Hopp til innhold

Hitman 2: Silent Assassin

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hitman 2: Silent Assassin
UtviklerIO Interactive
UtgiverEidos Interactive
DistributørSteam
GOG.com[1]
Humble Store[2]
PlayStation Store
KomponistJesper Kyd
PlattformWindows, PlayStation 2, Xbox, GameCube
Utgivelse4. oktober 2002
SjangerActionspill
ModusEnspiller
Aldersgrense18 år
FormatCD-ROM, DVD
Nettstedwww.hitman2.com
Del av serien Hitman

Hitman 2: Silent Assassin er et actionspill utviklet av IO Interactive, utgitt høsten 2002 til PC, PlayStation 2 og Xbox, og senere til GameCube. Det er det andre spillet i Hitman-serien.

Hitman 2 medførte en ganske stor økning i grafisk kvalitet, og ble viden kjent for sitt soundtrack, som var grandiose symfonilåter fremført av Budapest symfoniorkester og komponert av Hitman-seriens komponist Jesper Kyd, som også har bidratt i andre spillserier.

Noe av den største forbedringen var rangeringssystemet. Etter hvert oppdrag får man nå opp en liste som viser hvor mange drap man har begått, hvor mange skudd man har avfyrt, hvor mange hodeskudd man har foretatt, samt hvor mange ganger man har blitt oppdaget, nesten oppdaget eller det har blitt ropt etter alarm. Totalen av dette, gir deg en ranking, der Silent Assassin er det beste (og fører til at du mottar bonusvåpen), og Mass Murderer er det laveste. Professional er en høy rang, Postal og Button Man nokså lave. For å få Silent Assassin-rankingen, må man ha ikke mer enn én av hver attributt, dog kan man ha ett skudd ekstra per mål for oppdraget man dreper. Skal man drepe én person i oppdraget, kan man altså avfyre to skudd, drepe inntil én vakt, bli oppdaget en gang og bli nesten oppdaget en gang.

I Hitman 2 var det også innført en "måler" for hvor mistenksomme vaktene er på deg. Løper du borti dem, eller oppfører deg merkelig i forkledning, blir de etter hvert mistenkelige, og ser igjennom uniformen og reagerer ved å avfyre kuler eller slå alarm. Det har ofte blitt klaget på at vaktene i Hitman 2 er litt for paranoide, spesielt i forhold til løping. Blir du sett løpende, er løpet kjørt.

Speil er fjernet i denne utgaven, mest trolig for at alskens spillkonsoller skulle takle spillet lettere uten for mye arbeid med å omforme det.

Historie[rediger | rediger kilde]

Dette spillet foregår noen år senere i tid, og begynner med at man ser at 47 har flyttet til Sicilia, og fått jobb ved en lokal kirke, som frivillig gartner for å betale for sine synder. Han har byttet ut leiemorderlivet med det enkle livet ved kirken, og bekjenner sine synder for presten, og angrer på det han har gjort, og påpeker at han ikke fortjener å leve, siden han ikke hører til på jorden. Han sikter til at han er klonet og derfor "unaturlig". Presten påpeker at 47 er en god person på bunnen, og nevner et veldig beløp donert til kirken av 47.

Etterpå blir imidlertid presten kidnappet av den lokale mafiaen, og 47 blir bedt om å betale et enormt beløp han ikke har mulighet til å få tak i på så kort tid. Han tar derfor kontakt med "The Agency" igjen, og slår av en avtale med dem, om informasjon om mafiaen mot å gjøre et siste oppdrag.

47 går til Villa Borghese, som mafiasjefens villa heter, og dreper lederen (som "tilfeldigvis" er slående lik Don Vito Corleone fra Gudfaren-trilogien), men finner ikke presten i kjelleren der. Diana kan fortelle at hun så Russiske folk i uniform som fjernet presten derfra tidligere, via satellitt-overvåkning. Tilfeldigvis foregår også oppdraget 47 lovet å foreta seg nettopp i Russland.

I St. Petersburg skal man drepe en mengde generaler på forskjellig vis, og også hente en koffert fra den tyske ambassade der. Der oppdaget 47 billetter til Japan, så oppdragene fortsetter der. Man redder også agenten vi støtte på i Codename 47 fra tortur.

I Japan må man finne slottet til våpensmugleren Hayamoto. Dette gjøres ved å drepe Hayamoto Jr. og plante en sender på ham, så Hayamoto Sr. dukker opp i begravelsen og ”The Agency” man kan følge ham med sine satellittkameraer og finne ut hvor han bor. Man må deretter snike seg til hans slott ved å bruke en undergrunnstunnel mellom fjell-landskapet der. Dette er også upopulære oppdrag, siden det er bugs med dem, og trailerne der ofte kjører på soldater, noe som fører til harnisk blant de som finner den døde soldaten. Til slutt kommer man seg til Hayamotos slott, og man må drepe ham og hente en styremekanisme for rakett som han har stjålet eller noe.

Etter dette går turen til Petronas Towers i Kuala Lumpur. Man må her snike seg til kjelleren for å drepe en hacker. Man finner ut av et bilde hackeren har, at han har en tvillingbror som bor i en høyere etasje, så også han må drepes, og dette må se ut som et innbrudd som har gått galt, så man må også stjele penger og en statue ikke ulik dragestatuen man stjeler av Lee Hong i Codename 47.

Deretter drar 47 til Nuristan, for å stjele tilbake en atombombe som har blitt stjålet av en Khan og noen av høy militær rang her. De ansvarlige må også drepes, og dette foregår over noen oppdrag.

India er neste stopp. Her skal man ta kontakt med en fra The Agency, som henviser videre til agenten fra tidligere. Han nekter å røre seg før to leiemordere i byen er døde, og man får et kamera for å ta bilde av dem etter deres død, som bevis. Det viser seg imidlertid å være tre leiemordere, men bare to av disse må drepes. Det er likevel nesten umulig å ikke drepe den siste, siden han følger etter deg. Man får deretter vite en hemmelig vei ut av byen, som leder til et sykehus der en korrupt kvakksalver tjener godt. Hun må drepes. Man kommer deretter til enda et sykehus. Her er det en sektleder som må drepes. På veien hjem fra dette sykehuset, støter man på en skikkelse som er slående lik 47 selv.

Neste oppdrag er å reise tilbake til St. Petersburg og drepe den siste russeren. Man går opp i rommet der man skjøt med skarpskytterrrifle i det første Russlandoppdraget, men det viser seg at målet er intet annet enn en papp-plate med bilde av han som skal drepes. Det er komplott på ferde, og det viser seg at The Agency og Hitman har blitt ført bak lyset hele tiden, og at deres kunde er han som har kidnappet presten. 47 støter på en klone her i St. Petersburg, og dreper ham. Deretter går turen tilbake til Sicilia, der russeren og presten er. Når russeren er drept, forlater 47 kirken, og spillet er over.

Tilleggsinfo[rediger | rediger kilde]

Spillet Hitman 2 ble i sin tid saksøkt av Sikhene. De klaget på at sykehuset i India var altfor likt et Sikhisk tempel, og at turbanene de gikk med i bygningen der utelukket all tvil. Eidos tok dette tungt, og vedtok å fjerne disse oppdragene fra GameCube-utgaven, som ble utgitt litt over et år senere enn utgavene til andre nyere spillkonsoller og PC.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GOG.com[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Humble Store[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]