Hitman: Contracts

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search
Hitman: Contracts
UtviklerIO Interactive
UtgiverEidos Interactive
KomponistJesper Kyd
SerieHitman
SpillmotorGlacier
PlattformWindows, PlayStation 2, Xbox
Utgivelse30. april 2004
SjangerActionspill
ModusEnspiller
Aldersgrense16 år
FormatCD-ROM, DVD

Hitman: Contracts er et actionspill utviklet av IO Interactive, utgitt våren 2004, til PC, PlayStation 2 og Xbox. Det er det tredje spillet i Hitman-serien.

Contracts er likt Hitman 2 på de fleste måter. Grafikken er ikke radikalt forbedret, selv om den utvilsomt er bedre, blant annet grunnet innføringen av grafiske effekter som gjør dødsanimasjonen en uvanlig opplevelse.

Jesper Kyd komponerte som vanlig musikken, men symfoniorkesteret utebled, og lydsporene består stort sett av elektronisk produserte relevante musikkstykker, for eksempel en kinabasert en i Hongkong. Enkelte av oppdragene har også veldig lite musikk, og legger fokusen på støyen fra regnet, som det er mye av i dette mørke spillet.

En forbedring er at vakter og andre blir mer forutsigbart mistenkelige, og at man for eksempel kan løpe uten å hele tiden frykte for sitt liv. De er likevel ikke slappe, så man må passe på å oppføre seg slik uniformen man er ikledd tilsier.

Historie[rediger | rediger kilde]

Contracts begynner med at 47 har blitt skutt, og entrer et hotellrom i Paris. Han føler seg dårlig og hallusinerer. Hver hallusinasjon bringer assosiasjoner til et oppdrag han tidligere har gjort, og innleder det neste. Det er altså ingen konkret sammenheng mellom oppdragene, som det var i Hitman 1 og 2. Etter hvert kommer det en fransk lege inn og gir ham en sprøyte med bedøvelse eller noe og fjerner kulen hans fra såret, noe som trolig redder ham.

Det første oppdraget er å flykte fra sinnssykehuset der Codename 47 avsluttet. Dette gjøres enkelt ved å kle seg ut som klone, ettersom sykehuset kryr av dem, og politistyrkene lar dem være, siden de ikke er ved sine fulle fem.

Neste oppdrag er å infiltrere en fetish-fest som foregår på en fabrikk for kjøttproduksjon i Romania. Man skal her drepe eieren av denne fabrikken og hans advokat, og finne bevis om at de har kidnappet kunden for mordets datter. Dette finner 47, i og med at datteren er drept av fabrikkeierens bror.

Neste oppdraget er å ødelegge en atomubåt i en fiktiv tidligere Sovjetstat. Det neste er å befri en student og sprintløper som har blitt kidnappet av en velstående britisk familie, som har som plan å bruke ham som «rev» i en gammeldags engelsk revejakt med hund som de skal ha senere.

De tre påfølgende oppdragene er gjenskapninger av Rotterdam-, Budapest- og Hongkong-oppdragene fra Codename 47, men de er aldeles ikke helt like, og det hjelper ikke så veldig mye å ha spilt forgjengeren for å klare disse. De gir en helt ny spillopplevelse selv om historien og grunnleggende layout på områdene er den samme.

Til slutt blir 47 brått vekket av at politiet har dukket opp, og at det skytes inn røykgranater og beskytes og ropes med ropert. Dette innleder siste oppdraget, som er å av ukjent grunn drepe en høytstående politimann, som ”tilfeldigvis” er lederen for aksjonen mot hotellrommet ditt. Man må også flykte. Første halvdel av dette oppdraget er allerede gjort, siden to av målene er krysset av som drept i oppdragsloggen. Dette, sammen med en konvolutt 47 får av Diana på flyet derfra, lager en spennende overgang til det kommende Hitman: Blood Money, som skal ta for seg et større komplott som innebærer høyere makter, muligens regjeringen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]