Høgskolen i Lillehammer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Høgskolen i Lillehammer
Skolens fasade i 2007.
Grunnlagt1994
TypeStatlig høgskole
BeliggenhetLillehammer
Studenter4795 [1] (2013)
Ansatte320 [2] (2013)
Nettstedhttp://www.hil.no
ErstatterOppland distriktshøgskole
Erstattet avHøgskolen i Innlandet
Kart
Høgskolen i Lillehammer
61°08′59″N 10°25′22″Ø

Høgskolen i Lillehammer (HiL) var en norsk regional høgskole. Den ble etablert 1. august 1994 som en av 24 statlige høgskoler i Norge og oppstod fra den tidligere Oppland distriktshøgskole i forbindelse med høgskolereformen i 1994.

Skolen lå på Storhove, ca. fire kilometer nord for Lillehammer sentrum. Det var flest studenter fra Hedmark fylke, fulgt av Akershus og Buskerud.

I september 2016 vedtok HiL og Høgskolen i Hedmark å slå seg sammen til Høgskolen i Innlandet (HINN); sammenslåingen ble iverksatt 1. januar 2017.[3] Siste rektor ved HiL var Rektor professor Kathrine Skretting. Hun ble tilsatt fra 1. august 2015 og ble deretter første rektor ved den nye Høgskolen i Innlandet.[4]

Studietilbud[rediger | rediger kilde]

HIL tilbød års-, bachelor-, master- og doktorgradsstudier og ulike etter- og videreutdanningskurs innenfor film- og fjernsynsfag, psykologi, helse- og sosialfag, idrett, juss, ledelse og økonomi, opplevelse, reiseliv og kultur, samfunnsvitenskap og humaniora.

Høgskolen tilbød internasjonalisering av studier gjennom å ta deler av sin ordinære utdanning i utlandet eller ved å fortsette å utdanne seg i utlandet etter endte studier.

Den norske filmskolen ble opprettet som egen avdeling ved HiL i 1997. Den har syv linjer (manus, regi, produksjon, foto, lyd, klipp og produksjonsdesign) og annethvert år tas det opp inntil seks studenter på hver linje. Skolen ble kåret til Europas beste filmskole i 2002.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]