Hitman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Hitman er en videospillserie utviklet av det danske spillutviklerfirmaet IO Interactive og utgitt av britiske Eidos Interactive.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Det er så langt utgitt fem spill i serien:

Filmen Hitman ble utgitt i 2007.

Generell spillidé[rediger | rediger kilde]

Spillene handler alle om den klonede/genmanipulerte, dresskledde, skallede leiemorderen med nummeret 47 som eneste identifikasjon. Han er også kjent for strekkoden han har i bakhodet, som diskuteres mer senere. Spillene er delt opp i oppdrag, som hver stort sett går ut på å snike seg igjennom et slags forsvarsverk for å til slutt drepe en eller flere kriminelle personer. Om 47 er «snill» eller «slem» kan altså diskuteres, ettersom det bare er folk med atskillige liv og ugjerninger på samvittigheten som drepes. Spillet legger opp til å drepe så få som mulige av fiendens vakter, og å i hvert fall ikke drepe sivile, men man kan gjøre som man vil, og den eneste reelle straffen er mindre inntekter (på Hitman 1. Her kan man også bli ekskludert hvis man dreper for mange sivile. Man får beskjed om at The Agency finner ens metoder for iøynefallende, og at en «cleaner» har blitt sendt.) eller dårligere ranking (på de tre oppfølgerne).

Funksjoner[rediger | rediger kilde]

En stor del av spillet går ut på å bevege seg ubemerket. Dette kan gjøres ved å liste seg der vaktene ikke ser, ikle seg forkledning og opptre umistenkelig i denne, eller rett og slett å drepe vaktene stille én etter én med pianotråd, kniv eller lyddempet skytevåpen.

Våpen[rediger | rediger kilde]

47s primære våpen, som en god spiller bør benytte seg mest av, er hans lojale pianotråd, som man lett kveler folk bakfra med. Den er laget av fiber, så den gir ikke utslag på metalldetektorer. Skytevåpnene i spillet er likevel mange, og selv om noen av dem riktignok er omdøpt for å slippe lisensproblemer, er alle de «kjente og kjære» våpnene fra andre spill og hverdagssituasjoner med, blant annet disse:

Pistoler:

Maskinpistoler:

Automatgevær:

Maskingeværet M60 er også med, samt hagle, avsaget hagle og semiautomatisk hagle. Det er også et bredt utvalg skarpskyttergeværer å velge mellom. Noen av disse har lyddemper og/eller kan pakkes ned i en koffert, så man kan bære dem ubemerket.

Filmen[rediger | rediger kilde]

En film om 47 og hans bedrifter, ble utgitt i 2007. Den er regissert av Xavier Gens og selve agent 47 blir spilt av Timothy Olyphant. Filmen hadde verdenspremiere 21. november 2007.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]