Colt's Manufacturing Company

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Colt (våpenprodusent))
Hopp til navigering Hopp til søk
Colt's Manufacturing Company
Colt logo.png
Org.formPrivat selskap
BransjeVåpenindustri
Etablert1847
HovedkontorWest Hartford
LandUSA
Produkt(er)Skytevåpen
Grunnlegger(e)Samuel Colt
Nettstedhttp://www.coltsmfg.com/ (engelsk)
Colt Army Model 1860

Colt's Manufacturing Company er en amerikansk våpenprodusent etablert i 1847.

De produserer hovedsakelig håndvåpen, og da mest pistoler og revolvere. Colt er en av verdens mest kjente og eldste våpenprodusenter. Det mest kjente colt-våpenet er Colt Single Action Army Revolveren (Colt Peacemaker) og pistolen Colt M1911.

Etter økonomiske vansker har Colt lagt om driften og er blitt delt i to selskaper, ett som produserer militære våpen på kontrakt for det amerikanske forsvaret, hovedproduktet er den kjente amerikanske rifla M16 som har vært i bruk siden 1964. I våre dager produseres kortere karabinversjoner av denne rifla, mest kjent er M4.

Det sivile produksjonsselskapet har konsentrert driften om noen få modeller, etter at produksjon og omsetning av Colt håndvåpen sank dramatisk på 1990-tallet.

I våre dager produseres noen få modeller av Colt 1911, noen få modeller av 1873 Model P og en eneste modell av Colts double-action revolvere, Colt Python.

Colt kjøpte Diemaco 20. mai 2005. Diemaco heter nå Colt Canada og produserer flere AR-15 kloner.

Det ser ikke ut til at Colt er i stand til å få tilbake den viktige posisjon man en gang hadde i amerikansk våpenproduksjon, det er fortsatt et åpent spørsmål om man kommer til å bestå etter utløpet av de militære kontraktene som har holdt liv i selskapet siden ca. 1995.

Utvalgte pistoler[rediger | rediger kilde]

Utvalgte revolvere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]