana Jones-filmen, som gjorde henne kjent).

Capshaw flyttet til New York for å forfølge sin drøm om å opptre som skuespiller og hun fikk sin første profesjonelle rolle i såpeoperaen Love of Life. Hun hadde en sentral rolle i Nattens mareritt (1984). Hun møtte filmregissøren Steven Spielberg da hun ble tildelt den kvinnelige hovedrollen i Indiana Jones-filmen, foran 120 andre. Capshaw spilte også rollen som Andie Bergstrom, en leir-instruktør i filmen SpaceCamp fra 1986. Hun opptrådte i Showtime-miniserien A Girl Thing som ble vist på Cable Network.

Kate Capshaw spilte også i filmen Code Name Dancer. Der hadde hun rollen som en kvinnelig tidligere CIA-agent som levde et rolig liv som forstads-husmor, som blir bedt om å gjennomføre et siste oppdrag for CIA. Hun må velge mellom sin rolige nåværende rolle som husmor eller å komme tilbake til sitt gamle liv som en hensynsløs eventyrer og leiemorder for etterretningstjenesten.

Capshaw, som opprinnelig var episkopal, konverterte til jødedommen før hun giftet seg med regissør Steven Spielberg den 12. oktober 1991.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 9. april 2014[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Social Networks and Archival Context, SNAC Ark-ID w6jr3rpk, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]