Hitman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hitman
Utvikler(e)IO Interactive
SkaperJacob Andersen
Plattform
Utgivelse19. november 2000
Sjangertredjepersons action-stealth
Første i serieHitman: Codename 47
Nyeste i serieHitman 3
Nettstedwww.hitman.com

Hitman er en videospillserie utviklet av det danske spillutviklerfirmaet IO Interactive og utgitt av britiske Eidos Interactive.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Det er så langt utgitt åtte spill i serien:

Filmen Hitman ble utgitt i 2007.

Generell spillidé[rediger | rediger kilde]

I spillserien inntar man rollen som Agent 47, en klonet leiemorder som reiser verden rundt for å eliminere ulike mål som spilleren får tildelt av den fiktive organisasjonen, International Contract Agency (ICA). Hitman-serien er delt opp i flere oppdrag der spillerne selv har muligheten til å velge fremgangsmåte for å løse oppdraget. Spillene legger opp til å fullføre oppdragene på en taktisk og ofte skjult måte for å unngå å bli oppdaget. Dette kan spillere oppnå enten det er ved å bruke skjult sniking, utnytte forkledninger, manipulere omgivelsene eller bruke ulike våpen og verktøy.

Funksjoner[rediger | rediger kilde]

En stor del av spillet går ut på å bevege seg ubemerket. Dette kan gjøres ved å liste seg der vaktene ikke ser, ikle seg forkledning og opptre umistenkelig i denne, eller rett og slett å drepe vaktene stille én etter én med pianotråd, kniv eller lyddempet skytevåpen.

Våpen[rediger | rediger kilde]

47s primære våpen, som en god spiller bør benytte seg mest av, er hans lojale pianotråd, som man lett kveler folk bakfra med. Den er laget av fiber, så den gir ikke utslag på metalldetektorer. Skytevåpnene i spillet er likevel mange, og selv om noen av dem riktignok er omdøpt for å slippe lisensproblemer, er alle de «kjente og kjære» våpnene fra andre spill og hverdagssituasjoner med, blant annet disse:

Pistoler:

Maskinpistoler:

Automatgevær:

Maskingeværet M60 er også med, samt hagle, avsaget hagle og semiautomatisk hagle. Det er også et bredt utvalg skarpskyttergeværer å velge mellom. Noen av disse har lyddemper og/eller kan pakkes ned i en koffert, så man kan bære dem ubemerket.

Filmen[rediger | rediger kilde]

En film om 47 og hans bedrifter, ble utgitt i 2007. Den er regissert av Xavier Gens og selve agent 47 blir spilt av Timothy Olyphant. Filmen hadde verdenspremiere 21. november 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]