Hereafter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hereafter
Generell informasjon
SjangerDramafilm
Utgivelsesår2010
Prod.landUSA
Lengde129 min.
SpråkEngelsk
Aldersgrense11 år (Norge)
Bak kamera
RegiClint Eastwood
ProdusentClint Eastwood
Kathleen Kennedy
Robert Lorenz
ManusforfatterPeter Morgan
MusikkClint Eastwood
SjeffotografTom Stern
KlippJoel Cox
Gary D. Roach
Foran kamera
MedvirkendeMatt Damon
Cécile de France
Prod.selskapAmblin Entertainment
Eksterne lenker
Offisielt nettsted

Hereafter er en amerikansk dramafilm fra 2010, regissert av Clint Eastwood, og med Matt Damon og Cécile de France i hovedrollene.

Filmen forteller tre historier om mennesker som blir forholder seg døden på forskjellig måte. Matt Damon spiller George, som kan kommunisere med de døde, men som ikke vil bruke evnen. Cécile de France spiller den franske TV-journalisten Marie, som overlever en tsunami. Og Frankie McLaren spillen en tvilling, som mister broren sin (George McLaren).

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

På jobb i India havner den franske TV-reporteren Marie Lelay i Jordskjelvet og tsunamien i Indiahavet 2004. Hun trekkes livløs opp av vannet, og blir gjenopplivet. Hun kommer tilbake til livet etter en nær døden-opplevelse, hvor hum skimter en visjon om livet etter døden. Marie blir kort tid senere gjenforent med kjæresten Didier, og de kommer seg tilbake til Paris. Hennes nær døden-opplevelse forstyrrer arbeidet hennes, og Didier, ansatt ved samme TV-stasjon, ber henne ta permisjon fra jobben for å slappe av.

I San Francisco er den klarsynte George Lonegan (spilt av Matt Damon) motvillig til å gjennomføre en synsk lesning for Christos, en velstående klient. Tidligere valgte George å forlate sin karriere som medium, på grunn av den emosjonelle effekten av å kommunisere med de døde. George spør om "June" betyr noe, men Christos benekter dette. Men senere røper han at June var sykepleier for hans avdøde hustru, som Christos var hemmelig forelsket i. I London ønsker de 12 år gamle tvilling-brødrene Jason og Marcus å bo hos deres alkoholiserte, heroin-avhengige mor Jackie, men de risikerer å havne i fosterhjem. En dag forsøker Jason å unngå en gjeng som følger etter ham for å banke ham opp. Men Jason blir truffet av en varebil og drept. Marcus er ikke i stand til å beskytte moren, og takler ikke tapet av broren sin, og han blir sendt til et fosterhjem.

Senere reiser Marie til Sveits, for å møte en tidligere skeptiker som nå er overbevist om at etter-livet faktisk eksisterer. Hun overtaler Marie til å skrive en bok om opplevelsen hennes, i håp om flere kommer til å akseptere livet etter døden. Marie har vært i samtaler med et forlag, om å skrive en biografi om François Mitterrand. Men Marie kommer isteden med ett nytt manuskript som hun har kalt "Hereafter: A Conspiracy of Silence" men forlaget avviser dette arbeidet. Isteden sender de henne til en annen mulig utgiver i London. Marie får vite at kjæresten Didier egentlig ikke ønsker at hun skal tilbake til jobben ved TV-stasjonen, ettersom hennes offentlige interesse i det hinsidige har skadet omdømmet hennes. I tillegg har Didier en affære med hun som skal ta over Maries jobb.

Desperat etter et gjensyn med tvilling-broren sin, stjeler Marcus penger fra fosterforeldrene sine for å finne hjelp til å kontakte Jason. Men alle klarsynte han snakker med viser seg å være svindel. Ombord på Londons undergrunnsbane blåser Jasons gamle skyggelue av Marcus sitt hode. Desperat etter å finne den igjen, går Marcus vekk fra toget hans. Dette toget eksploderer kort tid senere under Terrorangrepet i London 7. juli 2005. Oppsagt fra sin jobb ved en fabrikk blir George snart overtalt av broren Billy til å gjenopplive sin praksis som klarsynt. Han reiser impulsivt til London. Der hører han bøker som blir lest opp ved London Book Fair, hvor Marie leser den nå publiserte boken hennes, Hereafter. I det Marie gir George et signert eksemplar, får han plutselig et klarsynsk glimt av hennes nesten-drukning.

På arrangementet sammen med fosterforeldrene hans, får Marcus plutselig øye på George, som han har lest om på Internett. Først forsøker George å unngå ham, og vender tilbake til hotellet sitt. Men Marcus står utenfor hotellet, og venter til George omsider godtar å gjennomføre en klarsynt opplevelse. Gjennom George forteller Jason til Marcus at han er lykkelig i etter-livet, og at han slo skyggeluen av hodet hans for å redde Marcus fra terror-angrepet ved undergrunnsbanen.

Kort tid senere besøker Marcus sin mor, nå innlagt ved et rehabiliteringssenter. Senere legger George igjen en anonym beskjed til Marie, om at han mener boken hennes forteller sannheten. Hun bestemmer seg for å bli med ham til lunsj. Når han ankommer cafeen, ser George en visjon om dem som kysser. George og Marie deler sine glimt fra det hinsidige livet, som har fått begge to til å sette mer pris på dette livet - samtidig som de spiser middag sammen.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]