Dota 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dota 2
UtviklerValve Corporation
UtgiverValve Corporation
Perfect World (9. juli 2013)
DistributørSteam
DesignerIceFrog
ForfatterTed Kosmatka
Marc Laidlaw
KomponistJason Hayes
Tim Larkin
SpillmotorSource 2
Siste versjon7.33b
PlattformMicrosoft Windows[1]
macOS[2]
Linux[2]
Utgivelse9. juli 2013[3]
SjangerSanntidsstrategispill, actionspill, MOBA
ModusFlerspiller
AldersgrenseUSK 12
Nettstedwww.dota2.com
Del av serien Dota

Dota 2 er et videospill og er etterfølgeren til Defense of the Ancients, en spillmodifikasjon til spillet Warcraft III: Reign of Chaos og Warcraft III: The Frozen Throne. Spillet ble utviklet av selskapet Valve og ble utgitt 9. juli 2011 til Windows[4] og senere for OS X og Linux den 18. juli 2013 under en Free-to-play finansieringsmodell.[5]

Dota 2 spilles i omganger hvor ti spillere er delt inn i to lag. I startfasen av spillet er hovedfokuset på å skaffe ressurser, «gull», som man kan bruke på å kjøpe utstyr som gjør spillerens karakter sterkere. Man skaffer ressurser ved å drepe såkalte «creeps» som hvert lag produserer hvert halve minutt. Man blir også belønnet med gold ved å drepe motstanderspillere eller ødelegge bygninger. Spillbrettet er delt diagonalt og hver side har også en «jungel» som spawner «creeps». Spillbrettet er videre inndelt i 3 «lanes» hvor lagenes «creeps» angriper hverandre. I øvre halvdel av spillbrettets diagonal spawner spillbrettets tøffeste monster, Roshan. I mange situasjoner trenger man innsats fra hele laget for å bekjempe monsteret, og man blir belønnet med «Aegis of the Immortal» som gir en av spillerne mulighet for reinkarnasjon de neste 5 minuttene. For å vinne spillet, må man ødelegge motstanderlagets hovedbygning: «The Ancient». Bygningen er plassert i de to lagenes baser og man må ha ødelagt minst alle tårnene i en «lane» for å angripe den.

Før spillets start velger hver spiller en «hero» som vil bestemme spillerens rolle i spillet. Per oktober 2020 har Dota 2 119 ulike «heroes» spilleren kan velge mellom. Mangfoldet av «heroes» spiller en viktig rolle i spillets kompleksitet og strategiske elementer da et lag med god synergi mellom spillernes «heroes» gir laget fordeler. Man deler gjerne spillets forskjellige roller inn i rollene: «carry», «core», «jungler», «support». med en rangering i ressursprioritet fra 1-5 der rolle 1, 2 og 3 er «core» og har førsteprioritet på «gold». Rolle 4 og 5 kalles for «support» og har som formål å støtte lagspillerne som har prioritet på ressurser. Rolle 5 er «Hard support» og rolle 4 er Soft «support». Supporting gjør man ved å kjøpe utstyr som bedrer sikt på spillkartet og dermed gir laget mer informasjon om motstanderens plassering.

Spillet ble godt mottatt da det ble sluppet fordi det greide å opprettholde kjernen i spillmodifikasjonen Defense of the Ancients, men samtidig greide å gi en mer belønnende opplevelse. Samtidig har spillet fått kritikk for å være vanskelig å komme inn i og for å ha et fiendtlig samfunn.[6]

Dota 2 er blitt det mest spilte spillet på Valves plattform Steam med over 500 000 samtidige spillere daglig.[7]

Historien om Dota-serien begynte i 2003 med Defense of the Ancient (DotA), en tilpasset modifikasjon for Warcraft III: Reign of Chaos, opprettet av en utvikler med pseudonymet Eul.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]